Odată cu lovitura de stat nereușită din Turcia și măsurile luate de autorități în cazul bazei de la Incirlik (tăierea curentului, sechestrarea personalului american care deservește baza, etc) s-a vehiculat tot mai mult ideea că focoasele nucleare existente acolo vor fi transferate în România, la Deveselu. Este lesne de înțeles că o asemenea acțiune ar reprezenta un pericol mortal pentru România, în cazul unui conflict cu o Federație Rusă tot mai întărâtată de acțiunile agresive ale NATO, în frunte cu SUA. Acțiuni care se desfășoară după un plan numit generic „Anaconda”, foarte asemănător cu planul „Barbarossa” al Germaniei naziste. Plan în care România, prin ai săi conducători iresponsabili, parcă ar vrea să fie „în prima linie”. Numai că, în prezent, există pericolul nuclear. Un pericol mortal, cum am spus anterior, care devine realitate dacă focoasele nucleare au ajuns într-adevăr la Deveselu.


Dacă ne vom uita pe o hartă a României, vom vedea că punctele numite Mihail Kogălniceanu, Deveselu şi Luna formează un veritabil “triunghi al morţii” deasupra României, în cazul unui conflict cu Federaţia Rusă. Asta este răsplata pentru idolatria şi servilismul pe care nişte conducători vânduţi şi o populaţie prostită de “american dream” le-au avut și le au pentru “marele licurici”!
Iată o mostră de idolatrie: articolul scris de „jurnalistul profesionist” Bogdan Chirieac, intitulat „Armele nucleare în România-răul necesar. Acesta afirmă cu seninătate că „ Dacă Statele Unite mută armele nucleare de la Incirlik în România, securitatea ţării noastre este, în sfârsit, asigurată la cele mai înalte niveluri. Determinarea americană faţă de România trece de la nivelul de tip ongist - arestaţi tot ce mişcă şi cercetaţi după - la nivelul investiţiilor serioase, al construcţiei, al prosperităţii. Nu există în lume ţară cu arme nucleare americane pe teritoriu său care să nu fie prosperă”.
Din spusele „ profesionistului” nu răzbate numai iresponsabilitatea, ci și idolatria și servilismul tipic românesc. Adică să fii mai slugă decât îți cere stăpânul, să îi propui chiar să-ți bage mortul în casă: „ Vinerea trecută (12 august, n.a) România a fost vizitată de James R. Clapper, directorul Comunităţii de Informaţii din Statele Unite. Sper ca printre subiectele în discutie să fi fost şi mutarea armelor nucleare în România. Autorităţile române ar trebui să profite de oportunitatea istorică de a avea într-adevăt un parteneriat strategic de cel mai înalt nivel cu Statele Unite”. Din păcate, un asemenea servilism imbecil poate fi întâlnit nu doar la conducătorii României și la agenții plătiți din presă, ci și la o bună parte din populația acestei țări.
Se pune întrebarea: cum a fost posibil ca o asemenea himeră să provoace o adevărată psihoză în masă printre români ? Răspunsul nu este greu de dat: datorită defectelor ancestrale ale poporului român. Individualismul feroce, dragostea nemărginită pentru casă, pământ şi banii din chimir, singurele valori pe care le acceptă românul, neputinţa de a trece de la spiritual de gintă şi de trib(fiecare pentru el şi pentru neamul lui) la spiritual de naţiune. Nu mai vorbesc de spiritual de obşte, de comunitate; de aceea localităţile româneşti arată cum arată! Adică avem case şi vile arătoase, dar străzi murdare şi neîngrijite! Apoi germenul trădării, invidia faţă de cei care au realizat mai mult prin munca proprie sau care pur şi simplu sunt mai inteligenţi.De remarcat că acest din urmă defect naţional generează singura formă de solidaritate colectivă: acea de a marginaliza persoanele care nu se integrează “turmei mioritice”. Mai pot continua cu slugărnicia, cu ipocrizia, cu linguşeala urmată de lovitura de cuţit în spate, cu cameleonismul întâlnit mai ales în politică în forme groteşti, imposibilitatea ascocierii, deoarece gena intrigii face ca la români orice grup de la trei persoane în sus să fie subminat de o “bisericuţă” în doi..Ar mai fi multe, dar nu le mai menţionez. Am făcut-o în repetate rânduri, ca în acest articol, scris mai demult:„Și caii sunt verzi pe pereți
Iată cum o propagandă subtilă, cea americană, s-a folosit din plin de toate aceste defecte şi a transformat poporul român într-o masă amorfă, lipsită de voinţă, căzută în genunchi şi care oferă, cu umilinţă şi cu mâinile tremurânde, tot avutul său “zeilor americani”. Şi care acceptă, cu bucurie şi cu servilism maxim, toate cadourile oferite de NATO. Spectacolul greţos oferit de canalele TV româneşti este cât se poate de elocvent în acest sens.
Ce-i mai important, toate aceste cadouri otrăvite costă. O nimica toată: 2% din produsul intern brut al României. Iar decontarea a fost impusă ușor și pe tăcute de președintele Klaus Johannis, imediat după preluarea funcției de președinte. Pentru o Românie sărăcită, cu o industrie şi agricultură distruse de “reforme” şi cu activele date pe mâna corporaţiilor transnaţionale, acest 2% este mult prea mult! Ar putea strânge România aceşti bani ? Într-un singur mod: să-şi recâştige pieţele de desfacerea pierdute (culmea, aflate chiar pe teritoriul considerat de NATO drept inamic !), să naţionalizeze ce a dat aproape gratis corporaţiilor transnaţionale, să producă, să exporte şi să încaseze bani. Este o utopie,cumva? Da,în contextual actual. Ei bine, la fel de utopică este acea contribuţie de 2% din PIB pentru NATO!
De fapt, pentru ce noi, românii trebuie să dăm acei bani ? Pentru dreptul de a fi şterşi de pe harta lumii într-un conflict ce riscă să devină unul nuclear? Pentru dreptul de a muri pentru o ţară pe care nici nu am văzut-o şi pentru nişte oameni pe care nici nu i-am cunoscut? Acesta este sensul unei declarații a lui Băsescu, imediat după summit-ul NATO dela Newport, din 2014: „Libertatea nu este gratuită”! Ce libertate ?? Aia de a fi sclavi până când moartea ne va izbăvi? Acesta este răspunsul, din păcate!
Un lucru trebuie ştiut. Adevărata libertate nu se obţine cu bani şi cu punerea bogăţiilor ţării tale pe tavă în faţa unei puteri străine! Aşa se obţine doar libertatea de a muri, pentru alţii! Adevărata libertate nu se obţine decât într-un singur mod, pe care istoria l-a dezvoltat: LUPTÂND PENTRU ACEASTA!