Am urmarit declaratia televizata a presedintelui Basescu,referitoare la situatia din Ucraina.Denumita pompos"Declaratia Statului român",aceasta mentioneaza urmatoarele:
- Romania sustine fara rezerve independenta si integritatea Ucrainei si recunoaste noile autoritati de la Kiev. De asemenea,considera agresiune din partea Rusiei trimiterea de trupe in Crimeea.
- Romania considera ilegitima declararea independentei fata de Ucraina de catre Crimeea,prin parlamentul sau. Totodata, considera referendumul din 16 martie neconstitutional.
- Romania asteapta de la noile autoritati de la Kiev sa depuna eforturi pentru calmarea situatiei din tara si a ia masurile necesare pentru protectia minoritatilor, cu mentiune pentru minoritatea romaneasca.

- Este imperativ ca Rusia sa recunoasca noile autoritati de la Kiev ca parteneri de dialog.

A mai spus multe domnul presedinte,in stilul sau caracteristic.Adica a trecut de la tonul patetic cand a pomenit de"conflictul inghetat"din Transnistria ce ar putea trece R.Moldova urmatoarea pe lista,la tonul bascalios cand a mentionat ca nu este posibil un conflict intre Romania si Rusia;"Nu ne vom trezi cu tancuri la granita." Ma rog,atat declaratia cat si dialogul cu ziaristii se incadreaza perfect in tiparul proverbului"tara arde si baba se piaptana".

Insa domnul presedinte nu a spus esentialul;aceasta declaratie reprezinta si punctul de vedere al poporului roman? Raspunsul este:NU! Romanii vad situatia din Ucraina,evolutia evenimentelor de aici prin comparatie cu evenimentele din decembrie 1989.Iar prin experienta celor mai bine de douazeci de ani de"democratie" locala,cu parfum de Washington si Bruxelles,romanii stiu precis cine este agresorul in Ucraina.Si care sunt scopurile sale:acapararea resurselor acestei tari si folosirea ca baza de atac impotriva Rusiei.Si ce castiga ucrainenii imbatati cu lozinci despre"democratie si libertate":un pachet de biscuiti pe cap de locuitor,oferit de Victoria Nuland in persoana.Atat!

Este suficient sa arunci o privire pe forumurile de dezbatere online,pe comentariile la articolele corifeilor pro americani si pro-europeni din"Romania Libera"."Adevarul","Cotidianul"si alte asemenea publicatii.Este suficient sa asculti si discutiile oamenilor pe strada,in autobuz,in alte locuri publice pentru a trage concluzia ca romanii nu vor sa fie implicati in nici un fel in conflictul din Ucraina.Romanii vor rezolvarea problemelor grave care le afecteaza existenta:saracia,polarizarea sociala,lipsa locurilor de munca,rezolvarea crizei din sanatate si multe altele.Nicidecum nu vor rosti la unison cu Basescu textul"Declaratiei statului roman".

Din contra,romanii isi dau seama ca lovitura de stat din Ucraina a fost organizata si dirijata Washington si Bruxelles,isi dau seama de jaful economic ce va urma.Si,chiar daca majoritatea nu manifesta simpatie pentru Rusia, trag nadejde ca aceasta sa ridice stavila contra poftelor hraparete ale celor doi tartori din Occident.

In randul romanilor exista oameni care isi dau seama ca o politica de sorginte rusofoba nu duce la nimic bun.Din contra,o politica de deschidere fata de Rusia, de relansare a relatiilor pe multiple planuri ar duce la recastigarea unei piete imense,pe care am mai fost prezenti cu succes candva.Aceasta piata,prin cerea sa,poate duce la relansarea industriei,agriculturii si serrviciilor in Romania,la crearea unui mare numar de locuri de munca,la imbunatatirea caltatii vietii.Atat eu cat si alti colaboratori am explicat in repetate randuri acest mecanism,singurul care ar scoate Romania din recesiune.

Noi, toti acesti oameni,reuniti in Asociatia De Cooperare Romania-Rusia, vom activa in continuare pentru relansarea relatiilor dintre Romania si Rusia.Nu ne vor opri sanctiunile occidentale impotriva Rusiei, nu ni se va putea impune sa privim numai catre Bruxelles si catre Washington.Nu ne va opri o declaratie prezidentiala, care nu exprima vointa populara,ci dictatul acelorasi puteri care sunt autoarele loviturii de stat si a haosului prezent in tara vecina! Vom merge inainte, catre pace si progres, nu catre haosul ce vrea sa aduca o noua ordine, pe care nu o dorim!