De curând,cotidianul „România Liberă” a publicat articolul:”Cine sunt”patrioţii români” care au felicitat Rusia pentru anexarea Crimeii”,sub semnătura lui Dan Turturică,unul din numeroşii jurnalişti rusofobi cu care se”mândreşte” jurnalismul românesc. Sunt vizaţi membrii grupului de organizaţii denumit Consiliul Naţional al Societăţii Civile,care,vezi-Doamne,”afişează o atitudine contrară poziţiei oficiale a României şi a NATO în problema  ucraineană”.

 Domnule Turturică,ce frumos înfierezi dumneata cu”mânie pro-americană şi pro atlantică” pe cei care îndrăznesc să nu venereze”lumina călăuzitoare” a licuriciului de la Washington! Acea”lumină” pe care dumneata,împreună cu Cristian Câmpeanu,Sabina Fati,Laurenţiu Mihu şi colegi de breaslă precum Cornel Nistorescu, Călin Marchievici, Radu Tudor, Moise Guran,Lucian Mîndruţă şi mulţi alţii căutaţi să  o băgaţi cu forţa pe gâtul publicului românesc, pe toate canalele media.

Şi constataţi că eforturile voastre susţinute(şi foarte bine plătite) nu au efectul scontat,că sunt oameni care au personalitate,au conştiinţă şi nu vor să fie spălaţi pe creier! Ce se întâmplă oare? Să încerc să vă explic eu, poate vă luminez.Nu de alta,dar fac parte din tabăra pe care o consideraţi adversă.Voi porni de la o frază pe care o ştiţi cu toţii,fiindcă provine din arsenalul propagandei americane:”a şti să-ţi stabileşti priorităţile”. Şi o rostiţi cu voluptate,cu un aer superior,de câte ori vreţi să vă afişaţi poziţia.Aşadar să vedem cum stă treaba cu stabilirea acestor priorităţi...

Mai întâi,iată cum şi-au stabilit priorităţile cele două mari puteri ale lumii,a căror confruntatre ţine trează atenţia întregii lumi.Statele Unite au ca principală prioritate hegemonia asupra întregii lumi şi-mai ales-acapararea resurselor planetei:petrol,gaze,minereuri,resurse energetice,terenuri agricole,surse de apă potabilă,etc. Prin toate acţiunile întreprinse,Washingtonul a demonstrat din plin că urmăreşte acest obiectiv.Mai ales după septembrie 2001,acţiunile americane s-ai intensificat,urmărindu-se ca fie prin război direct,fie prin „export de revoluţie” să acapareze teritorii şi resurse atât din lumea arabă,cât  şi din zona fostelor republici sovietice.Şi să strângă Federaţia Rusă ca într-un cerc(aşa-numita” strânsoare a anacondei”).Iar  acapararea Ucrainei printr-o” revoluţie maidaneză” să fie crearea unei baze de atac împotriva Federaţiei Ruse.De remarcat că strategii de la Pentagon se inspiră direct din planul Barbarossa( direcţiile de atac nord,centru şi sud) conform căruia Germania nazistă a atacat URSS în 1941.

În această situaţie,prioritatea Federaţiei Ruse este pregătirea pentru apărare şi contraatacul în zona Ucrainei,pentru ca americanii,prin marionetele impuse la Kiev  să nu ajungă să-şi facă o bază de atac în această zonă,iar Marea Neagră să nu devină „lac american”.Faptul că Ucraina este o zonă de maximă importanţă pentru planurile SUA este dovedit de amestecul direct şi pe faţă al unor demnitari americani în problema ucraineană.Victoria Nuland, şeful CIA,John Brennan, vice preşedintele Joe Biden,senatorul John Mc Cain nu s-ar vântura periodic pe la Kiev dacă nu ar exista o prioritate maximă pentru Ucraina.

În concluzie,Statele Unite este forţa agresoare,principalul factor de destabilizare al păcii în zonă,iar Federaţia Rusă are obligaţia să-şi apere teritoriul şi zona de influenţă.Iar”mirajul rusesc” care deja  a infierbântat capetele neoconilor de la  Washington nu are şanse de a deveni realitate,deoarece existenţa celei de a treia forţe,China, va face ca într-o confruntare deschisă la nivel mondial,raportul de forţe să se modifice imprevizibil.Şi nu în favoarea Washingtonului.

În această situaţie, prioritatea României este să nu intre în conflict de partea agresorului american.Deoarece riscă să repete precedentul din cel de-al doilea război mondial,când s-a aruncat cu capul înainte,la ordinul lui Antonescu,într-un război cu ruşii.Război în care peste o sută de mii de militari români şi-au vărsat sângele la Stalingrad,la Cotul Donului şi pe alte câmpuri de bătălie.Pentru interesele Germaniei naziste şi pentru ambiţiile lui Antonescu.De aceea,nu trebuie repetată această experienţă nefastă,ca sânge românesc să curgă pentru interesele americane şi pentru ambiţiile lui Băsescu şi ale politrucilor pro-americani.

Prioritatea României este menţinerea unor bune relaţii cu Federaţia Rusă.Mai mult,aceste relaţii trebuie dezvoltate,în plan economic,politic,social,cultural şi turistic.România trebuie să fie o punte deschisă spre Rusia.Dar o punte pe care să circule mărfurile aferente schimburilor comerciale,oamenii care se deplasează în ambele sensuri,în scop comercial,cultural,ştiinţific,turistic.Nu au ce căuta pe această punte uniformele militare,tancurile şi jeep-rile made in USA. Nici să o survoleze avioanele F 16, Hercules sau rachetele Patriot.

Domnilor politicieni şi jurnalişti care aveţi în suflet drapelul cu stele şi dungi în locul tricolorului,îmi pare rău că priorităţile voastre sunt diametral opuse priorităţilor  majorităţii populaţiei României.Priorităţile voastre înseamnă  căpătuiala,traiul în huzur cu preţul marginalizării şi pauperizării majorităţii şi pierderea independenţei ţării.Priorităţile majorităţii înseamnă un nivel de trai decent pentru toţi cetăţenii României,locuri de muncă,învăţământ,asistenţă medicală pentru toţi cetăţenii.Înseamnă şanse egale pentru toţi cetăţenii,nu polarizare socială,nu discriminare,nu excluziune socială,după model american. Înseamnă o ţară independentă,nu aservită. Mai presus de toate,prioritatea de bază a majorităţii este:PACE,NU RĂZBOI!