Imediat după producerea tragediei din Ucraina, unde avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în condiţii suspecte, jurnaliştii români au fost cuprinşi de o isterie generală. Deşi, imediat după acest accident nu se puteau cunoaşte cauzele, cu atât mai puţin vinovaţii, jurnaliştii de la Antena 3 au pornit o campanie de „înfierare cu mânie democratică şi pro-occidentală” a Federaţiei Ruse. Vârful de lance al acestui atac virulent a fost, fireşte, Radu Tudor. În stilul său caracteristic, de robot acţionat de la distanţă cu telecomanda, acesta a dat ochii peste cap şi cu vocea-i stridentă de goarnă de batalion a început să acopere cu invective tot ceea ce înseamnă Rusia şi element rusesc.

 Ascultându-l, telespectatorul ar fi avut impresia că, wow, Rusia va suporta pentru tot ce a făcut cele mai  cumplite sancţiuni care au existat vreodată. Iar, dacă  printre pasagerii dispăruţi au fost cetăţeni occidentali şi americani mai ales, un adevărat „foc al gheenei” se va abate peste Rusia lui Putin! Căci, după cum striga plin de ură Radu Tudor, NATO nu stă cu mâinile în sân ci, prin sistemele de supraveghere electronică ale NATO aflate în estul Europei, interceptează fiecare cuvinţel ce se rosteşte pe teritoriul rusesc şi cunoaşte orice intenţie a Kremlinului.

 Hai nu zău, măi Răducule, chiar aşa de tâmpiţi îi crezi pe telespectatorii români? Eu sunt lămurit în privinţa ta: nu vii cu argumente, nu demonstrezi nimic.Pentru că nu eşti în stare. Tu eşti în stare de un singur lucru: să propagi pe canalele TV ura în stare pură, în proporţii de masă. Atât şi nimic mai mult !

Următorii care au sărit la gâtul Rusiei au fost cei de la Cotidianul. „Prestigiosul jurnalist” Călin Marchievici a publicat în paginile numitei publicaţii următorul articol:

Interceptarea ce poate demonstra că separaţiştii proruşi au doborât avionul

O făcătură de doi lei, preluată în grabă de pe un site îndoielnic, fără o prealabilă verificare. Dar ce contează, când se urmăreşte demonizarea Rusiei? Important este ca acest „material”să fie introdus rapid, când isteria este în toi, pentru a se obţine efectul scontat! Căci dacă ar fi să citeşti acele rânduri în linişte, cu calm, s-ar vedea de la o poştă infantilismul autorului. De fapt a fost văzut de alţi cititori,care au sesizat asta în comentariile lor. Subscriu la unul dintre comentarii şi întreb: cum a fost interceptată discuţia la care se face referire? Cumva cu faimoasa „cravată care face filme” a lui „Băsică” din clanul Bercea?

Iar dacă tot a venit vorba de profesionalism, de respectul faţă de cititori, cum a permis Cornel Nistorescu, patronul publicaţiei, apariţia acestei gogomănii? Domnia sa, care urmăreşte cu mare grijă fiecare comentariu venit de la cititori şi cenzurează prompt tot ce nu-i convine, nu a observat această gafă? Să fim serioşi, a observat-o, dar i-a dat drumul cu bună ştiinţă! Pentru că se aduce o contribuţie la manipularea publicului, la menţinerea acestuia în zona de influenţă a celor cărora le dedica ode nu cu multă vreme în urmă!

Mi-am pus întrebarea: oare ce scrie presa din străinătate despre acest eveniment? Iată ce scrie prestigioasa publicaţie Le Monde

http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2014/07/18/le-mh17-avait-il-le-droit-de-voler-au-dessus-de-l-ukraine_4459582_4355770.html

Văzând titlul, ne putem da seama de la bun început că „Le Monde” are în componenţa sa profesionişti, nu diletanţi. Aici nu se strigă, nu se arată cu degetul, ci se analizează nişte fapte, se fac supoziţii cu grijă, se adoptă o atitudine prudentă. Mă rog, nu sunt nici ei imaculaţi, practică manipularea ca orice organ de presă de pe lumea asta, dar o fac cu mare atenţie şi totdeauna pe baza unor fapte. Câtă deosebire între titlurile din presa românească, unde  se spune pe şleau că „ruşii sunt de vină” şi acest articol, care titrează: „Cursa MH 17 avea dreptul să zboare deasupra Ucrainei?” Câtă deosebire între diletanţi şi profesionişti!

În concluzie, aveam de-a face cu o operaţiune de intoxicare şi manipulare de o calitate execrabilă, bazată pe acest teribil eveniment. Nu mai vorbesc de faptul că acest eveniment a fost pus la cale şi executat tot într-o manieră execrabilă. Scopul este lesne de ghicit: forţarea Rusiei să intre într-un conflict armat, cu consecinţe incalculabile pentru întreaga omenire. Iar toată această campanie de presă din România este la rândul său o lucrătură execrabilă, făcută de nişte diletanţi, care vor să „dea bine” în faţa stăpânului de peste ocean printr-un exces de zel şi o slugărnicie tipic româneşti!

Dar chiar dă rezultate o asemenea campanie de presă, bazată pe manipulare crasă, pe principiul spălării pe creier, pe propagarea urii în stare pură? Din păcate,da. Rezultatele există în societatea românească şi le vedem. O societate bolnavă în întreaga sa fiinţă. Este suficient să privim buletinele de ştiri pentru a ne da seama de acest lucru.

Din fericire, există oameni, şi nu puţini, care nu se lasă influenţaţi de toate aceste acţiuni, ce pot fi denumite simplu: profilare. Aceşti oameni nu se lasă prostiţi în faţă, cântăresc bine informaţiile înainte de a emite o părere. Ba mai mult, iau atitudine, îşi exprimă deschis şi curajos opiniile. Deocamdată pe reţelele de socializare şi pe spaţiile de comentarii ale publicaţiilor online, acolo unde se poate. O pregătire pentru viitor!

Un lucru îmbucurător este că mulţi asemenea oameni se grupează, deoarece suma forţelor individuale este, ca în fizică, un vector puternic, de mare influenţă. Asociaţia de Prietenie şi Cooperare România-Rusia este un exemplu concludent.Aici se găsesc, în calitate de membri activi şi simpatizanţi, oameni din toată Europa de Est, din spaţiul CSI,chiar şi din Franţa, Spania, Canada, SUA, etc. care comunică între ei pe forum şi pe chat, îşi exprimă deschis opiniile.

Toată această isterie din presa românescă a primit un duş rece vineri, la ora 15, la postul TV Antena 3. Printr-o intervenţie telefonică, d-l Valentin Vasilescu, un reputat specialist militar şi binecunoscut publicului prin articolele sale de specialitate, a tăiat elanul „analiştilor” de tot soiul ce erau programaţi mental să acuze Rusia ca singurul vinovat. Deşi nu sunt specialist în domeniu, susţin argumentul dumnealui că un echipament militar (rachete) nu pot fi plimbate de colo-colo cu un camion, cum arătau nişte imagini folosite drept „probe”. Mai mult, afirm că forţele armate nu ar folosi nicicum un camion civil (IVECO) pentru un asemenea transpoart, ci un camion militar, special conceput în acest scop.

Intervenţia d-lui Vasilescu, calmă şi la obiect, a mai spus ceva: în cazul unui dezastru aviatic, cercetările sunt anevoioase şi de durată. Nu se poate emite o concluzie pripită, nu se pot acuza oameni şi naţiuni pe baza unor supoziţii luate la mânie. Serialul „ Dezastre în aer” de pe National Geographic, prin multitudinea cazurilor prezentate, dovedeşte din plin acest lucru.

Cetăţenii obişnuiţi ai României, ca de altfel ai tuturor ţărilor din această lume, doresc să trăiască intr-o lume normală. Ei doresc să muncească, să se bucure de roadele muncii lor, să trăiască în locuinţe decente, să întemeieze familii, să aibă copii pe care să îi crească. Iar aceştia din urmă să se ridice, să muncească şi să se instruiască, să se afirme la rândul lor. Atât pentru ei înşişi, cât şi pentru societatea în care trăiesc. Pentru că numai aşa naţiunea va ajunge la progres!

Vă întreb, în calitate de cetăţean al acestei ţări:ce realizaţi pentru progresul naţiunii, domnilor jurnalişti? În toate emisiunile TV, în toate articolele apărute în ziarele româneşti, ce scrieţi, ce spuneţi despre oamenii obişnuiţi, despre cei ce realizează bunurile acestei ţări? Despre cei care sunt lumea reală? Cu câteva rare excepţii, NIMIC! Ne împuiaţi capul cu „oamenii de succes”, nişte infractori ce au dobândit averi imense, în ciuda faptului că nici nu ştiu să se iscălească, despre parlamentarii burtoşi şi nesimţiţi ce se ghifuie din banul public, despre prostituate devenite „vedete”. Nu există buletin de ştiri, nu există articol în presă care să nu prezinte crime, violuri, oameni călcaţi cu maşina pe trecerea de pietoni şi multe alte asemenea grozăvii !

Diletanţilor şi incompetenţilor! În loc să scrieţi, să faceţi emisiuni despre oamenii din lumea reală, despre cei care muncesc să împingă acestă ţară înainte, voi folosiţi din plin propaganda neagră, care poate duce la depresie, chiar sinucidere pe mulţi dintre cei care ar mai putea fi utili acestei ţări dar, din cauza unui sistem cretin şi criminal sunt împinşi la marginea societăţii, spre faimoasa „ieşire din sistem pe cale naturală”!

 Nu mai vorbesc de faptul că, în loc să militaţi pentru deschiderea României către o lume multipolară, voi militaţi pentru supunerea necondiţionată în faţa unei puteri de care, chipurile, ne leagă un faimos şi dubios „parteneriat strategic”. Şi pentru atingerea acestui scop, vă lansaţi într-un furibund atac mediatic împotriva Federaţiei Ruse, ca nu cumva să se formeze nici cea mai firavă legătură între cele două ţări şi popoare!

Am o veste proastă pentru voi: degeaba vă agitaţi, căci nu veţi reuşi! Aceste legături cu Rusia, cu toate ţările din spaţiul slav există, sunt mai puternice decât credeţi voi şi se vor dezvolta! Nici mesajul vostru otrăvit, atât prin cuvânt scris cât şi prin imagine,nu va mai avea căutare şi impact! Cine va scrie, cine va vorbi în locul vostru? Noi, lumea reală! Mai precis cei care, din rândurile noastre, au puterea de a o face! Şi care au început să o facă deja! Drept încheiere, citez cuvintele d-nei Aurora Inoan, colega mea de la ACS-RSS, cuvinte care spun totul în esenţa lor: „Cu adevărat jurnalişti au devenit cei ce scriu pe forumuri, adică mulţi dintre aceştia. Aceşti cititori spun adevărul, pun punctul pe toate "i"-urile murdare din România. Aceşti cititori au reuşit sa creeze o presă alternativă şi de calitate. Într-o zi, când se va rescrie istoria presei româneşti, acest fenomen va trebui consemnat. Cititorul jurnalist este astăzi chiar conştiinţa României.” !