S-a vorbit mult despre Baba Vanga si profeţiile ei. S-au scris multe cărţi, s-au făcut filme. S-au încins controverse.

Baba  Vanga a fost un om minunat. Un om? Mai degrabă o punte între noi şi lumea nevăzută, între prezent şi viitor. Femeia aceea simplă, din Petrici şi Rupite, a atras mii şi mii de vizitatori, oameni simpli şi mărimi, leaderi ai lumii. Tot ce a spus Vanga se împlineşte cu exactitate. Am citit mult despre ea, iar de cînd trăiesc aici, în Bulgaria, aflu şi mai multe poveşti adevărate. În România, am aflat despre Vanga dintr-o revistă literară, unde se relata despre acest fenomen uman şi despre cercetările profesorului Lozanov, care a şi creat Institutul de parapsihologie şi sugestiologie de la Sofia. În Bulgaria, de cîte ori am fost înainte de '89, nu era om care sa nu fi mers la Vanga. El ori vreo rudă, vreun apropiat.

Vanga a plecat pe curcubeu, dar ea a rămas şi astăzi o preocupare şi o mare dragoste a bulgarilor. Se scriu cărţi, se montează videoclipuri, se culeg relatări. Şi, mai ales, se asistă la împlinirea profeţiilor acestei femei simple şi bune, care avea acces direct la Tunelul timpului.

Una din profeţiile Vangăi care vizează actualitatea, este relaţia dintre bulgari şi ruşi, şi despre aceasta voi relata mai jos. O alta face referire la un eveniment ce urmează să se petreacă la Sofia. Vă voi spune despre ce este vorba şi vă voi ataşa o înregistrare TV. În rest, vedeţi şi dumneavoastră ce s-a împlinit şi ce încă nu din profeţiile Babei Vanga.

 Bulgaria si Rusia au o misiune comună

Anul trecut, Jeni Kostadinova, o bună cunoscătoare şi o apropiată a Vangăi Dimitrova, a scos volumul în limba rusă, intitulat "Vanga şi Rusia".

Referitor la cuprinsul acestei cărţi, autoarea a vorbit, conform ziarului "Duma", cu prilejul unei întîlniri cu veterani de război şi vechi fruntaşi în muncă din Moscova, aflaţi la odihna si tratament la Complexul sanatorial "Kamciia" din Bulgaria. Ea s-a referit astfel la previziunile Vangăi cu privire la viitorul omenirii, la slavism, la viaţă şi moarte.

Jeni Kostadinova e absolventă de filozofie, la fel, o cunoscută poetă, ziaristă şi publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din Bulgaria. Cartea la care mă refer urmează volumelor ei anterioare: "Prorociţa Vanga" şi " Despre taina Vangăi".

În lucrarea "Vanga si Rusia" accentul nu se pune doar pe previziunile Vangăi cu privire la viitorul omenirii şi al Pămîntului, al animalelor, referitoare la întîlnirile cu civilizaţii extraterestre dar, mai ales, pe viitorul lumii slave, pe viitorul celor două popoare surori, care au rădăcini comune şi sînt de-o credinţă.

Cuvîntul înainte la această carte este semnat de Lidia Mnatsakanova, cunoscut gazetar rus, poetă şi traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din Rusia. În acest text, Lidia Mnatsakanova arată că, din punct de vedere al credibilităţii, ţinînd seama de confirmarea previziunilor sale, Vanga poate fi asemuită unui cercetător ştiinţific. Datele oferite de Vanga sînt de o precizie matematică iar garanţia că aşa stau lucrurile constă în activitatea profesorului Lozanov de Institutul bulgar de parapsihologie şi sugestiologie, care a studiat fenomenul in amănunt. Jeni Kostadinova a lucrat direct cu profesorul Lozanov şi a studiat o perioadă de 50 de ani din viaţa Vangăi Dimitrova. Autoarea a dorit  ca fiecare previziune a Vangăi să fie bine cercetată şi confirmată de realitate. Deopotrivă, intenţia autoarei a fost aceea de a afla pentru ce Vanga a dorit atît de puternic ca bulgarii să întreţină bune relaţii cu poporul-frate rus. Jeni Kostadinova mai spune că, analizînd profeţiile Vangăi, ea însăşi şi-a schimbat modul de a gîndi şi atitudinea faţă de viaţă.

Trebuie spus şi că autoarea a făcut o apropiere între o afirmaţie a lui Edgar Cayce şi previziunea Vangăi. Astfel, Cayce a spus: „Datorită conservării şi dezvoltării creştinismului în Rusia, lumea va fi salvată.” Iar Vanga a profeţit: „Bulgaria este sufletul iar Rusia - trupul. Acestea două vor salva lumea.”

Autoarea a subliniat că Vanga a fost absolut încredinţată de rolul lumii slave în renaşterea şi afirmarea valorilor creştine - generozitate spirituală, iubire şi înţelepciune.

Participanţii la întîlnire au întrebat care anume sînt profeţiile cu caracter politic făcute de Vanga, care a fost atitudinea Bisericii faţă de aceasta şi ce atitudine a avut chiar Vanga faţă de Biblie.

Redau mai jos cîteva din profeţiile Vangăi, cuprinse în cartea semnata de Jeni Kostadinova:

- Ne aşteaptă 1000 de ani de pace şi prosperitate

- Bulgaria si Rusia vor salva lumea. Bulgaria e sufletul, Rusia - trupul. Împreună vor salva lumea.

- Bulgaria e mama, Rusia e tatăl întregii lumi slave. Cele două popoare sînt legate de veacuri şi au o misiune comună pe Pămînt.

- Nu închideţi uşa Rusiei - a spus Baba Vanga. Ea este intrare şi ieşire pentru Bulgaria (în sensul de soluţie).

- De unde poate veni ajutorul pentru Bulgaria?

Respectaţi Rusia, a spus Baba Vanga, şi nu vă încredeţi în americani. Nimic bun nu vă aşteaptă de la aceştia. Ajutor poate veni numai de la Rusia. Ea ne este mama. Ea ne-a ajutat şi tot ea ne va ajuta iar.

- Binele stă înaintea noastră.

Bulgaria îşi va reveni. Îşi va reînnoi prietenia cu Rusia; va avea relaţii şi cu Turcia. Binele va veni.

- Republicile se vor reface

Si acum Rusia este măreaţă şi întotdeauna ea va fi măreaţă. Ţineţi minte: republicile vor reveni în Rusia.

- Nu exista vreo forţă care să poată zdrobi Rusia. Rusia îşi va deschide aripile şi se va înălţa. Rusia va deveni iarăşi Marea Rusie.

- China, India şi Rusia se vor apropia

Acum Rusia este numită Uniune (U.R.S.S.) dar ţara Rusia se va întoarce şi se va numi Rusia, ca pe vremea lui Sergei Radonejki. Superioritatea ei spirituală va fi recunoscută de toţi, inclusiv de America. Asta se va întîmpla peste 60 de ani. Înainte de asta, se vor apropia trei state: China, India şi Rusia.

- Socialismul va reveni

Socialismul va reveni într-o nouă formă. Scrieţi despre Marx, despre Lenin! Pentru ce va ruşinaţi cu ei?! Învăţătura lui Lenin e bună. Trebuie să fie respectată.

- O nouă învăţătură spirituală va cuprinde lumea

O nouă învăţătură se va ivi în Rusia. Mai întîi ea se va curăţa (clarifica) şi apoi îşi va începe marşul prin lume.

- Vreau să merg la Moscova

Aşa de mult vreau, măcar pentru o zi, măcar pentru o oră, să merg la Moscova! Să mă plimb pe străzile ei, să văd lumea adunata la catedrală... Şi la Peterburg vreau sa merg...

- Piatră peste piatră nu va rămîne în Siria

Oh, ce-o să fie în Siria! E scris în Biblie. Săracii sirieni - va veni vremea cînd piatră peste piatră nu va rămîne în ţara lor... Dar pînă atunci mai este..

- Hrana va fi otrăvită

Pămîntul a fost roditor.. Şi acum? Totul este otrăvit şi voi mâncaţi otrava aia - iată de unde vin bolile. Cei lacomi de bani nu se gîndesc la oameni. Dar nu exista nimic mai puternic decît Natura. Voi o otrăviţi dar ea o să v-o întoarcă. Ţineţi mine: vor avea loc mari schimbări în Natură, iar voi veţi plăti scump pentru asta.

- Ceapa, usturoiul, ardeiul, albinele vor dispărea

Nu exageraţi cu îngrăşămintele şi cu chimicalele! Natura deja se sufocă. Va veni vremea cînd de pe faţa Pămîntului vor dispărea plantele, fructele, animalele. Mai înainte ceapa, usturoiul, ardeii. Apoi vor dispărea albinele, iar laptele va fi otrăvitor...

- Apa va fi mai scumpa decît aurul

Tot aurul din pămînt va ieşi la suprafaţă, dar apa se va ascunde. Aşa este scris!

- Oamenii vor vizita alte lumi

După anul 2000, ne aşteaptă 1000 de ani de pace şi prosperitate. Oamenii obişnuiţi vor putea să călătorească în alte lumi cu o viteză de 10 ori mai mare decît aceea a luminii, aşa cum călătoresc acum cu autobuzele. Aceasta va fi însă posibil abia după 2050.

- Nu eu, ci Dumnezeu vă va ajuta.

Nu credeţi în Dumnezeu, dar vreţi ca el sa va ajute. Dacă n-aveţi credinţă, să nu veniţi la mine, pentru că nu eu, ci Dumnezeu vă ajută...

- Moartea este ca un pas peste prag. Dintr-o încăpere într-alta.

- Inteligenta extraterestră există.

Nu sîntem singuri în cosmos. Omenirea va stabili contacte cu locuitorii altor planete.

 

Profeţii pentru Bulgaria anului 2014

 

„Puhoaiele ne vor îneca primăvara tîrziu, or sa curgă rîuri de cadavre.” Asta este una din profeţiile Vangăi, care deja s-a împlinit. Varna (cartierul Asparuhovo), Dobrici şi zona Tarnovo au cunoscut jertfe, oameni care s-au înecat în puhoaie.

Aceasta este una din cele trei profeţii pe care Baba Vanga le-a făcut în faţa lui Anatoli Lubchenko (conform struma.com.) iar profeţia a vizat anul 2014.

O a doua profeţie ce vizează acest an este şi ea îngrijorătoare. Vanga a spus aşa : „Statul va trece prin cataclisme, conducătorii vor avea probleme.” Scandalurile politice din Bulgaria, inclusiv cele legate de bănci - Korporativna Banka şi Parva Investitiona Banka-- încă nu s-au încheiat. Iar în octombrie urmează alegerile. Alegeri anticipate, impuse de situaţia politică.

Una din profeţii, făcută în completare, nu s-a împlinit însă. Iat-o: „Sînge, văd mult sînge în Sofia, în luna mai 2014. Aia de sus care vor cădea, vor cădea în sînge. Vor muri pe străzi peste 100 de oameni."

Cuvintele ei  au fost înregistrate de un om de afaceri ucrainean, Anatoli Lubchenko, care a vizitat-o pe Baba Vanga cu 2 ani înainte de moartea acesteia, în 1996. Cum spuneam, profeţiile ei de atunci au fost trei la număr şi scurte. Astfel, a treia profeţie spune următoarele : „Un om nou, înalt, din străinătate va conduce Bulgaria spre bine.”

Luna mai a trecut fără evenimente tragice în Sofia. Însă  mai avem de aşteptat alegerile...

Adaug şi aici o alta profeţie, care vizează întreaga omenire, nu numai Bulgaria şi Rusia. Vanga  a pomenit şi de boli.  „Mai rea decît SIDA, o altă boală ne va contamina, şi mai ales pe bărbaţi.” Nu a fost clar însă dacă respectiva afecţiune va apărea doar în Bulgaria sau în întreaga lume.

Iar la acea întîlnire cu Lubchenko, s-a mai întîmplat ceva interesant. Lubchenko a întrebat-o pe Baba Vanga dacă există viaţă după moarte. Înainte să vină însă răspunsul, casetofonul s-a blocat. Mai tîrziu, conform "Blits", s-a comentat ca exact in acel moment, prorociţa adormise. Însă s-a emis şi părerea că, de fapt, o forţă superioară a oprit aparatul pentru ca răspunsul să nu poată fi înregistrat.

Alătur textului şi o înregistrare din luna mai a unei emisiuni de dimineaţă de la televiziunea BTV. Invitată: Jeni Kostadinova. Realizatorii îngrijoraţi încearcă să afle dacă există sau nu o primejdie pentru Sofia. În mai nu s-a întîmplat. Şi deie Domnul să greşească şi Vanga o dată!

 

Emisiunea de la BTV cu Jeni Kostadinova