Aşadar, la  summit-ul NATO desfăşurat la Newport s-au luat primele decizii. Au fost emise 20 de documente: 5 documente publice şi 15 cu caracter secret. Ce conţin acele 15 documente, urmează să aflăm pe pielea noastră. Pentru că aşa doreşte „chiriaşul de la Cotroceni” şi, implicit, aşa doreşte o majoritate a populaţiei României croită după chipul şi asemănarea celui  „mai de gaşcă” preşedinte din istoria sa.

 Vineri după-amiază, „cârmaciul de la Cotroceni” a apărut ostentativ pe toate canalele TV româneşti, pentru a ne explica el ce minunat este cu NATO, mai ales după deciziile proaspete luate la Newport. Bineînţeles, marea lui plăcere a fost să mai tragă o stuchitură golănesacă în direcţia lui Vladimir Putin, sub forma acestei declaraţii: „Acesta (un ipotetic război, n.n)  a fost principalul motiv pentru care noi am aprobat operaţiunile avioanelor de luptă ale NATO şi face parte din ideea noastră că flancul estic al Alianţei trebuie consolidat din punct de vedere militar, pentru că ţările noastre se află sub presiunea Federaţiei Ruse, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru a-l descuraja pe domnul Putin să se uite la ţări precum cele baltice, Polonia, România, Bulgaria.”

Această declaraţie, făcută la BBC, a fost citată într-un articol din ziarul “ Gândul”, intitulat astfel:”De la BBC, Traian Băsescu  a anunţat cum vrea să-l descurajeze pe domnul Putin să se uite la Polonia, România, Bulgaria”. Poftim?! Cine vrea să-l descurajeze pe Vladimir Putin ?!? Maimuţoiul ăsta, care şi-ar lua o meritată serie de şuturi  în oricare altă parte a lumii pentru toate relele ce le-a făcut?? Hai să fim serioşi! Măcar noi, cei care mai suntem raţionali să nu plecăm urechea la toate trompetele de propagandă  băsiste din România!

Mă rog, cu ce ne vom pricopsi în urma celor hotărâte la Newport? Iată: cu un comandament NATO, cu forţe militare suplimentare staţionate în spaţiul mioritic, mai mult ca sigur cu avioane NATO staţionate pe aerodromurile româneşti (vezi cel de la Luna, de lângă Câmpia Turzii). Ca să nu mai vorbim de scutul de la Deveselu, propus a fi finalizat anul viitor.

Dacă  ne vom uita pe o hartă a României, vom vedea  că punctele  numite Mihail Kogălniceanu ,  Deveselu  şi  Luna  formează un veritabil “triunghi al morţii” deasupra României, în cazul  unui conflict cu Federaţia Rusă. Asta este răsplata pentru idolatria şi servilismul pe care nişte conducători vânduţi şi o populaţie prostită de “american dream” le-au avut pentru “marele licurici”!

Se pune întrebarea: cum a fost posibil ca o asemenea himeră  să provoace o adevărată psihoză în masă printre români ? Răspunsul nu este greu de dat: datorită defectelor ancestrale ale poporului român. Individualismul feroce, dragostea memărginită pentru casă, pământ şi banii din chimir, singurele valori pe care le acceptă românul, neputinţa de a trece de la spiritual de gintă şi de trib(fiecare pentru el şi pentru neamul lui) la spiritual de naţiune. Nu mai vorbesc de spiritual de obşte, de comunitate;de aceea localităţile româneşti arată cum arată! Adică  avem case şi vile arătoase, dar străzi murdare şi neîngrijite! Apoi germenul trădării, invidia faţă de cei care au realizat mai mult prin munca proprie sau care pur şi simplu sunt mai inteligenţi.De remarcat că acest din urmă defect naţional generează singura formă de solidaritate colectivă: acea de a marginaliza  persoanele care nu se integrează “turmei mioritice”. Mai pot continua cu slugărnicia, cu ipocrizia, cu linguşeala urmată de lovitura de cuţit în spate, cu cameleonismul întâlnit mai ales în politică în forme groteşti, imposibilitatea ascocierii, deoarece gena intrigii face ca la români orice grup de la trei persoane în sus să fie subminat de o “bisericuţă” în doi..Ar mai fi multe, dar nu le mai menţionez. Am făcut-o în repetate rânduri, ca în acest exemplu:

        http://romanian.ruvr.ru/2012_11_02/93248575/

Iată cum o propagandă subtilă, cea americană, s-a folosit din plin de toate aceste defecte şi a transformat poporul român într-o masă amorfă, lipsită de voinţă, căzută în genunchi şi care oferă, cu umilinţă şi cu mâinile tremurânde, tot avutul său “zeilor americani”. Şi care acceptă, cu bucurie şi cu servilism maxim, toate cadourile  oferite de NATO. Spectacolul greţos oferit de canalele TV româneşti este cât se poate de elocvent în acest sens.

Ce-i  mai important, toate aceste cadouri otrăvite costă. O nimica toată: 2% din produsul intern brut al României. Pentru  o Românie sărăcită, cu o industrie şi agricultură distruse de “reforme” şi cu activele date pe mâna corporaţiilor transnaţionale, acest 2% este mult prea mult! Ar putea strânge România aceşti bani ? Într-un singur mod: să-şi recâştige pieţele de desfacerea pierdute (culmea, aflate chiar pe teritoriul considerat de NATO drept inamic !), să naţionalizeze ce a dat aproape gratis corporaţiilor transnaţionale , să producă, să exporte şi să încaseze bani. Este o utopie,cumva? Da,în contextual actual. Ei bine, la fel de utopică este acea contribuţie de 2% din PIB pentru NATO!

De fapt, pentru ce noi, românii trebuie să dăm acei bani ? Pentru dreptul de a fi şterşi de pe harta lumii într-un conflict ce riscă să devină unul nuclear? Pentru dreptul de a muri pentru o ţară  pe care nici nu am văzut-o şi pentru nişte oameni pe care nici nu i-am cunoscut? Acesta este sensul următoarei declaraţii făcute de Băsescu: “libertatea nu este gratuită”! Ce libertate ??  Aia de a fi sclavi  până când moartea ne va izbăvi? Acesta este răspunsul, din păcate!

Un lucru trebuie ştiut. Adevărata libertate nu se obţine cu bani şi cu punerea bogăţiilor ţării tale pe tavă  în faţa unei puteri străine! Aşa se obţine doar libertatea de a muri, pentru alţii! Adevărata libertate nu se obţine decât într-un singur mod, pe care istoria l-a dezvoltat: LUPTÂND CU ARMA ÎN MÂNĂ!