Noul avion rus Soukhoi Sportjet este materializarea unui concept exclusivist adresat atleţilor profesionişti.

Societatea aeronautică Soukhoi Civil Aircraft, producător al modelului Soukhoi Civil Aircraft,a prezentat cel mai nou avion Sportjet, primul şi unicul avion conceput special pentru a răspunde nevoilor echipelor de sportivi profesionişti. Macheta avionului Sportjet a fost prezentată publicului în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, la Clubul Marimbas.

„Negociem în prezent cu clienţi interesaţi de proiect”, a anunţat purtătorul de cuvînt al mărcii ruse, Anastasia Gordeïeva, fără a le fi precizat numele acestora.

Avionul este capabil să transporte şaizeci de pasageri la o altitudine de 30.000 de metri.

Interiorul avionului Sportjet este compartimentat patru secţiuni. Cea pentru relaxare include o sală de sport şi de fizioterapie. O zonă cu fotolii ultra-confortabile este dotată cu o gamă de aparate şi de monitoare biometrice. Mai sînt amenajate în acest avion un spaţiu rezervat antrenorilor, cu tot echipamentul necesar analizei performanţelor atleţilor, ca şi un spaţiu dedicat personalului administrativ.

Avionul a fost elaborat în strînsă cooperare cu medici şi cercetători din domeniul sportului, cu scopul prevenirii hipoxiei, a deshidratării, a oboselii musculare sau a altor efecte negative care ar periclita starea de sănătate a atleţilor profesionişti.

Inzestrat cu soluţii inovatoare, avionul Soukhoi Sportjet oferă şi un raport preţ/echipamente interesant pe o piaţă foarte recentă, creată, de altfel de însăşi compania Soukhoi.