Moscova, 08-08-2016 - Sputnik International

Moscova și-a schimbat radical aspectul  în ultimii câțiva ani. Noi zone rezidențiale, piețe centrale, drumuri și  stații de metrou au fost construite sau restaurate. Așadar, să vedem Moscova în 20 de ani!


Zariadie Park

Autoritățile din Moscova început să construiască spații verzi în capitală. Zariadie Park este cu siguranță cel mai interesant  proiect arhitectural al deceniului. Un peisaj arhitectural deosebit va aparea pe locul demolatului Rossia Hotel.
Conceptul cheie este principiul urbanismului natural. Parcul va fi împărțit în patru zone specifice: pădure, stepă, tundra și pajiști.

Deasupra parcului va fi construit un dom, alimentat cu baterii solare pentru a crea microclimate speciale în diferite părți ale parcului.

În plus, pe teritoriul parcului autoritățile doresc să construiască un centru media, o peșteră de gheață, o parcare subterană și o filarmonică."În filarmonică vrem să construim un zid în mișcare, pentru a permite ca 5 000 de oameni să se bucure de concert în orice locație a parcului. Mai mult decât atât, vom construi o așa-numită " punte” cu acces la malul mării ", a spus adjunctul primarului pentru politica urbană.

Conform arhitectului șef al Moscovei, parcul va cuprinde toate diversitatea Rusiei, de la climă la gastronomie.
Acesta va deschide în 2017, cu ocazia  aniversării a 870 de ani de existență a Moscovei.

ZIL: A doua renaștere

Zona industrială de ieri se va transforma într-un mini-oraș al secolului XXI.
Pe o suprafață de 400 de hectare, vor apărea cartiere rezidențiale, precum și un centru de afaceri și de divertisment, parcuri, un complex sportiv, un spațiu educațional autonom.

„Modelul ZIL este un echilibru între apartamente confortabile și birouri de afaceri. Acesta va fi construit pentru a încuraja armonia. Acesta va fi un exemplu uimitor de decizii arhitecturale și de planificare - soluții  în domeniul locurilor publice. Probabil acesta este cel mai bun proiect din Moscova, începând cu anii '90, "susține arhitectul șef al Moscovei.
Cheiul râului Moscova va fi transformat. De-a lungul râului, autoritățile plănuiesc să construiască  mici alei verzi și parcuri, precum și plaje, locuri pentru petrecerea timpului liber.Totuși, drumurile și transportul public va exista în continuare .. Potrivit arhitectului-șef al Moscovei, noul centru ar putea fi definitivat după reconstrucția malurilor râului.


Chestiunea rutieră

În 2016 vor fi construiți  încă  100 km de șosele.O atenție specială specială va fi acordată buclelor și bretelelor rutiere construite deasupra solului, care seamănă cu imagini dintr-un film SF. În plus, diverse poduri și tuneluri vor fi introduse în planul de construcție.

Metroul din Moscova

În două decenii, rețeaua de metrou din Moscova va dobândi 60 de noi stații de metrou.


„Până în 2025, lungimea totală a traseelor de metrou va fi de 1,5 ori mai mare ", a declarat un reprezentant al primăriei. Ca rezultat, 93 la sută din moscoviți vor  avea o stație de metrou, foarte aproape de domiciliu. Modelele  stațiilor de metrou vor  fi realizate  conform celor mai bune tradiții rusești. Astfel,fiecare stație va reprezenta un district prin aspectul său.

Biserici și capele

Fiecare district va avea biserică proprie, construită într-un singur mod. Proiectele vor imita Novgorod, școlile arhitecturale bizantine, italiene și altele."Deja am construit 46 de biserici, 39 sunt în curs de construcție, alte 40 sunt în faza de proiect. De asemenea, am construit 102 capele din lemn ", a declarat un deputat al Dumei de Stat. "Pentru a îndeplini toate sarcinile programate, vom avea nevoie de 20 - 25 de ani."

Arene sportive

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 nu va oferi fanilor  doar  jocuri interesante ci și stadioane noi. Mini-orașe sportive  vor fi construite în jurul marilor  arene. Ele vor avea piscine, patinoare și un parc amenajat cu alei pentru biciclete.

Reconstrucția stadionului Lujniki va fi finalizată la sfârșitul acestui an.