"Problema principală este însă cui îi sunt necesare aceste acţiuni", a declarat amiralul Vladimir Komoyedov

Moscova, 10 august / TASS /. Amiralul Vladimir Komoyedov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Apărare, a comparat încercarea eșuată a forţelor subversive ucrainene de a organiza un act terorist în Crimeea, cu acțiunile forțelor pro-naziste conduse de liderul din timpul celui de-al doilea război mondial, era naționalismului ucrainean, Stepan Bandera.

El a formulat o întrebare despre cine ar putea avea nevoie de acțiunile radicalilor ucraineni incontrolabile, pe fondul situației şi aşa instabile din Europa.

"Ucraina a căzut sub influența nefastă a cuiva, deoarece practicarea terorii nu este tipică nici măcar naționaliștilor înrăiți" a declarat reporterilor, miercuri, 10 august 2016, Amiralul Komoyedov.

"Este adevărat că știm despre execuții în masă ale civililor pașnici de către trupele lui Bandera, în timpul al doilea război mondial și știm despre operațiunile lor în păduri, de după război, dar acele bande paramilitare erau arme în mâinile serviciilor secrete occidentale în lupta împotriva ţării noastre", a declarat Amiralul Komoyedov.

"Se pare că aceeași situație este reluată astăzi", a adăugat oficialul rus.

El a subliniat faptul că este dovedită prezența a numeroși consilieri din SUA în rândurile SBU - Serviciul de securitate ucrainean.

"De asemenea, suntem conștienți de acţiunile instigatoare ale unor lideri ai NATO care fac eforturi pentru a găsi "mâna rusă" pur și simplu peste tot", a spus Amiralul Komoyedov. El crede că incidentul de la secțiunea din Crimeea a frontierei ruso-ucrainene, care a antrenat moartea a doi militari ruşi a fost "o provocare uriașă, care ar putea împinge situația din regiune și întreaga Europă în afara echilibrului."

"Ucraina este una dintre cele mai mari națiuni din Europa", a spus el. "Cantități  mari de arme letale au fost abandonate pe teritoriul său, după dezintegrarea URSS. In timp ce actele teroriste, comise de către radicalii islamici, distrug echilibrul în Europa, cineva are nevoie să-i adauge pe radicalii ucraineni incontrolabili la acest amalgam sângeros."

"Problema principală este însă cine avea nevoie de aşa ceva", a spus Amiralul Komoyedov.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat, miercuri, că a dejucat actele teroriste pe care Departamentul de Informații al Ministerului Apărării ucrainean le-a orchestrat pentru a le pune în aplicare în Crimeea. In raportul FSB, se demonstrează că serviciile secrete militare ucrainene au avut ca ţintă îndeosebi sistemele de susținere a infrastructurii din Crimeea.

FSB a declarat că artizanii atentatelor eşuate au avut ca scop "destabilizarea situației sociale și politice din regiune în perioada pregătirilor pentru viitoarele alegeri federale și regionale".