Partea rusă și-a spus punctul său de vedere în privinţa situației din Ucraina și a incidentului din Crimeea

11 august / TASS /. Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin declară că consideră utilă pentru Rusia ședința reuniunii Consiliului de Securitate al ONU privind Crimeea.

"Mai multi membri ai Consiliului de Securitate au solicitat punerea în aplicare integrală a acordurilor de la Minsk. Aceasta este în conformitate cu poziția noastră", a spus diplomatul. Ciurkin a menționat că delegația americană a încercat să prezinte o imagine unilaterală a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

"In rest, cred că a fost util pentru noi. Am furnizat informațiile necesare privind incidentul pe care l-am semnalat", a conchis Ciurkin.

Diplomatul a subliniat, de asemenea, că problema statutului Crimeei a fost decisă pe deplin la referendumul din 2014, iar conform rezultatelor acestuia, regiunea peninsulară s-a reunificat cu Rusia, iar acest fapt nu se va mai rediscuta vreodată.

"Această chestiune nu va mai fi reluată", a spus el. "Crimeea s-a reunificat cu Rusia în urmă cu doi ani, după un referendum legal, care s-a desfăşurat acolo. Nu mai puțin de 93% dintre locuitori și-au exprimat dorința de a se reuni cu Federația Rusă și a fost exact ceea ce s-a întâmplat, ulterior."

Ciurkin a spus mai devreme că a fost nedumerit de decizia Kievului de a concentra atenția Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Crimeea, deoarece Moscova consideră acțiunile de infiltrări ucrainene în Crimeea ca un exemplu clar de sabotaj și terorism.

"Acesta a fost un act clar de sabotaj și terorism și sunt uimit că au ridicat problema la Consiliul de Securitate al ONU", a declarat Ciurkin joi, înainte de începerea unei reuniuni a Consiliului de Securitate privind Crimeea.