De ani buni, mass-media românească depune toate eforturile ca populația României să nu fie informată despre ceea ce se întâmplă în lumea înconjurătoare. Se vede clar treaba asta urmărind orice post de radio sau televiziune, citind orice ziar oficial pe suport hârtie sau online: nicăieri nu există o rubrică de știri externe. Se urmărește cu o insistență diabolică din partea „jurnaliștilor profesioniști”români blocarea accesului populației la știri externe, prin prezentarea până la saturație a tuturor can-can-urilor și a mizeriilor politice interne, a „vedetelor” și a tuturor paraziților sociali care-și etalează mitocănia și luxul nesimțit clădit pe jaful banului public.


Este cumva acesta un model? Da, este faimosul model american”, modelul pe care „marele partener strategic de peste baltă” vrea să ni-l bage pe gât cu forța. Un model în care „noua societate” să fie compusă dintr-o minoritate de parveniți, care controlează conducerea acestei țări, și o majoritate adusă la limita sclaviei. Care să muncească până la epuizare pentru interesele și bunăstarea Americii. Și să fie, la nevoie, carne de tun pentru interesele acesteia.
Cum interesele SUA cer acapararea resurselor Federației Ruse, se impune așadar ca România, care a dovedit până acum că este un vasal perfect al SUA, să fie unul din principalele „vârfuri de lance” în cazul unui eventual atac împotriva Rusiei. În acest scop, este permanent cultivată ura artificială împotriva Rusiei și a tot ce este rusesc. Propagandiști ca Radu Tudor, Cristian Câmpeanu, Moise Guran, Lucian Mândruță, Sabina Fati, Dan Turturică, Cristian Câmpeanu, Călin Marchievici sunt cât se poate de activi în acest sens. Și agresivi, când întâlnesc oameni inteligenți, culți, care nu acceptă să înghită balivernele lor și iau atitudine.
Ei nu-și manifestă agresivitatea direct, ci prin interpuși, cum ar fi gruparea online „În linie dreaptă”, care se ocupă prin intermediul rețelelor de socializare de cei care au îndrăzneala să nu venereze „lumina călăuzitoare” a licuriciului de la Washington. Pentru că, nu-i așa, Washingtonul vrea în România un grad de subordonare de 100%.
Cu toate acestea, eforturile susţinute (şi foarte bine plătite) ale acestor „profesioniști” nu au efectul scontat. Sunt oameni care au personalitate, au conştiinţă şi nu vor să fie spălaţi pe creier. Ei vor să privească nu numai spre apus, ci spre toate cele patru pucte cardinale. Și iau atitudine în mediul virtual, câștigă noi adepți.
 Ce se întâmplă oare, domnilor „profesioniști”? De ce nu vă iese pasiența? Să încerc să vă explic eu, poate vă luminez. Nu de alta, dar fac parte din tabăra pe care o consideraţi adversă. Voi porni de la o frază pe care o ştiţi cu toţii, fiindcă provine din arsenalul propagandei americane: „a şti să-ţi stabileşti priorităţile”. Şi o rostiţi cu voluptate, cu un aer superior, de câte ori vreţi să vă afişaţi poziţia. Aşadar, să vedem cum stă treaba cu stabilirea acestor priorităţi...
Mai întâi, iată cum şi-au stabilit priorităţile cele două mari puteri ale lumii, a căror confruntare ţine trează atenţia întregii lumi. Statele Unite au ca principală prioritate hegemonia asupra întregii lumi şi-mai ales-acapararea resurselor planetei: petrol, gaze, minereuri, resurse energetice, terenuri agricole, surse de apă potabilă, etc. Prin toate acţiunile întreprinse, Washingtonul a demonstrat din plin că urmăreşte acest obiectiv. Mai ales după septembrie 2001, acţiunile americane s-au intensificat, urmărindu-se ca fie prin război direct, fie prin „export de revoluţie” să acapareze teritorii şi resurse atât din lumea arabă, cât şi din zona fostelor republici sovietice. Şi să strângă Federaţia Rusă ca într-un cerc (aşa-numita „strânsoare a anacondei”). Iar acapararea Ucrainei printr-o „revoluţie maidaneză” să fie crearea unei baze de atac împotriva Federaţiei Ruse. De remarcat că strategii de la Pentagon se inspiră direct din planul Barbarossa (direcţiile de atac nord, centru şi sud) conform căruia Germania nazistă a atacat URSS în 1941.
În această situaţie, prioritatea Federaţiei Ruse este pregătirea pentru apărare şi contraatacul în zona Ucrainei, pentru ca americanii, prin marionetele impuse la Kiev, să nu ajungă să-şi facă o bază de atac în această zonă, iar Marea Neagră să nu devină „lac american”. Faptul că Ucraina este o zonă de maximă importanţă pentru planurile SUA este dovedit de amestecul direct şi pe faţă al unor demnitari americani în problema ucraineană. Victoria Nuland, şeful CIA, John Brennan, vice preşedintele Joe Biden, senatorul John Mc Cain nu s-ar vântura periodic pe la Kiev dacă nu ar exista o prioritate maximă pentru Ucraina.
În concluzie, Statele Unite sunt forţa agresoare, principalul factor de destabilizare al păcii în zonă, iar Federaţia Rusă are obligaţia să-şi apere teritoriul şi zona de influenţă. Iar „mirajul rusesc” care deja a înfierbântat capetele neoconilor de la Washington nu are şanse de a deveni realitate, deoarece existenţa celei de a treia forţe, China, va face ca într-o confruntare deschisă la nivel mondial, raportul de forţe să se modifice imprevizibil. Şi nu în favoarea Washingtonului.
În această situaţie, prioritatea României este să nu intre în conflict de partea agresorului american. Deoarece riscă să repete precedentul din cel de-al doilea război mondial, când s-a aruncat cu capul înainte, la ordinul lui Antonescu, într-un război cu ruşii. Război în care peste o sută de mii de militari români şi-au vărsat sângele la Stalingrad, la Cotul Donului şi pe alte câmpuri de bătălie. Pentru interesele Germaniei naziste şi pentru ambiţiile lui Antonescu. De aceea, nu trebuie repetată această experienţă nefastă, ca sânge românesc să curgă pentru interesele americane  şi ale politrucilor pro-americani.
Prioritatea României este menţinerea unor bune relaţii cu Federaţia Rusă. Mai mult, aceste relaţii trebuie dezvoltate, în plan economic, politic,social,cultural şi turistic. România trebuie să fie o punte deschisă spre Rusia. Dar o punte pe care să circule mărfurile aferente schimburilor comerciale,oamenii care se deplasează în ambele sensuri, în scop comercial, cultural, ştiinţific, turistic. Nu au ce căuta pe această punte uniformele militare,tancurile şi jeep-rile made in USA. Nici să o survoleze avioanele F 16, Hercules sau rachetele Patriot.
Domnilor politicieni şi jurnalişti care aveţi în suflet drapelul cu stele şi dungi în locul tricolorului, îmi pare rău că priorităţile voastre sunt diametral opuse priorităţilor majorităţii populaţiei României. Priorităţile voastre înseamnă căpătuiala, traiul în huzur cu preţul marginalizării şi pauperizării majorităţii şi pierderea independenţei ţării. Numai ca să vă fie vouă bine!
Să vedem acum care sunt prioritățile majorității românilor. Nu de alta, dar se vede clar că, prin toată manipularea ce o exercitați prin mass-media, vreți ca această majoritate să uite care-i sunt aceste priorități. Priorităţile majorităţii înseamnă un nivel de trai decent pentru toţi cetăţenii României, locuri de muncă, învăţământ, asistenţă medicală pentru toţi cetăţenii. Înseamnă şanse egale pentru toţi cetăţenii, nu polarizare socială, nu discriminare, nu excluziune socială, după model american. Înseamnă o ţară independentă, nu aservită. Mai presus de toate, prioritatea de bază a majorităţii este: PACE,NU RĂZBOI!