Parchetul general al Ucrainei a deschis o urmărire penală contra ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Profilurile lui Vladimir Putin și Dmitri Medvedev sunt în studiu.
Parchetul general a publicat pe site-ul său o listă cu 18 suspecți asupra cărora s-a inceput urmărirea penală, printre aceștia figurând ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu și Serghei Glaziev, consilierul pe probleme economice al președintelui rus, adeclarat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko.


„Activitatea criminală a celor doi complici a avut ca rezultat 2263 morți și 8934 răniți în rândul militarilor ucraineni  și a altor grupuri armate,fără a uita distrugerile de armament și echipamente militare aparținând armatei ucrainene.”, stipulează documentul.


Conform lui Luțenko, parchetul este pe punctul de a redacta un mandat de arestare internațional contra „oficialilor și militarilor ruși implicați în delanșarea și ducerea războiului de agresiune contra Ucrainei, având ca obiectiv modificarea teritoriului țării”.


Kievul studiază de asemenea posibilitatea deschiderii unei urmăriri penale contra președintelui rus Vladimir Putin și a primului ministru Dmitri Medvedev, a anunțat canalul TV 112 Ukraine,mai menționează d-l Luțenko.