Da, este vorba de o fereastră deschisă spre lume. Spre lumea reală a marii politici mondiale. Spre acea lume asupra căreia nouă, românilor, ne este împiedicat accesul de către cerberii din media autohtonă. Printr-o perdea virtuală formată din imagini răsuflate cu politrucii noștri de doi bani, cu „vedete”...Și, bineînțeles, cu rusofobia aceea răsuflată,
întreținută cu himere de acum mai bine o jumate de veac, cum ar fi niște declarații ale lui Mao de prin 1964, referitoare la Basarabia..De, țara arde și baba se piaptănă!
Dar haideți să vedem ce se întâmplă cu adevărat în lume. Prin fereastra deschisă de Dmitri Kiseliov, cu a sa emisiune „Știrile săptămânii”, de la Rossia 24.

Înainte de toate să vedem ce s-a mai întâmplat la Summit-ul G 20 desfășurat la Xanzhou, China. Dincolo de picanteria dată de faza întâmpinării președintelui american Obama, când acesta a fost nevoit să coboare pe scara de serviciu a lui Air Force One, fără covor roșu, constatăm că adevăratul lider care s-a impus  la acest summit a fost președintele rus Vladimir Putin. Acesta a avut întâlniri separate cu delegația chineză condusă de Xi Jinping, cu premierul britanic Theresa May, cu premierul japonez Shinizo Abe, lu liderul turc Recep Erdogan, cu membrii delegațiilor statelor BRICS. Întâniri de la nivelul informal până la nivel de delegații din care au făcut parte și oameni de afaceri, care ne arată că s-au pus și bazele unor colaborări economice. Un președinte dinamic, autorul unei politici dinamice!
Vedem cum populația Uzbekistanului l-a condus pe ultimul drum  pe președintele Islam Karimov, primul lider al
Uzbekistanului independent. Un președinte regretat de mulți localnici, ceea ce ne arată că acesta a făcut ceva pentru țara sa!
Vedem o dezbatere a politicienilor ruși, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare. Firește, prezența lui Jirinovski a constituit „sarea și piperul” dezbaterilor!
Vedem că în Ucraina „democratică” lucrurile merg rău. Vedem un Poroșenko care bate câmpii la microfon, preocupat, după îmbogățirea proprie, de a implementa „valorili democratice” prin „reeducare” la închisorile secrete SBU. Asta în timp ce tocmai s-a consumat „privatizarea” companiei Antonov! Bine măcar că au luat-o chinezii..
Mai vedem rodul benefic al așa -ziselor sancțiuni occidentale asupra Rusiei:recolta de grâu a atins în acest an un nivel record! Iar Rusia exportă cereale și produse de morărit!
Vizionați așadar emisiunea lui Kiseliov! Chiar dacă nu știți limba rusă, imaginile vă vor spune multe!