Tipărire
Categorie: Articole - pagina 1
Нравится

  Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul Agriculturii Alexander Tkacev, conform Kremlin ru. Ministrul a informat Președintele cu privire la recolta de cereale planificată și potențialul de export al industriei agricole ruse.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin: D-l Tkacev, recoltarea se apropie de sfârșit. Ce rezultate raportați acest an?Ministrul Agriculturii Alexander Tkacev: Perspectiva este mai bună ca niciodată. De fapt, avem o oportunitate unică, de a se aduna cea mai mare recoltă din ultimii 25 de ani: între 110 și 115 de milioane de tone. În prezent, am terminat recoltarea pe circa 80 la sută din terenul agricol. Am avut o recoltă similară în 1990, dar acest lucru s-a datorat mai multor factori, printre care suprafața cultivată, care a fost cu 10 milioane de hectare mai mare. Randamentul mediu este de acum 24 de chintale pe hectar, datorită standardelor de randament și de creștere mai mari și tehnologii agricole îmbunătățite. Pe atunci, am recoltat doar 10 la 15 chintale pe hectar. Cu alte cuvinte, investițiile guvernamentale în agricultură ...

Vladimir Putin: Randamentul  aproape s-a dublat.

Alexander Tkacev: Da, aproape s-a dublat. În anii 1950 și 1960, randamentul a fost de 7-8 chintale în întreaga țară, atât în regiunile de sud și în Orientul Îndepărtat Rus. Noi putem aduna  recolte mari în Rusia, datorită sprijinului acordat de stat fără precedent - fără precedent este cuvântul potrivit aici - și eforturile dedicate ale muncitorilor agricoli, inclusiv operatori de echipamente agricole, cercetători și alți profesioniști. In plus, vremea a fost favorabilă în acest an.
Ar trebui să spun că nu este necesar să ne îngrijorăm de cifre. În conformitate cu practica la nivel mondial, necesarul de cereale în țările cele mai bogate este de o tonă pe persoană. Pentru no ar fi de aproximativ 150 de milioane de tone. Vom recolta circa 115-116 milioane de tone în acest an, și așa mai există încă loc pentru îmbunătățiri.

Dacă vom continua să îmbunătățim performanța, există motive să se creadă că randamentul va crește, pentru că am folosit tehnologii de ameliorare și alte modalități de a dezvolta noi terenuri și de a recupera zonele care au fost prea împădurite sau au devenit deșerturi - vom putea să recoltăm  150 de milioane de tone în 10 sau 15 de ani, cel mult. Vom fi capabili să  hrănim  întreaga țară țară și să export o mai mare parte a recoltei.

Vladimir Putin: Este potențialul nostru de export în creștere?

Alexander Tkacev: Da, d-le Președinte. Am mărit exporturile de cereale cu 30 - 40 la suta in ultimii 5-7 ani. Noi câștigă  puncte de sprijin în piețe noi, nu numai în zona Golfului, dar și în Africa de Nord și Asia Pacific. Avem o prezență acolo, și vom continua să consolidăm pozițiile noastre.

Vladimir Putin: D-le Tkacev, ar trebui să luați mai mulți factori în considerare aici; sunteți conștienți de aceștia.

În primul rând, la planificarea exporturilor nu trebuie să uităm interesele noastre naționale și pe piața internă a cerealelor boabe,furajelor și alimentelor. În afara creșterii exporturilor, sarcina noastră prioritară este de a satisface cererea internă.
Al doilea factor este situația de pe piață. Știți despre situația de pe piețele mondiale, în cazul în care prețurile la cereale au scăzut. Noi ar trebui să luăm act de acest lucru și nu ar trebui să ne grăbim să comercializăm mai multe cereale, ci să ținem pasul prețurilor la cereale, în interesul agricultorilor noștri.

Din câte știu eu și pot vedea din documente, suntem în creștere nu numai la exporturile de cereale, ci și exportul de produse animale, cum ar fi carnea de porc și de pasăre. Vedeți vreo schimbare pozitivă în acest domeniu?

Alexander Tkacev: Voi începe cu primul punct, dacă se poate. Desigur, Ministerul Agriculturii trebuie să mențină echilibrul. Noi monitorizăm acest lucru, iar eu vă asigur că satisfacerea cererii pentru furaje și alimente cereale este prioritatea noastră.Numai  excedentul de cereale - subliniez, doar cerealele în surplus sunt exportate. Nu poate fi nici o altă cale. Exporturile sunt o sursă de venit, de valută străină, care face agricultorii noștri mai bogați și oferindu-le un venit.

În ceea ce privește alte produse, este absolut corect că exporturile noastre de produse animale sunt în creștere. Pe parcursul ultimelor cinci luni, am crescut exporturile de carne de porc de trei ori la aproximativ 10 milioane USD, iar acest lucru este doar începutul.

De fapt, noi abia am intrat abia pe această piață. Știți mai bine decât mine că s-au  importat cantități uriașe de produse de animale, incepând cu carne de pui, porc și de vită, precum și produse lactate. Noi am crescut exporturile de păsări de curte de 3,5 ori până la aproximativ 25 de milioane USD.

Sunt sigur că exporturile noastre vor ajunge la sute de milioane de dolari. Cu siguranță trebuie să crească. Cerealele exportabile  ar trebui să fie utilizate pentru producerea de furaje, care vor fi furnizate crescătorilor noștri de animale, astfel încât în cele din urmă vom exporta produse finite, câștigând mult mai mult.

Vladimir Putin: Bine.