Tipărire
Categorie: Articole - pagina 1
Нравится

  Președintele rus Vladimir Putin a inițiat pe 6 octombrie o ședință de lucru pentru a discuta dispoziții financiare pentru angajamente din sectorul social, relatează site-ul oficial al Kremlinului
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin: Bună ziua, stimați colegi,
Vom continua examinarea  principalilor parametri ai proiectului bugetului federal. Eu propun să ne uităm la cheltuielile sociale astăzi.Acest lucru este cu siguranță o problemă-cheie, și nu doar pentru procesul bugetar. Situația din sectorul social reflectă eficacitatea activității autorităților de stat, în general, și determină nivelul și calitatea vieții pentru populația țării noastre.


În acest an, în ciuda dificultăților economice cu care ne-am confruntat, am reușit să menținem concentrarea socială a bugetului federal. În jur de 35 la sută din cheltuielile bugetului au continuat finanțarea educației, sănătății, culturii și măsurilor de politică socială în 2016. În termeni absoluți, aceasta înseamnă aproximativ 5,6 miliarde ruble.
Așa cum am spus, trebuie să ne asigurăm că vom îndeplini toate angajamentele sociale anul viitor. Trebuie să  asigurăm toate garanțiile cetățenilor noștri în acest domeniu.
Desigur, nu se poate nega faptul că situația economică și circumstanțele cu care ne confruntăm au un impact asupra planificării bugetului. În unele domenii suntem nevoiți să limităm creșterea cheltuielilor și să redistribuim fondurile pentru a rezolva cele mai mari sarcini prioritare.
Printre acestea se numără proiectele de modernizare a sistemului de învățământ profesional, la toate nivelurile, re-echiparea spitalelor și centrelor medicale, precum și sprijinirea  culturii și serviciilor sociale.
Trebuie să ne menținem ritmul actual în aceste domenii.
Trebuie să ne asigurăm că persoanele care lucrează în sectorul social câștigă un salariu decent. Vă reamintesc că până la un sfert din forța de muncă a țării este angajată în acest sector.
Situația bugetelor federale și regionale are un impact direct asupra nivelului de trai a milioane de familii din Rusia. Este important să se mențină nivelul veniturilor.
Desigur, este nevoie, de asemenea, să asigurăm un sprijin pentru persoanele în vârstă și pentru grupurile social vulnerabile. Așa cum am convenit, trebuie să facem prevederi pentru o plată unică pentru pensionari, pentru indexarea pensiilor la inflație efectivă în 2016, cât și pentru plăți sociale suplimentare federale pentru pensionari.
În același timp, trebuie să luăm măsuri de sprijin social mai eficace și de a lucra pe principiul sprijinului direcționat pentru cei care au nevoie cel mai mult. Este un lucru pe care le-am discutat de multe ori.
Să trecem la lucru!.