Tipărire
Categorie: Articole - pagina 1
Нравится

Vladivostok, Vineri, 07 October, RIA Vladnews.

În Duma de Stat este dezbătut un proiect de lege postat on-line, potrivit căruia în Rusia va fi introdus un salariu minim pe oră de 100 de ruble, potrivit RIA VladNews, citând surse oficiale
De asemenea, s-a propus aplicarea unor multiplicatori pe criterii teritoriale, sectoriale și profesionale în calculul salariilor. Proiectul de lege prevede, de asemenea, introducerea indexării obligatorii a salariilor, ținând cont de inflația proiectată.


O notă explicativă precizează că, în conformitate cu legislația muncii din Rusia, indexarea salariilor  este una dintre principalele garanții oferite lucrătorului, care prevede o creștere reală a situației sale financiare.

De asemenea, proiectul de lege a propus introducerea unui salariu minim în formula de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale. Autorii acestei inițiative legislative cred că fondurile pentru plata prestațiilor, calculate pe baza sumei lunare salariului minim, care nu trebuie să fie mai mică decât minimul de existență pentru populația aptă de muncă, se poate lua după eliminarea stimulentelor fiscale existente introduse în minerit și exportul de pește, păduri și alte materii prime.

Ar trebui remarcat faptul că, în țările UE, salariul mediu pe oră a crescut în perioada 2008 - 2012 cu 8,6%. Cel mai mic salariu orar în rândul țărilor europene este în Bulgaria (3,7 euro) și România (4,4 euro). Iar cea mai mare - în Suedia (39 euro) și Danemarca (38,1 euro). In medie, rata în zona euro a ajuns la 27.6 euro.

In Statele Unite, cele mai multe state  au un salariu minim orar de 7 USD, în timp ce în 13 state, este fixat la nivelul de 8.5 USD. Salariul mediu pe oră în Statele Unite ajunge la 24,01 USD.