Vladimir Putin a participat la o reuniune a liderilor BRICS cu membri ai Consiliului de Afaceri BRICS. Extinderea cooperării comerciale, apropierea economică între țările BRICS și lansarea de noi proiecte comune au fost printre subiectele de discuție.Presedintele Rusiei, Vladimir Putin: D-le prim-ministru Modi,stimați colegi, doamnelor și domnilor,

Afacerile, după cum știm, joacă un rol-cheie în rezolvarea sarcinilor curente ale țărilor BRICS de a asigura o dezvoltare durabilă și accelerarea creșterii economice. Țările BRICS și guvernele acestora iau în considerare comunitățile lor de afaceri, punctele acestora de vedere atunci când elaborează planuri de comerț, cooperare, economice și de investiții între membrii grupului.
În acest context, Consiliul de Afaceri, înființat în 2013, la inițiativa Rusiei, trebuie să joace un rol deosebit de important. Nu numai că a început Consiliul ședința de lucru fără probleme, a început, de asemenea, prin a propune idei și inițiative foarte utile.
De exemplu, reprezentanții mediului de afaceri au început să trimită în propuneri privind eliminarea barierelor administrative excesive, optimizarea obiceiurilor și reglementărilor tehnice, standardizarea tehnică, simplificarea procedurilor de acordare a vizelor pentru oamenii de afaceri, precum și multe alte probleme care generează greutăți mediului de afaceri.
Împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, am dezvoltat Strategia BRICS de parteneriat economic,  care, vă reamintesc, a fost adoptat anul trecut la summit-ul BRICS la Ufa, în Rusia. Vom construi acum pe această strategie  noua foaie de parcurs pe cooperare și investiții, aflată în prezent în curs de pregătire. Speram ca afacerea va lua o notă activă acordând sprijin substanțial întreprinderilor prin intermediul unor proiecte concrete.
Considerăm că este important să se stabilească contacte strânse și cooperarea între Consiliul Afaceri și noua Banca de Dezvoltare . Sperăm să vedem recomandările relevante din comunitatea de afaceri pe extinderea activității proiectului cu banca.
Prim-ministrul  Modi a vorbit chiar înainte despre prima ediție a Expoziției de Comerț BRICS, care a avut loc cu succes la New Delhi la 12-14 octombrie, cu sprijinul Consiliului de Afaceri. Acest eveniment a demonstrat marele potențial real al țărilor noastre pentru dezvoltarea cooperării economice și extinderea colaborării  noastre  în industrie și tehnologie.
Țările BRICS reprezintă o piață foarte mare de consum, care include trei miliarde de oameni, rezerve mari de materii prime și resurse energetice, precum și o bază de știință și tehnologie dezvoltată.
Rusia își va continua eforturile pentru a facilita apropierea economică între țările BRICS și a pune bazele pentru lansarea de noi proiecte de afaceri, și invităm oamenii de afaceri din toate țările BRICS să lucreze pe piața noastră și de a dezvolta relații de parteneriat cu companiile rusești.
Vom continua, desigur, să facem tot ce putem pentru a sprijini activitatea Consiliului de Afaceri ca un mijloc important pentru consolidarea parteneriatului reciproc avantajos între țările BRICS.

Mulțumesc foarte mult pentru atenție.