Tipărire
Categorie: Articole - pagina 1
Нравится

  Pe data de 27 octombrie, E.S d-l Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România a participat la seminarul „Oportunități de afaceri România-Rusia”, desfășurat la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, din Ploiești.  Scopul evenimentului a fost, astfel, intensificarea schimburilor comerciale româno-ruse.


La eveniment au fost prezenți aproximativ 40 de oameni de afaceri interesați să colaboreze cu companii din Rusia. În prezent, în județul Prahova își desfășoară activitatea 15 societăți comerciale cu capital rusesc. Lucru firesc pentru un județ care a avut cândva schimburi comerciale intense cu fosta URSS,în domeniul utilajului petrolier, construcțiilor de mașini, industria ușoară.
Evenimentul a fost mediatizat de postul de televiziune local „Valea Prahovei TV” printr-un scurt reportaj realizat la fața locului, prezentând astfel publicului larg elementele esențiale ale evenimentului.
D-l Aurelian Gogulancea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova a subliniat faptul că Federația Rusă constituie o piață imensă, unde produsele românești: agroalimentare, farmaceutice, mobilă, dar mai ales utilaj ptrolier și chimic au mare căutare și sunt recunoscute ca fiind de înaltă calitate. De aceea, organizarea acestui eveniment poate constitui un pas înainte spre foarte necesara relansare a vechilor relații.
D-l ambasador Valeri Kuzmin a mulțumit călduros organizatorilor pentru desfășurarea acestui eveniment, postului de televiziune „Valea Prahovei TV” pentru promovarea evenimentului în rândul publicului larg. De asemenea, d-l ambasador a menționat că județul Prahova este bine reprezentat în dinamica dezvoltării relațiilor româno-ruse și a mainfestat speranța că aceste relații se vor dezvolta în viitor.