Tipărire
Categorie: Articole - pagina 1
Нравится

   La Soci, președintele rus Vladimir Putin a avut  o întâlnire cu reprezentanți ai întreprinderilor agricole producătoare de orez. Președintele a felicitat participanții la reuniune cu ocazia sărbătorii regionale -  Ziua Recoltei, conform site-ului oficial al Kremlinului.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin: Bună ziua, prieteni.

Știu că astăzi aveți o sărbătoare regională în Krasnodar -  Ziua recoltei. Există motive să ne bucurăm și să sărbătorim.


M-am uitat la unele materiale de referință, înainte de întâlnirea noastră. Rusia și-a mărit recolta de orez de 2,5 ori în ultimii 20 de ani, mai ales datorită Regiunii Krasnodar. Un alt record va fi stabilit în acest an, după cum am înțeles: greutatea netă va fi nu mai puțin de un milion de tone și acesta este un punct de referință.

Pe ansamblu, sectorul agrar se prezintă foarte bine. In acest an vom produce 116 milioane de tone de cereale. Acesta este un rezultat foarte bun. Suntem lideri deja în lume în exportul de grâu.

Astfel, țări ca China și Statele Unite produc mai mult grâu decât noi, dar ei consumă mai mult. Potențialul nostru de export a devenit cel mai mare din lume si suntem cel mai mare exportator, lucru demn de remarcat. Noi am vorbit despre asta de multe ori înainte. A vorbi despre acest lucru este corect: doar cu puțin timp în urmă părea că Rusia nu a reușit să atingă un astfel de rezultat.
Când am început să ne concentrăm pe agricultură și creșterea potențialului de export, a reieșit că unitățile noastre portuare nu au fost chiar potrivite pentru transport maritim de cereale. Ele doar puteau primi cereale, dar nu puteau expedia, deoarece  au nu dispuneau de echipament adecvat.Acum, acest lucru s-a schimbat substanțial. Agricultura a devenit o afacere profitabilă și un sector foarte eficient al economiei ruse și vreau să vă felicit încă o dată pe voi, toți lucrătorii agricoli pentru o astfel de performanță. Acesta este un rezultat cu adevărat impresionant, care spune multe. Rusia este capabilă să rezolve probleme complicate care par de nerezolvat la prima vedere.

Având în vedere potențialul nostru, care este pur și simplu enorm - ogoarele noastre actuale și viitoare sunt cu siguranță un astfel de potențial - și, fără îndoială, nu ne-am atins limita încă și poate face încă mult pentru a arăta talentul poporului rus și al tuturor popoarelelor din Rusia în general,  capacitatea lor de a obține rezultate foarte bune, impresionante.

Permiteți-mi să vă felicit încă o dată, vă doresc toate cele bune și vă mulțumesc pentru această realizare.