Se spunea prin presa dâmbovițeană că alegerile prezidențiale din SUA influențează lumea întreagă. Iată că „jurnaliștii profesioniști” yankeizați au avut dreptate.Dar nu în sensul dorit de ei. Pentru că, la scurt timp după victoria în alegeri a lui Donald Trump, la Sofia și la Chișinău au câștigat doi oameni de stânga, socialiști și pro-ruși:Rumen Radev(Bulgaria), respectiv Igor Dodon(R.Moldova).


Jale mare printre indivizii „di dreapta”...Cum adică, să fie trădate „valorile europene”,„ parcursul european” ??? Ce se întâmplă, domnule, cu masa asta de ignoranți, care este bolnavă de „populism”? Până la urmă, singurul „profesionist” care se apropie de adevăr este Călin Marchievici, de la „Cotidianul”. Rusofob înrăit și ăsta, dar măcar a perceput cauzele și nu s-a sfiit să le spună:
„Buzunarul votează mai mereu, or ceea au adus în buzunarul moldovenilor anii de guvernare pro-vest? Să acuzi de ignoranţă cetăţeanul moldovean care nu votează geopolitic sau vizionar atunci când la un salariu de nici 800 de RON trebuie să suporte scumpiri de aproape 40% la energie, dublări de tarif pentru apa şi canalizare, scumpiri de 15% la gaze – toate numite “liberalizări” sau “reforme structurale”? Să acuzi de ignorarea mizei geostrategice un electorat care este pus să plătească pentru una dintre cele mai mari spălări de bani negri și de un jaf echivalent cu aproape 20% din PIB din sistemul bancar?”
Iată că avem aceleași cauze care au fost și sunt în toată Europa de Est începând cu anul 1990. Cauze generate de căderea CAER.Adică de dispariția unei piețe imense-piața rusească.O piață unde aveau loc toți: România cu utilajul petrolier și chimic, cu mobila, cu încălțămintea; Bulgaria cu fructele și legumele, Moldova cu strugurii, cu vinul și coniacul. Dispariția acestei piețe a fost principala cauză pentru care țările în
cauză nu și-au mai vândut produsele, au falimentat și sărăcit, ajungând surse de brațe ieftine de muncă pentru spălat WC-urile Occidentului. Un Occident care a scăpat de concurență pe piața rusească, un Occident care, prin trădătorii aflați la guvernare în țările sus-numite a primit gratis niște active la care jinduia de multă vreme.
Iată principala cauză a sărăciei noastre. Nu imaginea poleită a Occidentului, pe care acesta ne-a băgat-o sub nas de patru-cinci decenii printr-o propagandă insidioasă, cu Neckerman-ul. Pentru că, să fim realiști, prosperitatea Occidentului nu s-a clădit printr-o muncă titanică. S-a clădit printr-o mai bună organizare și -mai ales- PRIN JAF! Pe principiul „ce-i al meu este doar al meu, ce-i al tău este și al meu”.
Așadar, votul popular a învins în Bulgaria și R. Moldova. Mașina infernală de fraudare a voturilor nu a mai funcționat. Se pare că, după victoria lui Trump în SUA, cineva, persoană importantă, nu a vrut să mai apese pe butonul „PORNIT”...
În situația nou creată, pe harta Europei de Est au mai rămas doar două state „pro europene și pro-atlantice”: România și Ucraina.Ce-or face ucrainenii, e problema lor. Vorba este, ce facem noi, românii, în decembrie: ne trezim, au ba?