Asociația de Cooperare România Rusia află cu surprindere și consternare vestea asasinării  E.S Ambasadorului Federației Ruse la Ankara, Andrei Karlov. Acesta a fost împușcat de către un extremist islamist în momentul inaugurării la Ankara a unei expoziții de fotografii. A fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat în urma rănilor primite.
Ministerul de Externe al Federației Ruse, prin purtătorul său de cuvânt Maria Zaharova, citat de TASS, a confirmat rănirea gravă a ambasadorului și decesul ulterior al acestuia.
Surse din media turcă fac referire la atentat și la faptul că asasinul a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția turcă.
Consiliul director al Asociației de Cooperare România Rusia, cu asentimentul tuturor mermbrilor, exprimă sincere condolenațe Ministerului de Externe al Federației Ruse, familiei îndoliate și are ferma convingere că această plagă-terorismul- va fi grabnic și complet eradicată și că toți cei vinovați își vor primi necesara și bine-meritata pedeapsă!

Președinte,                                                          Vicepreședinte,

prof. Alexandru Mîță                                  ing. Marian Rădulescu