Tipărire
Categorie: Articole - pagina 1
Нравится

  Încă un an s-a scurs. Un an încărcat de evenimente împortante, faste și nefaste. Dar cel mai important eveniment a fost schimbarea de orientare petrecută în SUA, odată cu alegerile prezidențiale: stoparea elanului „șoimilor războiului” , adepții unui conflict cu Rusia, în favoarea adepților liniei pragmatice, de parteneriat economic. Primele efecte în plan politic s-au văzut:alegerile din R. Moldova și Bulgaria, unde au câștigat doi președinți adepți ai cooperării cu Rusia. În România, alegerile parlamentare au fost câștigate de PSD iar dinspre Washington nu a mai venit nici un „semnal puternic și repetat” de respingere al votului popular, ca în urmă cu vreo patru ani. Declarația lui Donald Trump: „veți vedea parteneriat, nu conflict” se impune încet, dar sigur.

În concluzie, se impune ca România să meargă pe calea parteneriatului. Să deschidă urgent calea refacerii și întăririi relațiilor politice, economice și culturale cu Federația Rusă. Iar până când înalții dregători ai țării își vor da seama de importanța realizării acestui obiectiv, se impune ca primii pași în acest sens să fie făcuți de cetățenii responsabili ai României.

Noi, membrii activi și simpatizanți ai Asociației de Cooperare România-Rusia, conștienți de responsabilitatea noastră cetățenească, am făcut deja primii pași în acest sens. După puterile fiecăruia. Am promovat ideea relansării colaborării româno-ruse prin postări și comentarii pe rețelele sociale, am publicat materiale pe site-ul GLASUL, în paginile revistei CALEIDOSCOP RUS, tipărită de Centrul Rus de Știință și Cultură din București, cu care asociația noastră este într-o strânsă colaborare. Mai mult, prin eforturile d-lui Gabriel Antoniu Lavrincik, s-a realizat un dialog între reprezentanții diplomatici ai Federației Ruse în România și reprezentanți ai autorităților locale, ai agenților economici care pot dezvolta afaceri cu parteneri ruși.

La prima vedere, nu sunt vizibile rezultate ale acestor activități. Este explicabil, deoarece toți acești oameni reprezintă un mic segment al societății românești. Dar cel mai important lucru este că primii pași au fost făcuți. Trebuie în continuare efort și multă perseverență pentru realizarea obiectivului propus. Numai așa vom reuși!

Este vremea ca acum, la cumpăna dintre ani, să urăm tuturor membrilor și simpatizanților Asociației de Cooperare România Rusia, prietenilor și colaboratorilor noștri din Rusia și din lumea întreagă, multă sănătate, fericire, prosperitate și împliniri pe toate planurile!

LA MULȚI ANI ! С НОВЫМ ГОДОМ !