Activitatea economică în Rusia începe să se redreseze, a declarat ministrul dezvoltării economice Maxim Oreșkin  la o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin. Despre această întâlnire scrie ziarul Pravda.
„În ceea ce privește începutul anului 2017, situația este una pozitivă. Datele cele mai concludente sunt cele pentru transporturile feroviare de și consumul de energie electrică. Astfel, volumul de marfă transportată pe calea ferată  a crescut cu aproximativ 9% anual Acesta este o creștere importantă, ceea ce arată că activitatea economică începe să se redreseze ", a spus Oreșkin.


Ministrul a remarcat că, judecând după rapoartele întreprinderilor, există indicatori care au atins „nivelul maxim de încredere" prima dată după anul 2011. „Acesta este, de asemenea, un foarte bun indicator care arată că activitatea economică continuă să se redreseze", a spus Oreșkin.
Revenirea economiei ruse la traiectoria de creștere în 2016 a fost în principal rezultatul activității autorităților financiare și economice:
În cazul în care parcurgem situația întregului an 2016, observăm că tendințele negative au fost în prima jumătate a anului dar în a doua jumătate a anului economia a început să crească. Prin urmare, cifrele de la începutul anului au fost mai proaste și mai târziu s-au îmbunătățit treptat. Desigur, acest lucru este în mare parte rezultatul măsurilor autorităților financiare și economice, ca parte a politicii lor de stabilitate pe
termen lung. A început treptat să se lucreze, fapt care a permis economiei să se adapteze la noua situație și a adus-o pe  traiectoria de creștere ", a spus Oreșkin.