Ansamblul Alexandrov a concertat pe data de 16 februarie  într-o nouă formulă, la doar o lună și jumătate după tragicul accident din 25 decembrie 2016. Atunci au pierit 64 de membri ai ansamblului lângă Soci,în urma prăbușirii avionului TU-154 care urma să-i transporte spre Siria, menționează cunoscuta publicație rusă Gazeta.


Imediat după înmormântarea colegilor dispăruți cu onoruri militare la cimitirul memorial din Moscova, conducerea a selectat  artiști noi pentru reîntregirea ansamblului. "Tragedia a luat viața prietenilor noștri, să ne amintim de ei și să-i iubim.Dar viața merge înainte. Responsabilitatea noastră este de a le găsi înlocuitori, pentru a salva acest ansamblu unic”  a declarat ministrul adjunct al Apărării din Federația Rusă, Nikolai Pankov, citat de Interfax.
De  asemenea, Nikolai Pankov a spus că refacerea Ansamblului Alexandrov, echipa Ministerului Apărării, a fost cea mai importantă sarcină. Principalul criteriu de selecție, a declarat ministrul secretarul de stat, a fost, în afara aptitudinilor vocale, dorința de a servi patria.

Televiziunea Moskva 24 a realizat un scurt reportaj la concertul susținut pe data de 16 februarie la Teatrul Armatei Ruse.


Pe data de 23 februarie ansamblul  va susține un concert de Ziua  Patriei la Kremlin.