Conform relatărilor cotidianului mewyorkez Daily News. În New York și în alte localtăți din SUA au avut loc pe 7 aprilie proteste ample contra atacurilor aeriene ale armatei americane în Siria,
  În New York, demonstranții au protestat în Midtown, în fața Trump Tower, după care au pornit în marș pe Fifth Avenue.
 „ Trump nu avea dreptul să bombardeze populația din Siria”, a declarat o protestatară, Sunsara Taylor. Aceeași protestatară a mai spus:„ Este o minciună că Donald Trump ar fi un om cu suflet. Acesta a spus că va bombarda cu mare plăcere Orientul Mijlociu”.


   Mai târziu, protestatarii au mărșăluit spre Union Square Park, scandând: „ Statul imperialist, numărul unu terorist!” „Bani pentru locuri de muncă, școli și spitale, nu pentru război în Siria!” și „ Jos mâinile de pe Siria!”


   Au fost și altercații cu poliția, în urma cărora șapte persoane au fost arestate.
 „Intervențiile SUA nu au adus pace și democrație în alte țări”, a declarat o tânără protestatară de 24 de ani, Nina Macapinlac.  „Această farsă cum că prin bombardarea Siriei se va instaura democrația este o mare minciună”.
 Un alt protestatar a declarat: „ Suntem aici pentru a spune că SUA nu are dreptul să intervină în alte țări. Aceste țări trebuie să-și poată afirma dreptul la autodeterminare”.
  În cursul nopții, manifestanții au mărșăluit pe străzile din Manhattan, scandând. „ Nu vrem război!„ „Siria, stat suveran!”