Astăzi este ziua națională a Federației Ruse. La 14 iunie 1991, în plin proces de disoluție al URSS, Republica Sovietică Federativă Rusă își proclamă independența  și devine Federația Rusă. Fiind cel mai mare stat la fostei URSS, Federația Rusă este succesoarea URSS în tratatele internaționale. Primul președinte, Boris Elțân îl numeste pe 31 decembrie drept succesor al său pe Vladimir Putin.


În „era Putin”, Federația Rusă cunoaște o revenire puternică în plan economic și militar. Printr-o politică îndrăzneață, Rusia și-a refăcut industria și mai ales agricultura. Începând cu anul 2014, Rusia a devenit din importator, exportator de cereale, carne și produse din carne, produse lactate. În domeniu industriei auto, Rusia a atras parteneri de marcă din Europa, SUA , Japonia și Coreea de Sud, devenind un „jucător” redutabil în domeniu.
De asemenea, prin cerarea Complexului Militar Industrial, Rusia și-a dezvoltat și perfecționat industria de armament, precum și industria aerospațială. Astfel înzestrarea armatei ruse capătă noi dimensiuni iar exportul de armament și tehnică aerospațială constituie un factor esențial al dezvoltării țării.Pe scurt: Federația Rusă se afirmă ca o mare putere a lumii!

LA MULȚI ANI, Rusia! Fie ca viitorul să ne ajute să regăsim drumul către tine!