Vizita Putin   Azi, 10  iulie 2017 președintele rus Vladimir Putin a vizitat târgul industrial internațional INNOPROM-2017 din Ekaterinburg, informează site-ul oficial al Kremlinului.
Președintelui i s-a arătat un nou sistem de dispecerizare a informațiilor și analizelor realizat de Locomotive Ural pentru monitorizarea de la distanță a siguranței trenurilor.


Vladimir Putin a văzut, de asemenea, un model modernizat Nissan și i-au fost prezentate avantajele sale și  particularitățile producției vehiculului.

Noul Nissan
Vladimir Putin a văzut ultimele inovații prezentate de mai multe companii japoneze și a văzut cum tehnologia inteligentă poate ajuta la monitorizarea stării componentelor  mașinilor industriale, astfel încât acesteasă poată fi înlocuite, împiedicând astfel defecțiunile sau întreruperea funcționării echipamentului.
În plus, președintele a vizitat standul producătorului japonez de vehicule Nissan și a vizitat standul grupului Sinara, unde a văzut un model la scară redusă al  Ekaterinburg Arena, în prezent în construcție pentru Cupa Mondială FIFA 2018.

Macheta Ekaterinburg Arena
În timpul vizitei la expoziție, Vladimir Putin a văzut nu numai soluțiile inovatoare și produsele prezentate de un număr de companii, ci și invenții ale  tinerilor talentați.. La standul lui Zolotoe Sechenie (Centrul de Aur), un centru educațional din Ural, sponsorizat de centrul de învățământ Sirius pentru copiii talentați, președintele a văzut roboți care au fost făcuți de tineri.
În cadrul standului Ministerului Industriei și Comerțului, Vladimir Putin s-a interesat de inovațiile  tinerilor care au participat la Festivalul Internațional de Creativitate pentru Tineret Vinta, inclusiv un robot de explorare a fundului mării.
Ulterior, președintele a văzut cel mai recent model UAV, Jupiter, precum și un sistem de distrugere a dronelor pentru a forța dronele să aterizeze atunci când sunt folosite  ilegal.

Sistem anti drona
Vladimir Putin a prezentat apoi un alt proiect de ultimă oră: un sistem unic de gestionare a fluxului de lucru. Această abordare de ultimă generație pentru introducerea tehnologiei digitale în producția rusă este destinată modelarii digitale a pieselor, mașinilor și proceselor de producție, asamblării digitale și testelor, precum și controlului acestor procese.
În plus, Președintele a avut cuvinte de laudă pentru sistemul dezvoltat ca parte a unei inițiative tehnologice naționale care împiedică șoferul autovehiculului să adoarmă la volan. Soluția Sleep Alert utilizează neurotehnologia pentru a sesiza dacă șoferul se simte obosit, distras sau somnoros și dă un semnal de avertizare în cazul în care șoferul pare să adoarmă sau prezintă semne de pierdere a focalizării sau a
concentrației.
Același stand a oferit prezentări privind dezvoltarea unei instalații de stocare a energiei, o platformă software pentru crearea de celule robot adaptive pentru fabricarea automată și pentru telefoanele cu defibrilator.
La sediul Institutului Central de Cercetare Științifică pentru Automobile  NAMI, președintele a văzut Shuttle, un vehicul de transport public fără șofer pentru transferul de călători pe distanțe scurte.
Președintele a vizitat, de asemenea, standurile Renova și Rostec Corporation, unde a luat la cunoștiință despre proiectul Smart City, menit să sporească exporturile de IT, noi produse și servicii în domeniul sănătății și echipamentelor pentru centrele perinatale și alte instituții medicale.
Peste 640 de companii industriale din 20 de țări participă la târgul INNOPROM-2017. Tema principală din acest an este Smart Manufacturing: Abordarea globală.
În ziua precedentă, președintele a participat la deschiderea oficială a târgului.

Iată un reportaj realizat de Pervîi Kanal despre acest eveniment;