Pod Crimeea  Russkaia Vesna,  25-08-2017

În observațiile-informații analitice ale Băncii Centrale a Rusiei (CBR) pentru luna august s-a arătat că proiectele majore de infrastructură și consolidarea rublei sunt principalele cauze ale creșterii semnificative a investițiilor în active fixe.


Unul dintre aceste proiecte este Podul din Crimeea.

„În plus, în al doilea trimestru, a crescut în mod semnificativ volumul lucrărilor de construcții, suport pentru ceea ce se presupune a fi  punerea în aplicare a proiectelor majore de infrastructură, cum ar fi construirea Podului din Crimeea și conducta „ Puterea  Siberiei ” - se menționează în documentele Băncii Centrale a Rusiei.

Potrivit Băncii Centrale a Rusiei, în al doilea trimestru, rata anuală de creștere a investițiilor în active fixe s-a accelerat la 6,3%, de la 2,3% în trimestrul precedent, atingând valori maxime în al doilea trimestru al anului 2012.

Construcția Podului din Crimeea a început în februarie 2016. Lungimea sa este de 19 km. Deschiderea traficului auto pe pod este programată pentru decembrie 2018. La sfârșitul lunii iulie, a fost finalizată  construcția unui tronson auto peste strâmtoarea Kerci.