brănzeturi rusești  Fermierii și producătorii de brânză din Rusia  consideră sancțiunile occidentale împotriva Federației Ruse un cadou. Dacă sancțiunile vor rămâne în vigoare pentru încă zece ani, Rusia va începe să exporte brânzeturile în Europa, Statele Unite și Canada, semnalează CBC News.


Ziarul Pravda consideră că mulți fermieri ruși au considerat sancțiunile drept o șansă de a-și deschide propria afacere. În acest an, producătorii ruși oferă brânzeturi moi, cum ar fi brânza Bree, Camembert și brânza de capră, precum și brânzeturi mai dure, de exemplu, Gouda. Cu toate acestea, gustul acestor brânzeturi variază foarte mult, deoarece tehnologia elaborată pentru a face brânzeturile poate dura zeci de ani. Fermierii rusi recunosc că , deși nu sunt la nivel producătorilor italieni sau francezi, brânzeturile rusești sunt deja foarte bune.


Anterior, importurile de brânzeturi din Rusia proveneau din UE, în valoare de 1 miliard de dolari pe an. Pentru țări precum Danemarca, Rusia a fost cea mai mare piață de export pentru brânzeturi. Astăzi, producția de brânzeturi ruse crește cu zece procente în fiecare an. Guvernul rus a cheltuit mulți bani și eforturi pentru a ajuta agricultorii să achiziționeze echipamentul necesar. Rezultă că, după încă zece ani de sancțiuni, Rusia va deveni garantat un exportator de brânzeturi.
În același timp, un recent sondaj de opinie a arătat că 27% dintre ruși au descoperit scăderea calității brânzeturilor rusești. Cu optsprezece luni în urmă, această opinie a fost împărțită cu 33%. După introducerea embargoului alimentar, mulți ruși acordă o atenție deosebită calității brânzeturilor.

Iată imagini realizate la un mic producător de brânzeturi din Rusia.Se poate observa lesne că se respectă rețeta tradițională. Lucru foarte important; lipsesc E-urile specifice brânzeturilor made in UE!