Un premiu doi, premiul al treilea şi în rest – menţiuni pentru totţi componenţii lotului, în condiţiile unei concurenţe acerbe, iată rezultatele meritorii obţinute de echipajul României la Olimpiada Internaţională de limba rusă de la Moscova! Felicitări, elevilor, profesorilor şi părinţilor! Felicitări organizatorilor, de asemenea!

Bârlădeanca Irina Demetra Şuşnea, membră a echipajului României, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gh. Roşca Codreanu”, a fost premiată, la rândul ei, cu o menţiune, care îi răsplăteşte eforturile de a fi învăţat la Clubul de rusă această frumoasă limbă a unei culturi monumentale, sub atenta îndrumare a profesoarei Eugenia Creţanu.

"Olimpiada a fost o experienţă foarte frumoasă şi reuşită , din punctul meu de vedere.

Moscova este un oras plin de istorie, cu oameni primitori şi mândri de poporul lor. Străzile sunt foarte largi si peste tot sunt clădiri care merită pozate .

Institutul Puşkin m-a impresionat : clasele , amfiteatrele, sălile festive, dar şi organizarea în sine.Cele trei zile de probe (proba scrisă,  proba de cultură a Rusiei şi proba orală) nu au părut deloc obositoare,  cum m-aş fi asteptat, pentru că în program a fost inclusă şi vizitarea unor atracţii turistice  ( Piaţa Roşie, Muzeul de Geologie, Metroul cu toate staţiile sale) .

Noi, cei din România , ne-am împrietenit cu echipajul Poloniei, nişte copii foarte deschişi.Am petrecut cel mai mult timp împreună. Doamna profesoara  Livia Neculai, cea care ne-a însoţit, a avut grijă de noi şi ne-am înţeles foarte bine.

Moscova mi-a lăsat o impresie plăcută, şi chiar dacă nu mă voi mai întoarce în acest context, cu vreo olimpiadă, pentru că eu sunt în clasa a 12-a, sunt sigură ca voi revedea acest oraş, şi chiar alte oraşe din Rusia, care sunt sigură că au multe de arătat. 

Mulţumesc mult doamnei profesoare Creţanu şi domnului inspector şcolar pentru limbi moderne!"

(Irina Demetra Şuşnea, laureată la Olimpiada Internaţională de limba rusă de la Moscova, ediţia 2017)

Galerie de imagini (mulţumim redacţiei revistei “Zorile” şi doamnei Livia Neculai pentru imagini)