Timotei Rad vă este, cel mai probabil, binecunoscut, mai ales dumneavoastră, celor care răsfoiţi blogurile puţinilor globetrotteri români. Timotei este şi răsfăţatul posturilor de televiziune, care prezintă destul de des aspecte din călătoriile sale memorabile. Pe blogul său, Timotei ne descrie, într-un stil foarte personal, foarte simpatic, foarte uşor de citit, foarte condimentat chiar, uneori, aventurile pe care le trăieşte, zilnic, în decursul călătoriilor sale care, în general, se desfăşoară acolo unde poate doar cu gîndul poţi ajunge - chiar şi asa, cu mare greutate... Fiind foarte ataşat de tot ceea ce înseamnă Rusia, Timotei şi-a ales-o ca loc privilegiat al celor mai noi călătorii ale sale. Chiar şi acum, zilele acestea, el este încă ACOLO.
In calitate de proaspăt membru al Asociaţiei noastre, Timotei vă oferă, spre delectare, impresiile sale de călătorie în Rusia – ţară pe care o iubeşte din tot sufletul şi pe care v-o recomandă cu toată căldura şi aprecierea cunoscătorului, a  pionierului, a celui care a îndrăznit, pe cont propriu, să refacă un itinerar uman absolut necesar. Episoadele aventurilor lui Timotei vor putea fi citite atît pe site-ul nostru, cît şi pe blogul său.
Vă oferim azi Episodul 1 al aventurilor sale în Rusia. Doamnelor şi domnilor, Timotei Rad, călător profesionist şi membru al Asociaţiei de Cooperare România-Rusia!

Episodul 1
Rusia I: Sankt Petersburg – Moscova
de Timotei Rad

Dragii mei Cipri şi Anca,

Cu voi o să povestesc mult că mama Rusie e mare!!! <3 O să povestesc multe şi pentru că deja m-am îndrăgostit de ţara asta! Anca sunt sigur că îţi dai seama că cu Cipri oi vorbi de beţii, rusoaice faine etc iar ţie ţi-oi comunica chestii de genul ălora ce le povestesc cu sormea.

Luni 1 iulie am părăsit Kiev. Tipii cu care m-am distrat acolo în ultima noapte băuţi şi fumaţi fiind mi-au zis că îmi rezolvă să apar la o televiziune naţională ucraineană doar să mai rămân o zi! Au dat telefoane etc dar dimineaţă pe când le-a trecut beţia mi-au zis că din păcate tre să părăsesc şi eu casa că ei merg la lucru (ne înţelesesem că rămân la ei). Şi-au cerut scuze, dar nu era cazul! Nu m-am supărat! Chestii de astea ştiu că o să mi se mai întâmple multe! Deci l-am luat pe Columb la braţ şi am luat-o spre Sankt Petersburg! Traseul cel mai scurt trecea prin Belarus (1200 km)  dar neavând viză de Belarus am luat-o pe Moscova (1600 km). Înainte să ies din Ucraina am fost luat la ocazie pentru a treia oară în viaţa mea de ambulanţă! De data asta am făcut şi poză!

 

 Înainte de graniţă am fost luat de Nicolai ce mergea aproape până la Moscova! Mi-a zis că mă ia cu el cu condiţia să trec graniţa pedestru că nu poa să ştie ce am în rucsac (droguri) şi sa nu aibe probleme. Mi-a promis că mă aşteaptă dincolo de graniţă. Aşa a şi făcut! Trecerea graniţei a durat cca 1 oră cu normalele ilogice plimbări de la un ghişeu la altul. Deci vameşii din această graniţă îs nişte oameni aşa retarzi…. noroc că nu au fost şi rău voiţi şi că nu am stat mai mult. Trecut graniţa am urcat din nou în maşina lui Nicolai. Nicolai a fost un tip super mişto, mi-a făcut 2 mese, mi-a dat apă.. foarte foarte amabil! Am mers încet cu el că era foarte obosit şi a făcut o pauză de vreo 5 ore ca să doarmă.

Dimineaţă am ajuns înainte de Moscova şi mi-am zis că în acel loc unde m-a lăsat Nicolai o să stau mult şî bine… mi-am mai zis că îmi va fi foarte dificil să ocolesc Moscova (veneam dinspre sud şi pentru Sankt Petersburg trebuia să ocolesc toată Moscova şi să iau spre nord-vest)!!! Dar am avut un bulan maxim… după cca 2 minute am fost luat de Serghei care a ocolit toată Moscova pentru mine ca să mă lase la ieşirea spre Sankt Petersburg… un gagiu super de treabă Serghei! El mi-a făcut o cafea! Mi-a zis că şi el vrea de mulţi ani să o ia de nebun prin lume dar cu bicicleta! Tot el mi-a zis că a urmat “The Academy of Free Traveling” – ceva cursuri online, e un site în ruseşte cică ce te învaţă să călătoreşti moca! :D
Între Moscova şi Sankt Petersburg am mers încet, am prins pe distanţe scurte, etc. Am făcut cei cca 700 km în 16 ore. Am avut şansa ca ultimii 450 km să îi fac cu o singură maşină ce a mers repede! Pentru că altfel aş fi făcut mult mai mult timp! Această maşină era un jeep bengos condus de o gagică bună, Nataly! No mă Cipri şi mi-am zis că poate mi se îndeplineşte şi ultima dorinţă ce o mai am vis a vis de autostop: să fiu luat de o tipă şi să mă plătească ea! În natură!!! De ambulanţă am fost luat, de poliţie am fost luat, de caravană am fost luat, de autobus cu acordeon am fost luat, de tir cu gabarit depăşit la fel, etc! Mai am nevoie de la CV doar de chestia asta! Lucrurile au început tare bine, zâmbete flirt etc dar s-a terminat repede … bariera lingvistică! Tre să ştii cât de cât rusă ca să iubeşti rusoaice!

Deci eu nu am credit pe telefonul de România pentru că nu are rost! Costurile îs enorme! Deci de încercaţi să mă sunaţi să ştiţi de ce nu pot răspunde, pot primi doar sms-uri, sms-urile îmi ajung! Deci cer telefonul celui care mă ia la autostop să îmi sun gazda înainte de a ajunge în oraşul cu pricina. Ne alegem punct de întâlnire o staţie de metro de obicei.  La fel am făcut şi de data asta! Dar surprize surprize!!!! Nopţile albe sankt-peterburgheze…  Era 2 noaptea şi afară era ziuă!!! Aşa mai pe însearate întradevăr! Nu am realizat că nu mai circulă metro-ul la ora aia!!! Plus că tot aveam impresia că ceasul merge rău!

Dat fiind că metro-ul nu mai circula şi că mi-am sunat gazda la 1 noaptea… fără să mă prind că o scol din somn am avut mare noroc că gagica a fost super super de treabă! M-a dus până în faţa casei gazdei ce o găsisem pe couchsurfing! Chiar dacă asta a presupus să facă vo 10 – 15 km pentru mine… pentru că Sankt Petersburgul e imens!

La 1 noaptea în Sankt Petersburg:

 A doua zi i-am cunoscut pe băieţii de la “Travel for a cause – Save Roşia Montana”. O mare plăcere! Nişte oameni foarte foarte faini cu care am avut 3 zile super faine în Sankt Petersburg. Sophian canadian din tată tunisian şi mamă franţuzoaică pe lângă limbile arabă, franceză şi engleză mai ştie şi româneşte! A avut 2 gagici românce! Distracţia maximă e faptul că Radu şi Elena îl învăţă accentul moldovenesc!!! Expresia lui favorită: “Jâtî proastă!” Deci să auzi un tunisian0-francezo-canadian chinuindu-se să o dea pe moldoveneşte… râzi de să te “diejghini”!!! Alt lucru fain e faptul că pentru a face mişto de prejudecăţi eu îl poreclesc şi strig pe Sophian “Arabule” iar el pe mine “Ortodoxule”!!!!

Radu un alt român nebun! După beţia din a doua noapte mi-a zis că nu mai bea cu mine! Că el e destul de nebun şi să bea cu unu mai nebun ca el e prea de tot! Am pus pariu cu el că sigur ne îmbătam iar cu prima ocazie când ne-om mai vedea! El vrea să traverseze Americile din Alaska în Ţara de Foc pe bicicletă! Deci Cipri tată cât de tare şi nebunească a fost această beţie cu Radu o să îţi pot povesti numai pe private! A fost de comă, încă râdem amintindu-ne cât de tăntălăi am putut fi! Ce pot oferi aici în public e o fotografie care ilustrează o mica parte din cele petrecute:

 “Nopţile astea albe” îs ceva tare fain şi aşe boem.. să bei ziua dar să fie 1 noaptea… Problema cu nopţile albe e că uiţi complet noţiunea timpului şi tot timpul întârzii şi tare aiurea te dă peste cap!!!! Timpul e atât de relativ… Einstein a fost atât de genial…. !!!!!!!!!

Deci beţia asta a fost egzact ca în filme genul Hangover! Pentru că viaţa bate filmul!!! Cel puţin în cazul meu viaţa cu siguranţă le dă în freză la tăte filmele!!!

Sankt Petersburgul e un oraş extraordinar de fain!!! Poate cel mai fain din Europa! Cel puţin preferatul meu!!! Are aerul acela imperial, are oameni foarte faini! E foarte curat, foarte bine organizat! Parcă ai fi în Germania! Totul e perfect în Sankt Petersburg! E destul de scump însă! O bere într-un pub/bar e cam 3 €!!! Poze cu clădiri frumoase şi obiective turistice am făcut puţine, am fost prea fascinat de oraş, m-am simţit prea bine, am fost prea beat ca să îmi pese să fac poze! … sorry lume! Oricum poze de genul găsiţi pe blog-uri de travel! Aici altul e meniul! Pozele ce le-am făcut pot fi văzute aici

În Sankt Petersburg am vizitat cetatea veche a oraşului în interiorul căreia e biserica în care îs îngropaţi Romanovii, aici mi-a plăcut! A fost fain! Tot aici în cetate se filma un film despre Rasputin si au adus nişte soldaţi din Asia cu care noi ne-am tras în poze:

Mai jos se filma altă şcenă în care erau 2 tipi îmbrăcaţi ca în vremea PreaSfântului şi Înţeleptului Rasputin. Am vrut să le fac poză şi s-a luat de mine un fraier ce se ocupa de film, m-a împins şi îmi striga în rusă să merg de acolo! Eu nervos dar cu calm şi fără să mă las intimidat i-am făcut semne să se calmeze şi l-am întrebat dacă cumva e poliţist. Pentru că el o ţinea pe a lui m-am enervat şi am început să îl spurc în româneşte:

-Pă tu eşti tâmpit mă?!? Filmezi în centrul oraşului între mii de turişti şi tu vrei ca eu să nu trec pe aci? Pă închide zona fir-ai al drecu! Eu cu ce îs de vină?

Apoi înjurând printre dinţi am plecat! Eu nu aş fi vrut să fiu în locul tipului, că sigur îs enervanţi turiştii într-o situaţia ca asta, şi de îi lasă pe toţi să facă poze nu mai termină filmul never ever… dar eu cu ce naiba eram de vină?

Am mai vizitat Pitiergov-ul, palatul lui Petru cel Mare… ceva nebunesc de fain!

Palatu’ ăsta e situat pe malul mării… aşa că eu cu Radu am făcut o băiţă la curtea regelui:

 Am vizitat şi casa lui Dostoievski! Scriitorul meu preferat! Pentru mine cel mai mare scriitor din toate timpurile! A fost un sentiment super să ştiu că am fost în casa lui!

 

 Deasemenea am mai vizitat şi Ermitaj-ul. Înainte de a intra la Ermitaj a trebuit să îl aştept pe Radu câteva ore, a întâziat. Ei bine plitisindu-mă m-am întins tot cât îs pe spate în piaţa din faţa Ermitajului, mi-am pus rucsacul pe post de pernă şi fluieram fredonând ceva melodii. Un grup de copii din apropiere s-a distrat copios, le-a plăcut cât eram de flexat, mi-au făcut poze şi mi-au arătat degetul mare în semn de cool, fain! Ermitajul pe mine m-a obosit şi plictisit cumplit! E extraordinar de fain! Ca mărime e a doua colecţie de artă din lume!!! După Luvru! Dar au piese cu care bat Luvru-ul… dar fraţilor după cum am mai spus-o de multe ori eu nu îs făcut pentru muzee.. pentru stat la coadă 1 oră doar ca să intrii apoi pentru a te plimba 2 ore să vezi tablouri de-a lui Leonardo Da Vinci… care le puteai vedea pe net, relaxat cu o bere în faţă! Mai ţineţi cont că eram şî mahmur când am vizitat Ermitaj-ul şi o să îmi înţelegeti şi mai bine iritaţia! Oricum foarte obosit fiind m-am pus pe podea în cur şi îl aşteptam pe Radu care vroia să mai vadă ceva. Stând aşa acolo jos în fund de ceva vreme mi-am dat şlapi jos ca să stau mai confortabil şi a venit o tipă de aia ce e îngrijitoare pe acolo să îmi zică să îmi iau şlapii în picioare…. m-am conformat! Pentru că Radu întârzia şi eu deja stăteam de vo juma de oră acolo jos a venit tipa să îmi zică că am stat destul, că nu mai am voie să stau, că vezi Doamne la ei e muzeu de muzeu nu cârciumă! Bine tu doamnucă! Am mai aşteptat puţin în picioare şi a apărut şi Radu şi am scăpat!

În Sankt Petersburg am întâlnit 3 români într-o singură zi: o vânzătoare la un magazin de legume, un şofer de autobus şi un tip pe metro.

Şoferul de autobus ne-a făcut o bere la toţi 4!!! Era din Transnistria!

Cu tipul de pe metro am avut o experienţă nebună… ne-a auzit că vorbim româneşte şi a venit la mine şî m-a întrebat în româneşte:
-Eşti român?
Eu: “Yes I’m roumanian! Why?”
El: Pentru că v-am auzit că vorbeaţi româneşte!
Eu: Aha… so? How that you understand what we spoked?
….
Omul s-a uitat ciudat la mine şi s-a dus la Radu. A povestit cu Radu vo 2-3 minute în româneşte şi când a coborât din metro eu m-am prins… !!!!!! Şi îi zic la Radu:

-MĂ ĂLA VORBEA ROMÂNEŞTE? =)))))))
-Da mă!!!
-Pă mă! Înainte să meargă la tine a venit la mine şi mie mi se părea că vorbeşte engleză =)))) M-a lăsat amanet şi s-a uitat la mine ca la nebun =)))))) Eram încă foarte foarte mahmur… v-aţi prins ♥

În una din zile era 7 seara şi eu încă nu mâncasem în ziua aia. Vă închipuiţi ce foame aveam în glandă după ce am umblat de nebun prin oraş toată ziua. Deci împreună cu Radu am intrat într-un magazin, am cumpărat cremvuşti, pită, un borcănel de castraveţi muraţi şi bineînţeles mult sfinţita şî binecuvântata noastră bere! <3 Ne-am pus pe o bancă în parc şi am început să mâncăm. În timp ce mâncam a trecut un pluton de cca 30 soldaţi la pas de ăla de al lor, organizat, etc … şi în acelaşi timp trec 2 tipe super super bune cu nişte craci şi pantaloni foarte scurţi ce le acopereau doar jumate din cur… TOT PLUTONUL de soldaţi a întors în acelaşi timp capul după ele fără să încurce paşii la mersul lor calculat!!!! A fost atât de tare să vezi faza…. Am râs cu Radu de-am crăpat!!!!

Măi Cipri, tu Anca.. eu nu mi-am prea găsit locul până să descopăr călătoritul ăsta nebunesc! Am încercat o grăma de chestii, unele dintre ele mi-au plăcut mult! Mi-au plăcut şi îmi plac enorm cartografia şi istoria cartografiei, îmi place geografia politică etc dar în sfârşit am găsit ce aveam nevoie! Mi-am găsit liniştea! Chiar dacă ceea ce mă linişteşte pe mine nelinişteşte pe toată lumea!!! Mai ales pe cei dragi! Nu ştiam pentru ce îs făcut, nu ştiam ce îmi doresc şi după multe încercări şi perseverent fiind am ajuns să realizez că toată viaţa am căutat aventură, asta e cariera mea! De mic copil mi-am dorit aventură şi pericol! Mi-am dorit să fiu mai al dracu ca Nică, Tom Sawyer, Huck, muschetarii, piraţii, amerindienii şi toţi restul cu care mi-am hrănit spiritul şi a căror poveşti/stil mi-au devenit adicţie!! În liceu am făcut prostii, peste tot am făcut boacăne şi boacănele astea mi-s cele mai dragi amintiri şi cele mai de preţ lucruri ce le am! Nu le-aş da pentru nimic în lume! De le-aş da pe ele m-aş da pe mine!

Aici e momentul şi locul să mulţumesc! Mulţumesc lui Creangă, Mark Twain, Hector Malot şi restul scriitorilor ce m-au educat, format! Mulţumesc din tăt sufletul lui Mihai Barbu şi Norbert Demeter pentru că poveştile lor au fost acel ultimul impuls de care am avut nevoie pentru a o lua în lume! Nu că ar fi ei mai speciali decât Mark Twain sau Hector Malot, dar tot timpul îţi va fi mult mai drag “ultimul şut în cur”, impulsul ăla care ştii că a fost ultima picătură de care mai aveai nevoie! Deasemenea tre să mulţumesc celor mai importanţi 2 oameni din viaţa mea: mama şi unchiu’ Ticu! Sunt mulţi oamenii de la care înveţi câte ceva în viaţa asta, dar sunt foarte puţini aceeia care au o influenţă ce îţi schimbă viaţa ireversibil! Îs mulţi oamenii faini care au contribuit la formarea mea şi cărora le mulţumesc pentru ce sunt azi! Printre ei sunteţi şi voi şi toţi ceilalţi prieteni foarte buni, oameni la care ţin enorm: fratele meu şi cel mai bun prieten: Cosmin ţiganu’, Cosmin Bordi, Mircea, MGA, Adi, Naomi, Marta, Diana, Isa şi cu siguranţă mulţi alţii de care acum uit! DAR! Cei mai importanţi sunt mama şi unchiu Ticu! Mama m-a învăţat să fiu bun, idealist, naiv! Unchiul Ticu m-a învăţat să gândesc, să chestionez, să fiu un răzvrătit dar mai ales să fiu prăpădit! Secretul a fost să găsesc calea de mijloc! Şi îs mulţumit de ce “cale/drum” am găsit!!!!

Deci am părăsit Sankt Petersburg-ul.. am trăit multe alte aventuri nebune în Sankt Petersburg dar le-am uitat!!! Depun eforturi maxime să îmi notez toate experienţele, dar e imposibil!!! Cum a zis Marco Polo şi Mihai Barbu: nu am povestit nici jumate din ce am trăit!!!! N-ai cum să ţi le poţi aminti toate! N-ai cum să le poţi povesti toate sincer!!! Lumea e plină de prejudecăţi!!! Ce era să vă povestesc că am fumat marijuana şi e super fain?!? Că toţi îşi dau cu părerea despre marijuana în necunoştiinţă de cauză! Că dacă 2-3 fraieri au devenit dependenţi şi au fost “televizaţi” lumea a crezut căcatul vândut la TV!!!? Era să vă povestesc că beat fiind am găsit cu cale să mă distrez întrebând de cea mai sinceră şi naivă manieră rusoaicele de pe stradă: “Eschiuz mi, ai uâld laic to hev sex with iu?” Era să vă povestesc cât de epică a fost betia de la despărţirea de Pompi şi MGA? Ar fi cumva să povestesc ce fain mă înjur eu cu prietenii mei? V-ar sta mintea în loc!!! Credeţi-mă nu vă merge mintea aşa departe!!!! Îmi iubesc maxim nebunii!!!!!

Beat fiind am notat o grăma de idei şi tâmpenii fără sens în agendă.. alea îs alte poveşti pierdute!!! E posibil ca în viitor să  am perioade în care pur şi simplu nu mai vreau să aud de nimeni şi nimic, să nu mai postez nimic pe facebook şi pe blog o vreme bună şi pur şi simplu doar să mă pierd în lumea asta minunată!!!! O să îi scriu doar mamei ca să ştie că îs bine!

Deci am părăsit Sankt Petersburgul sâmbătă 6 iulie la 17:30. Stăteam la ocazie cu lacrimi în ochi cu gândul la ea… n-am mai păţit aşa ceva never ever!

Am fost luat repejor de cineva care m-a dus cca 5 km. Apoi am fost luat de un tir ce mergea până în Moscova iar mai apoi continua spre Siberia! Îmi spuneam că merg cu ei în Siberia şi nu mai vizitez Moscova! Aveam motive să fac asta! O să vă convingeţi! Zic ei pentru că în tir era un el şi o ea iar pe mine m-au pus pe pat. Eu am crezut că ei îs împreună, cu toate că ea flirta serios cu mine şi mă mai gâdila din când în când şi etc… Mi-am zis să fiu băiat ardelean deştept şi rezervat.. şi o să vedeţi că bine am făcut! De cum am urcat în tir am simţit… un miros… acru de transpiraţie dinspre şofer… chiar puţea ca naiba! Dar nah… am putut trece asta cu vederea pentru că oamenii au oprit la un restaurant şi mi-au dat să mănânc şi să beau! Au luat băutură şi pentru drum! Eu şi ea beam, el conducea… nu am mai păţit aşa ceva de când îs! Am băut enorm! Nu mai ţin minte cât! Ştiu doar că tot oprea tirul şi mai cumpăra câte un flacon de 2 litri, iar eu râdeam ca prostu când vedeam un nou flacon =)))))) … PLIN!!! Cred că am băut vo 8 beri, în orice caz şi ca atare… am fost foarte foarte beat!!! Partea nasoală era că tirul se mişca în toate gropile… şi îmi cam întorcea maţele pline de bere pe dos, dar e bine că nu am vomitat!

Tipa văzând că eu nu îi răspund la avansuri şi nu am de gând să îi împlinesc nevoile în ale dragostei s-a supărat! Aşa ca pe la 6 dimineaţa când am oprit la un bar pentru o pauză de pişare i-a zis şoferului că îi place de un tip din bar şi ea rămâne să şi-o tragă cu el!!! Şoferul mi-a povestit toate astea folosind google translate! Eu stupefiat l-am întrebat dacă e împreună cu ea, mi-a explicat că nu îs împreună ci doar călătoresc şi el îi face cinste de 15 zile pentru că ea o să îi ofere la schimb.. o să îi facă cunoştiinţă cu o tipă de la ea din sat, tipă care se va iubi cu el! Pentru că ea nu vrea să se “iubească” cu el!

Asta e comedie umană! Nu Dante!

Tipa a mers în maşină la ăla… de fapt ĂIA!!! ERAU 4!!!! JUR!!!!!! Când şoferul a văzut asta a scos pumnalul de mai jos şi şi l-a agăţat de o manetă de lângă volan:

La un moment dat unul din cei 4 tipi a venit să povestească cu tiristul. Nu am înţeles o iotă din ceea ce vorbeau dar rupt de beat fiind ca să îi arăt tiristului că sunt de partea lui în caz de scandal am luat cuţâtoiu’ de lângă volan şi cu un zâmbet de criminal în serie retardat i-l fluturam sub nas tipului!!!

Au terminat ei de vorbit după care tipa s-a întors şi şi-a luat lucrurile şi a plecat… Ăsta tot încerca să o reţină! Nu ştiu ce îi spunea dar mai mult ca sigur îi amintea de promisiunea ce i-a făcut-o! Că tre să îl combine cu aia de la ea din sat! Ei bine dar tipa era foarte pornită şi a plecat! Interesant e că şi ăia 4 au lăsat-o amanet! Deci a continuat pe marginea drumului! Tipul o tot urmărea cu tirul, dădea tirul 100 metri în faţă, se dădea jos şi încerca iar să o convingă şi tot aşa de vreo 4 ori până s-a dat bătut şi a urcat în tir şi ne-am continuat drumul!

Deci rusoaicele astea au un mod de a ţine bărbaţii sub papuc… ruşii reacţionează dând cu pumnul probabil… Ideea e că noi bărbaţii români suntem mult mai sensibili şi mai orgolioşi când vine vorba de a lăsa după femeie!!!! Ruşi îs ciudat de docili!!!! Dar au şi un stil aparte rusoaicele astea…

După cca 100 km o găsim pe tipă pe marginea drumului…. WTF!!!??? În ce film îs? Tipa fusese luată rapid la autostop şi ne-a depăşit. Tiristul bucuros şi probabil mulţumind Ăluia de sus a oprit şi de data asta a reuşit să o convingă să se întoarcă în tir! Am mai mers încă vo 100 km după care m-au dat jos spunându-mi că numai până acolo merg… chiar dacă înainte îmi spuseseră ca merg la Moscova iar mai apoi în Siberia… Ei bine nu m-am supărat deloc pe ei şi le-am mulţumit din suflet pentru noaptea nebună pe care am avut onoarea să mi-o ofere!!! De la bun început am ştiut că o să mi se întâmple chestii de astea! E specific oamenilor mai … retarzi, îs imprevizibili! Nu ştii ce îi taie capul peste 5 minute! Dar iubesc acest lucru!

Acum problema era că trebuia să fac autostop beat fiind! Am mai făcut-o o singură dată! După nunta lui Cosmin când ţineam neaparat să merg să mă văd cu o tipă! Şi am stat câteva ore până am fost luat! Când eşti beat lumii îi e frică să te ia la autostop… dar de data asta am stat mai puţin de 1 minut!!!! A oprit un merţan super bengos condus de o tipă super bună!!!!!! Erau un el şi o ea ce se întorceau de la un festival de rock… din păcate şi de data asta m-am prins numai la sfârşit că de fapt ei nu sunt împreună…. Deci încă nu mi dat să iubesc în Rusia! Oricum, 2 oameni foarte foarte foarte foarte faini!!!!!!!

Şi ei erau mahmuri şi rupţi – morţi după 2 zile de festival deci ne-am înţeles de minune!!! Râdeam ca proştii!!! Alex tot fredona o melodie, nu şi-o putea scoate din cap! Maria tare frumoasă…. mi-a rămas pe creier…  Deci chiar le-am zis că au fost exact ceea ce am avut nevoie! Că de mă lua un om normal, serios trebuia să mă forţez să mă controlez să am grijă la limbajul trupului etc

Tot cu dragii şi scumpii de Alex şi Maria:

Alex m-a dus la biroul lui în centrul Moscovei:

 Aici am povestit cu el despre eroii Lenin si Stalin! E clar că noi ca români o să îi percepem întotdeauna negativ!!! Dar pentru ruşi sunt nişte eroi pe bună dreptate! Cum arăta Rusia când au venit ei la putere şi cum arată acum… e doar datorită nebuniei lor!!!! Iar rusului nu îi pasă de câteva milioane de persoane ucise de ăştia!!! E de discutat mult pe tema asta, oricum ideea e că Lenin si Stalin nu sunt percepuţi cum ar trebui în societatea vestică! Nu poţi reduce totul la crimele făcute de ei!!!!!

Ajuns în centru Moscovei şi holbându-mă la frumuseţea Kremlinului m-au abordat două copile simpatice şi naive ce mi-au cerut ID de skype ca să aibe cu cine exersa engleza! Da, e super amuzant dar tipele chiar îşi doreau doar asta! În timp ce vorbeam cu ele a apărut un tip cam retard ce le tot făcea poze şi le filma… Tipul în vârstă de 35 ani, cu 2 copii se dădea la copile de 16 ani.. Tot tipul ăsta după ce au plecat copilele m-a invitat să îmi arete “russian hospitality”! Mi-a făcut cinste la un restaurant în buricul Moscovei apoi m-a dus la el acasă. Pe metro, în drum spre casă a întrebat o tipă dacă nu vrea să vină cu noi să ne-o tragem! A făcut-o foarte serios!!!! Tipa vizibil iritată a arătat inelul si a refuzat! La el acasă am făcut duş şi mi-am spălat hainele. M-a invitat să fumez marijuana dar am refuzat! Eram prea beat şi obosit după ultima noapte şi mi-am dat seama că nu am ce fuma! El fumează marijuana de 24 de ore întruna!!!! E complet nebun!!! E de pe altă planetă! Totuşi te înţelegi cu el… nu e violent, etc! Ne înţelegem prin google translate… şi face google ăsta nişte erori… de râdem de ne împrăştiem!!! La un moment dat el mi-a zis ceva care trebuia să însemne “aceasta e o urare de bine” şi google a tradus: “îmi place sunetul buzelor tale” =))))))

Am dormit câteva ore iar pe la 1 noaptea a venit un prieten de al lui cu 2 tipe. Ne-am apucat să bem tequila şi ceva băutură dulce, nu mai ţin minte… oricum chestie de aia pentru femei! Dulce ca să le prostească de cap şi să le îmbete. Păi ruşii ăştia nu beau ca mine… îi bag în buzunar! Mai încolo am tras un singur fum şi dintr-un joint de marijuana! A ieşit haos de haos… a fost beton!!!! Am fumat prima oară acum 3 luni şi de atunci am mai fumat încă de 3 ori! Aşa puţin, cu cap! Cum nu am o dependenţă pentru alcool sigur nu o să am una nici pentru iarbă! În rest puteţi să vă credeţi mai deştepţi, puteţi să credeţi că mă cunoaşteţi mai bine decât mă cunosc eu şi puteţi să mă judecaţi fără să mă cunoaşteţi! Cipri, Anca şi restul oamenilor faini ce mă cunosc sigur nu o să o facă! E un simplu eveniment în călătoria mea, ar fi fost o prostie să îl ratez!

Dimineaţă m-am trezit în baie… întins pe gresie… între WC şi cabina de duş…. gol puşcă!!! Nu ţin minte cum am ajuns acolo … deci am mai avut BLANK-uri dar nu în halul ăsta!! Important e că m-am odihnit foarte bine preţ de 6 ore!!!! După ce m-am trezit rusul meu mi-a zis: “You still alive! I congratulate!!!” .. cred şi eu că l-am impresionat!!! Am băut de 2-3 ori mai mult ca el!!!

Ştiaţi că toţi cei mai marii scriitori au fost consumatori de marijuana?. Conexiile ce le face mintea când fumez… le mai face doar inima când e vorba de cineva! De ce să nu vorbim sincer, direct şi deschis despre marijuana? Există atâtea prejudecăţi la noi vis a vis de subiectul ăsta… Apropo de prejudecăţi ruşii îs mai rasişti ca noi! Deasemenea îs foarte homofobi!!!! MULT mai homofobi ca românii!!!!

Deci ăstora le-a venit plictiseala şi m-au rugat să îi scot eu din belea. Am umplut fiecăruia câte un shot de Jack, li l-am pus în brâncă şi am dat drumu la piesa “Ce le-nnebuneşte pe femei” =))))))) Să mor eu că rusoaicele astea nu au auzit de manele de când îs dar au rupt podeaua şi vă închipuiţi că în toată casa numai eu dansam ca un cocalar

Iar acum la final câteva vorbe de duh! Primele din înţelepciunea altora:

“E frumos când te-ntâlneşti cu trecutul şi te găseşte mai viu, mai frumos, mai împlinit! Mă surprind zâmbind fericit pentru că astăzi, mai mult ca oricând, eu îmi aparţin! Mai ales că nu de foarte mult timp mi-ai pus problema că îs pierdut…”

“Şi dacă Universul lucrează cu mine, înseamnă că merit!!!”

Iar acum una de la mine: e uşor să îţi controlezi cuvintele!  E GREU să îţi controlezi limbajul trupului! Când ştii face asta eşti băiet intelijent!!! Iar pentru a face înconjurul lumii cu autostopul tre să ai un limbaj al trupului foarte bun, chiar dacă nu înţelegi o iotă din ce ti se spune tre să fi zâmbăreţ şi încrezător că altfel cine ştie ce te-au întrebat ăia şi tu răspunzi că da sau că nu şi ăştia se sperie şi aşa se crează situaţii periculoase!

Iar ca încheiere… tu Anca mamă… mi atât de dor de ea…. o intensitate nebună!! Dar mie îmi place orice e nebun!