Pentru indrazneala de a ne exprima opiniile pe site-ul Vocii Rusiei, noi, cei ce am facut acest lucru am fost nu o data atacati si jigniti in fel si chip de indivizi ce se dau mari"patrioti". Ca acesti indivizi sunt niste postaci mizerabili, platiti pentru a azvarli noroiul propagandistic asupra celor care nu vor sa fie "in rand cu lumea" (a se citi "turma"), nu este o noutate. Este un risc pe care trebuie sa ni-l asumam si care face parte din principiul democratic al luptei de idei, al schimbului de opinii. Cand ai in fata un oponent serios, care te combate cu argumente, te lupti cu acesta folosind argumentele tale, pana la gasirea solutiei comune. In schimb, cand niste trogloditi care nu stiu ce inseamna un argument te jignesc, asa, din senin, fie ii ignori, fie ii dirijezi rapid spre obarsiile lor stramosesti, pentru a se calma si a reflecta asupra tainelor dialogului bazat pe bunul simt si respect.

   Noi, cei ce ne-am exprimat si ne vom exprima in continuare opiniile pe site-ul Vocii Rusiei, am fost acuzati de lipsa de patriotism, ca ne-am uitat originile, ca aruncam cu noroi in structurile de baza ale tarii. Nimic mai fals! Iar pentru a combate astfel de acuzatii,sa pornim de la o intrebare simpla: ce este patriotismul?

   Cu ani in urma, pe vremea cand eram elev, exista in programa scolara o disciplina numita Educatie Cetateneasca. Aici am invatat ca patriotismul este dragostea fata de patrie. Ce este patria? Tara si natiunea care o locuieste. Tara este teritoriul, cu formele sale de relief, cu ape, vegetatie, fauna, bogatiile solului si subsolului plus tot ce au creat oamenii de-a lungul timpului: asezari urbane si rurale, capacitati agricole si industriale, infrastructura, monumente istorice, obiective strategice si multe altele. Natiunea este formata din oamenii care locuiesc în tara, grupati pe popoare sau etnii care trebuie sa traiasca în buna întelegere si sa munceasca împreuna pentru dezvoltarea tarii si cresterea nivelului lor de trai. De asemenea, trebuie sa apere cu hotarâre teritoriul si realizarile lor.

   Pentru realizarea acestui obiectiv, natiunea trebuie sa se organizeze, sa-si stabileasca structurile care sa conduca si sa administreze tara, astfel incat aceasta sa dainuie si sa se dezvolte armonios in integritatea sa. Aceste structuri constituie statul care, ca parte integranta a tarii, trebuie sa o conduca si sa o administreze eficient, in scopul dezvoltarii si progresului acesteia, sa asigure un bun nivel de trai pentru cetatenii ce formeaza natiunea. De asemenea, statul trebuie sa duca, in relatiile cu alte tari, o politica de colaborare in plan economic, cultural, stiintific, social. De asemenea, trebuie sa se tina departe de conflictele internationale.

 Cum se poate realiza acest lucu? Prin procedeul democratic al votului. Periodic, se organizeaza alegeri pentru structurile locale si centrale ale tarii. Partidele politice propun oamenii, individual sau pe liste, iar cetatenii voteaza. Cei care au obtinut cel mai mare numar de voturi sunt castigatori; acestia trebuie sa se organizeze in cadrul structurilor pentru care au fost numiti prin votul popular si sa treaca neintarziat la administrarea eficienta a tarii. Caci pentru asta au fost votati, nu pentru altceva!

   Dar ce au facut toti cei care au fost alesi sa conduca Romania? Sunt cu adevarat patrioti? Categoric, NU! Pur si simplu, au subminat economia nationala: au distrus industria, au adus agricultura la nivelul de acum o suta de ani, au instrainat flota comerciala, industria petrochimica,bogatiile solului si subsolului Romaniei. De asemenea, au facut praf sistemul de sanatate, au introdus acel Codex alimentarius, atentand direct la fiinta biologica a poporului roman. Au subminat capacitatea de aparare a tarii, reducand armata nationala la niste dimensiuni caricaturale su subordonand-o unor interese straine, obligand-o sa lupte in conflicte externe, care nu au nici o legatura cu misiunea de aparare a tarii. Mai mult, prin acceptarea fara rezerve a faimosului scut antiracheta, putem intra intr-un conflict militar de proportii, cu urmari dezastruoase pentru Romania. Asadar, tot ceea ce a facut si face clasa politica romaneasca nu se poate numi patriotism, ci tradare.

   Iar romanii, adusi la disperare de masuri economice nepopulare,de lipsa locurilor de munca, de taxele si impozitele aberante, au inceput sa puna intrebari, sa ia atitudine, sa protesteze chiar. Protestele contra Rosia Montana Gold Corporation sau cele de la Pungesti arata ca oamenii s-a saturat, ca vor o schimbare radicala in bine. Pentru aceasta schimbare radicala in bine militam noi, cetatenii romani care ne exprimam punctul de vedere la Vocea Rusiei. Pe un forum de discutii ni s-a pus intrebarea, fireasca de altfel: de ce am facut-o pe site-ul unui post de radio strain si nu in mass-media romaneasca? Totodata, am fost intrebati: de ce nu ne-am constituit intr-o organizatie pe teritoriul Romaniei? In primul rand, pe site-ul postului de radio Vocea Rusiei, organizatie guvernamentala a statului rus, am gasit intelegere, ni s-a oferit spatiul necesar pentru a ne exprima opiniile. Lucru care este imposibil in Romania, deoarece aici libertatea cuvantului in mass-media o are numa i"cine trebuie"; plebea are numai dreptul de a posta pe Facebook, uzandu-si prematur fortele cu"postacii de serviciu", specialisti in injurii si cuvinte obscene.

   Precizez ca noi nu suntem obedienti Moscovei, ci militam pentru normalizarea relatiilor dintre Romania si Rusia, pentru dezvoltarea colaborarii economice, singura cale de redresarea a Romaniei. Tot in acest scop s-a infiintat si activeaza pe teritoriul Romaniei Asociatia de Cooperare Romania-Rusia care,incet dar sigur, castiga noi adepti. Iar faptul ca toti romanii care au publicat si publica la Vocea Rusiei sunt oameni cu pregatire universitara arata ca intelectualii romani vor sa contribuie la scoaterea Romaniei din marasmul in care se afla si la aducerea acestei tari pe locul ce i se cuvine.

   A fi un bun patriot roman nu inseamna a agita tricolorul in strada, injurand Rusia pentru ce a fost in 1812 si 1940, iar pe de alta parte sa asisti pasiv la instrainarea avutiei nationale catre marile corporatii occidentale. Inseamna in primul rand a munci pentru asigurarea unei vieti demne pentru toti cetatenii tarii tale, inseamna stabilirea unor relatii de colaborare pe toate planurile privind spre cele patru puncte cardinale, cu precadere unde interesele tarii o cer. Inseamna a intra pe pietele externe, unde marfurile produse in tara ta au cautare, a incheia contracte economice, a face export, care aduce bani tarii, bani necesari pentru a face noi investitii, pentru a crea locuri de munca, astfel incat toti romanii sa poata munci in tara lor.I ar daca muncesc in tara lor,romanii pot crea bunuri care sa aiba cautare pe pietele externe,fiind cunoscuti si apreciati prin realizarile lor!

   Cel mai bun exemplu in sprijinul acestor afirmatii este participarea firmelor romanesti producatoare de mobila la Targul International MEBEL 2013,ce se desfasoara aceste zile la Moscova.

http://romanian.ruvr.ru/2013_11_20/photo-Mobila-romaneasca-continua-sa-se-bucura-de-succes-pe-piata-ruseasca-8615/

   Oricine acceseaza acest link poate vedea numarul mare de firme romanesti de profil prezente la acest eveniment important. De mentionat ca aceste firme nu au venit pentru a face act de prezenta, ci pentru a incheia noi comenzi si contracte, fapt care inseamna cresterea productiei pentru export, noi locuri de munca, bani care intra in tara! Toti acesti truditori anonimi, care nu fac galagie in spatele unui tricolor gigant, ci SE AFIRMA prin munca lor, prin produsele de calitate ce se vand ca painea calda, SUNT ADEVARATI PATRIOTI ROMANI! Asemeni lor,toti cei care,in competitii sportive, la olimpiadele de matematica si alte discipline, la festivalurile de arta, fac ca numele Romaniei sa fie pomenit cu respect, SUNT ADEVARATI PATRIOTI ROMANI!

   Exemplul lor trebuie luat,in primul rand de cei care trebuie sa conduca Romania pe treptele afirmarii, nu pe drumul pierzaniei!