p>Din 1968, cand am urmarit prima oara la TV o olimpiada,cea de la Grenoble, pana in ziua de azi, nu am avut ocazia sa asist la o campanie  atat de mizerabila precum cea declansata in aceste zile de trusturile occidentale de presa si de slugile lor umile din unele tari est-europene (vezi Romania si Republica Moldova). Evident, tinta este Federatia Rusa, organizatoarea editiei 2014 a Jocurilor Olimpice de la Soci. Acest eveniment, pentru care organizatorii s-au pregatit intens ani de zile si a carui festivitate de deschidere a insemnat un spectacol epocal, este intinat cu un suvoi de dejectii mediatice provenite din haznaua occidentala a marilor trusturi de presa.Iar prea-umilele lor slugi est-europene, cu servilismul ce le caracterizeaza, adauga"materie prima" cu ligheanul, cu galeata sau cu roaba, dupa cat ii tin puterile. Sau dupa cat ii duce asa-zisa"minte" din podoaba numita cap,purtat inutil pe umeri. 
Aceasta constatare amara este generata de campania pornita in media romaneasca de"jurnalistii" si "analistii" care de fapt sunt agentii de influenta ai puterilor occidentale, platiti gras cu zeci de mii de euro lunar, cu masini" de serviciu"luxoase, cu vile in zona Baneasa sau in alte zone privilegiate. Toata activitatea acestor"somitati" are ca scop indobitocirea si animalizarea treptata a poporului, pentru a deveni masa de sclavi de care"stapanii din umbra" au nevoie. Si pedepsirea indivizilor cu personalitate,urmata de integrarea in"comunitate" (a se citi turma). Iar un mare eveniment sportiv,organizat de o mare natiune care este independenta,avand in fruntea sa un mare lider care a incurcat serios planurile de globalizare, trebuie neaparat pangarit pentru a nu deveni un factor al transformarii fiintelor amorfe in oameni verticali, cu ratiune, mandrie si personalitate.

Asa se explica excesul de zel de care dau dovada"jurnalistii" si"analistii"romani,publicand in ziarele romanesti articole care de care mai aiuritoare despre"dezastrul" de la Soci,despre"starea catastrofala" a camerelor de hotel,a toaletelor si a logisticii de care trebuie sa dispuna orice jurnalist prezent la acest mare eveniment.Sau despre prezenta"mafiei rusesti" in toata activitatea pregatitoare a acestei olimpiade(vezi propaganda canalului B1 TV),avand ca baza acel buget colosal de 50 miliarde USD.Insa autorii uita ca,daca acesti bani ar fi fost atribuiti unui mare"antreprenor" ca Bechtel,nu s-ar fi ridicat nici o treime din structura frumosului stadion olimpic.Iar festivitatea de deschidere s-ar fi tinut la lumina felinarelor...
Sa aruncam o privire in articolul publicat in"Adevarul",sun semnatura Dianei Rusu:

Dezastrul de pe Twitter

In primul rand,acest articol denota o lipsa crunta de profesionalism din partea autoarei,deoarece se bazeaza exclusiv pe postarile pe Twitter ale unor jurnalisti de la CNN prezenti la Soci.Sa-mi fie cu iertare:daca vrei sa fii credibil,ori scrii ceea ce observi personal la fata locului,ori iei drept baza alte articole publicate sub semnatura.Nu postarile pe retelele tip Twitter sau Facebook,unde doza de subiectivism are cote ridicate.Apropo de poze,o remarca:imaginea aceea cu capacul de WC pus invers este facatura.Cei care isi fac singuri lucrari gospodaresti in casa stiu ca acel capac se poate monta pe vasul WC numai in pozitia sa normala.Asadar,"binevoitorii" de la CNN au demontat capacul din vas(se poate face foarte simplu),l-au asezat invers,cu capacul in jos si rama in sus,dupa care au fotografiat"minunea" si..iata rezultatul!
Dar sa aruncam o scurta privire asupra scrierilor publicate in"Romania Libera" de Cristian Campeanu.Individul,cunoscut de multa vreme pentru admiratia fata de Washington si pentru ura viscerala fata de Rusia,nu se dezminte nici in aceasta situatie.Strigatul de lupta emis din bustul masiv,potrivit mai degraba pentru participarea la"Festivalul Slanei"din Cluj,este materializat in urmatoarele articole:

Ce face Rusia in culisele Jocurilor Olimpice?
Securitatea olimpica si statul politienesc al lui Putinl
secretul murdar al Olimpiadei de la Soci
Iata una din "perlele"autorului,referitoare la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci:
"Putini comentatori s-au aratat indignati de afisarea ostentativa a secerei si ciocanului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, unde perioada stalinista a fost ilustrata cu zgârie nori, masini si masinarii, de parca prin asta a ramas Stalin în istorie, nu prin zecile de milioane de victime ale comunismului din URSS si Europa de Est."
Stimate autor,majoritatea comentatorilor au privit afisarea secerii si ciocanului ca pe ceva firesc,caci perioada comunista de peste 70 ani face parte din istoria Rusiei.Si cu bune,si cu rele. Chiar daca nu-ti place,Stalin a ramas in istorie si prin zgarie-nori,masinarii si macarale.Caci perioada stalinista a insemnat trecerea de la o economie agrara la o economie industriala,in conditii de izolare externa,practic fara capitaluri de investitii,dupa cum scrie "Economy History Review"in anul 1986.Iar Stalin a fost declarat"omul anului 1939".Nu de catre propaganda sovietica,ci de catre revista"Time"!
Daca urmarim comentariile la articol,putem observa ca afirmatiile de mai sus sunt impartasite de publicul larg.Astfel cititorul ce se recomanda"Avocatul Diavolului" spune:"Rusia isi respecta istoria si trecutul comunist face parte din istoria ei. Este perioda in care Rusia s-a dezvoltat tehnologic si industrial devenind una din marile supraputeri ale lumii. De acea a facut sens ca si aceasta perioada sa fie prezentata. Si daca democratia, s-au lipsa ei va deranjeaza pe cineva pentru perioada respectiva, atunci cer sa mi se arate care natiune in lumea asta s-a dezvoltat dupa principiile asa zis democratice. Va asigur eu ca nu exista un astfel de exemplu in istoria omenirii."
Asadar,stimati "jurnalisti",incetati cu denigrarea Federatiei Ruse,cu murdarirea spiritului Jocurilor Olimpice de la Soci! Fiti obiectivi si infatisati cititorilor realitatea despre acest mare eveniment sportiv! Oamenii vor sa fie informati la zi despre desfasurarea intrecerilor olimpice,despre victoriile obtinute de sportivi,despre stabilirea noilor recorduri olimpice si-de ce nu-mondiale! Nu politica,nu lupte partizane! Pentru ca sportul uneste,iar politica dezbina!
Daca nu va veti potoli,daca veti continua difuzarea dejectiilor materializate in articole tendentioase,inevitabil veti intra in derizoriu.Caci marea masa a cititorilor onesti,prin voturile si comentariile obiective,va vor pune in pozitia pe care o meritati.Prin forta lor,va vor infunda cu fata in propriile creatii si va vor spune POFTA BUNA!