Evenimentele din Ucraina au trecut,se pare, de la faza fierbinte la o faza latenta.Care risca sa se transforme din nou intr-una fierbinte. Acum, autorii morali si organizatorii acestei lovituri de stat se ocupa cu implementarea noilor structuri provizorii de conducere,organizarea unor alegeri"democratice si transparente", care sa puna in fruntea tarii"cadrele de nadejde" ce vor alinia Ucraina"pe drumul ireversibil al democratiei".Ca acest drum inseamna aservirea totala a tarii fata de SUA si UE, instrainarea avutiei nationale, transformarea populatiei intr-o masa de sclavi menita sa furnizeze bratele de munca ieftine pentru Occident, o stiu foarte putini ucraineni, din pacate. Ca SUA doreste sa foloseasca Ucraina si ca baza de atac impotriva Federatiei Ruse, iar o stiu putini, desi este fapt evident. Deocamdata, cei mai multi ucraineni viseaza,se pare, la "cornul abundentei" ce-si va revarsa incarcatura peste ei odata intrati sub aripa ocrotitoare a SUA si UE.
   Publicul din Romania priveste desfasurarea acestor evenimente cu detasarea omului care a trecut prin toate acestea acum mai bine de douazeci de ani.Oricine urmareste comentariile de pe site-ul"Vocii Rusiei" in limba romana cat si comentariile pe pagina de Facebook aferenta,poate sesiza acest lucru.Din toate aceste comentarii,se desprind doua idei de baza:1)ca evenimentele din Ucraina au avut la baza ACELASI SCENARIU care a fost aplicat si in Romania anului 1989. 2) ingrijorarea ca fortele care aplica acest scenariu isi fac nestingherite de cap.
   Deocamdata,din informatiile vehiculate in media romaneasca si din transmisiile canalelor occidentale CNN si BBC, aflam ca prin vistieria Ucrainei bate vantul iar noii lideri solicita ajutor financiar de zeci de miliarde de dolari. Se sugereaza ca acest vid financiar este cauzat de luxul in care s-a lafait presedintele Ianukovici in vila sa, dotata neaparat cu robinete aurite; ca acesta, impreuna cu apropiatii sai, au transferat sume mari peste granita. S-a folosit exact acelasi cliseu propagandistic ca in cazul lui Ceausescu, pentru a se masca adevarata lovitura de stat: in timp ce violentele din Ucraina erau in toi,cand curgea sange pe strazi,niste"baieti destepti" aflati in structurile financiar-bancare ale tarii au sustras rezervele valutare ale tarii  si le-au transferat in vistieriile puterilor occidentale. Fiindca, nu-i asa, trebuia ca initiatorii si organizatorii "revolutiei maidaneze"sa isi recupereze"investitia" si sa obtina un profit substantial. Iar cu restul ramas sa se imbogateasca peste noapte colaboratorii locali. Cat de curand vom vedea noi oligarhi, prezentati drept "oameni de succes",care "au reusit". Asa s-a intamplat si in Romania...
  Asadar, viitorul Ucrainei"democratice" arata astfel: fara bani in vistierie, cu activitatea economica paralizata din cauza tulburarilor, tara este in totalitate la mana puterilor occidentale, a marilor corporatii transnationale si a organismelor financiare in frunte cu FMI. Iar liniile directoare trasate de aceste entitat i"democratice" vor fi urmatoarele: separarea puterilor in stat, ruperea legaturilor economice cu "dusmanul de moarte" de la rasarit, liberalizarea preturilor si taierea subventiilor, privatizarea fortata, reforma fortelor armate. Astfel, vor creste preturile la utilitati, vor avea de suferit sistemul sanitar, sistemul de pensii, invatamantul, cultura etc. Prin disparitia pietei de desfacere din est, intreprinderile industriale vor deveni falimentare,vor fi inchise sau "privatizate", adica date pe pret de nimic marilor corporatii transnationale. Somajul va lua proportii de masa iar cei ramasi fara loc de munca vor fi fortati sa ia calea Occidentului, devenind masa de sclavi necesara pentru muncile grele si prost platite.
  Fortele armate vor fi "restructurate pe principiul eficientei",prin reducere masiva,atat ca efective,prin eliminarea serviciului militar obligatoriu,cat si ca tehnica de lupta,care va fi ori dezmembrata,ori pusa la dispozitia traficului international de arme.Iar cadrele militare ramase in sistem vor fi"profesionisti",mai exact mercenarii de care are nevoie NATO in"teatrele de operatiuni"amplasate la dracu-n praznic,pe post de carne de tun.Iar militarii trupelor BERKUT vor fi,in mare parte,reincadrati in noile structuri de mentinere a ordinii publice.Adica viitorii jandarmi,dotati cu toate cele necesare pentru apararea"ordinii constitutionale si a statului de drept".Concret,acestia vor fi extrem de grijulii cu"domnii interlopi" dar vor fi intransigenti cu cei care vor protesta contra saraciei,a polarizarii sociale,a privarii de drepturi elementare.Si,mai ales,vor apara interesele corporatiilor straine,vor ciomagi cu simt de raspundere pe batranii care isi vor apara putinul avut de poftele acaparatoare ale unor companii gen Chevron.Eficienta va fi maxima in acest caz:un jandarm la doi protestatari,ca in cazul Pungesti.
  Iar prin"separarea puterilor in stat", litigiile de orice fel vor fi solutionate numai in justitie.Aceasta,impreuna cu procuratura,cu organele de cercetare penala,cu administratia penitenciarelor,vor fi"reformate",devenind"institutiile statului de drept",controlate de fapt din afara,prin intermediul ambasadei SUA.Iar sefii acestor institutii vor fi numiti cat se poate de"democratic"de la Washington.Va fi asadar o separare in scopul subordonarii fata de o putere straina.Bineinteles,SUA,care va avea primul cuvant de spus si primul ordin de dat,prin intermediul ambasadorului american de la Kiev.Drept este ca si UE va exercita un control asupra acestei tari.Insa,pana la integrare,rolul va fi unul secundar.
  De remarcat graba cu care conducerea provizorie a luat masura suspendarii dreptului minoritatilor nationale de a se exprima in limba materna.Chipurile,pentru caracterul unitar al limbii ucrainene ca limba de stat.Autorii acestei initiative sa nu-si faca nici un fel de iluzii: prin propaganda exercitata de mass-media si de companiile transnationale,limba ucraineana va deveni una extrem de pestrita,intesata cu cuvinte si expresii provenite din engleza.Din"ucrainogleza" rezultata nu vor lipsi cuvinte ca:"job","target","training","dealer","retailer" si multe altele.Cativa ani buni de asemenea"ofensiva lingvistica" sunt suficienti pentru ca ucrainenii sa inceapa a uita cine sunt! Nu-i de glumit cu propaganda media,care utilizeaza principiul'picaturii chinezesti"pentru spalarea creierelor in masa! Sa nu se mire nimeni daca,peste ani,vor fi uitate nume mari ale  acestui popor,ca Taras Bulba, Mihail Solohov,Gogol,Serghei Bondarciuk!
  Frumoase perspective ofera"democracy"nu-i asa?  Insa nu toti cetatenii Ucrainei sunt convinsi de acest"viitor luminos";au perceput deja fata sa intunecata,ajutati chiar de noua"putere democratica",prin graba cu care a luat primele masuri:suprimarea dreptului la exprimare in limba minoritatilor,cresterea pretului la intretinere,gaz si electricitate,cresterea varstei de pensionare,etc.Si protesteaza cu tot mai multa forta,in estul tarii.Le doresc succes in lupta lor,sa se lepede de aceasta plaga impusa prin forta si violenta de catre Occident!
  O intrebare ramane,staruitoare:cum se face ca,la mai bine de doua decenii de la implementarea"revolutiei" in Romania,dupa recentele"revolutii"implementate in lumea araba,exact dupa acelasi scenariu,Ucraina a fost prinsa,la randul sau,pe picior gresit?Autoritatile acestei tari,serviciile sale speciale,nu au putut sa invete din experientele tarilor lovite deja de acest fenomen? Romania vecina,cel putin,ar fi fost cel mai bun"studiu de caz"prin bogatia de informatii! Nu cumva toata propaganda conceputa in laboratoatele Pentagon si CIA despre"democratie" si "visul american" este una extrem de perversa,care subjuga in tacere constiinta colectiva a unor popoare intregi?Virusul"Democracy",ca orice alt virus,nu cumva provoaca epidemii in masa,paralizand natiuni intregi? Cine va gasi antidotul?

Social button for Joomla