Vineri, 06 Februarie 2015 14:01

În Debalţevo a început evacuarea civililor Featured

Written by
Rate this item
(5 votes)

DebalţevoDONEŢK, 6 februarie PRAVDA
   "În Republica Populară Donețk a fost creat un coridor umanitar pentru cei care doresc să părăsească zona de luptă din Debalţevo", a declarat vineri Daria Morozova, reprezentant DNR.

   "Coridorul umanitar a fost deschis de la 09:00. Pentru cei care doresc să părăsească zona vor fi puse la dispoziţie 20 de autobuze", a  spus Morozova. Așa cum  a explicat  reprezentantul DNR, Denis Puşilin la discuțiile de la Minsk, trebuie sprijiniţi civilii din Debalţevo pentru a părăsi zona periculoasă
Potrivit ministrului adjunct al Apărării din DNR,Eduard Basurin, evacuarea populației oraşului a început deja. "Din oraş a venit convoi de autobuze cu civili", - a declarat, vineri, Basurin agenției de știri" Donetsk." El a menționat că încetarea focului la Debalţevo se va  încheia vineri, la 18:00 ora Moscovei (17:00 ora locală).

   Evacuarea rezidenților din Debalţevo s-a desfăşurat timp de mai multe zile, când  sute de oameni au părăsit orașul. Cu toate acestea, înainte de deschiderea unui coridor umanitar situaţia acestor oameni a fost una periculoasă,aceştia fiind neîncetat supuşi bombardamentelor.
   Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, doar ieri de la Debalţevo au fost evacuate 296 de persoane, inclusiv 30 de copii și doi răniți. Potrivit informațiilor, doar în perioada 28 ianuarie-5 februarie, din Avdiivka, Debaţevo și Svetlodarsk salvatorii au evacuat 3232  persoane, inclusiv 723 de copii.

   În ajun, Basurin a declarat reporterilor că partea ucraineană,  a fost pentru prima dată de acord cu propunerea milițiilor din  Donbass de a permite civililor să părăsească Debaţevo.

   Puşilin, la rândul său, a remarcat faptul că civilii din Debalţevo pot alege direcția de evacuare - fie în Artemivsk, controlat de armata ucraineană sau în Donetsk, care este controlat de milițiile pro-ruse.

   La sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile DNR au raportat că milițiile pro-ruse au încercuit  în punctul de importanță strategică Debalţevo importante forţe militare ucrainene. Liderul DNR Alexandr Zaharcenko a promis să le dea drumul acasă în cazul în care depun armele.

Read 1992 times Last modified on Vineri, 06 Februarie 2015 18:19