Sâmbătă, 02 Mai 2015 16:07

Un an de la evenimentele tragice de la Odessa Featured

Written by
Rate this item
(5 votes)

Violenţe Odesa    Se împlineşte un an de la  tragicele evenimente ce au avut loc la Odessa. Atunci, extremiştii nazişti ai Pravîi Sektor şi ai altor organizaţii de acest gen au intrat în Casa Sindicatelor din localitate, distrugând, dând foc şi ucigând în mod barbar activiştii antifascişti pro-ruşi aflaţi în clădire.

 

Au fost 116 victime, cazul cel mai zguduitor fiind al unei femei însărcinate, mamă a încă doi copii. Fireşte, organele de ordine ale noi „puteri democratice” instalate prin intervenţia făţişă a SUA nu au intervenit.

Cititorii îşi pot face o imagine asupra acelor violenţe urmărind următorul documentar:

 

Cu adevărat un documentar de excepţie! Vizionat pentru prima oară, provoacă un puternic impact emoţional, aşa că nu se pot trage nişte concluzii imediate. Trebuie vizionat de mai multe ori pentru a ne da seama de cauzele care au dus la această tragedie.    

Se naşte întrebarea: cum au putut fi spălaţi pe creier acei tineri, drogaţi cu idei naziste,pentru a fi transformaţi în brute capabile să distrugă, să dea foc, să ucidă în mod sălbatic cu bâte, cuţite şi topoare? Care este mecanismul prin care nişte tineri frumoşi au fost transformaţi în brute fără judecată şi discernământ?

Se poate spune că totul a pornit  acum mai bine de douăzeci de ani, odată cu destrămarea URSS. Când a început declinul economiei locale, când prin "privatizări" a fost redus rolul statului în economie. Atunci au dispărut multe locuri de muncă, n-au mai fost finanţate învăţământul, cultura, sănătatea, etc.Iar blocarea dreptului la muncă şi la învăţătură a dus la vulnerabilizarea acestor tineri faţă de ideile fasciste. Iar sărăcirea continuă şi accentuarea polarizării sociale au dus inevitabil la apariţia şi dezvoltarea violenţei. Polarizarea socială extremă duce totdeauna la violenţă extremă.

Aşadar, acesta a fost terenul propice pe care diverse organizaţii, finanţate şi coordonate de americani, şi-au putut face de cap şi au adunat tineretul debusolat într-o forţă distructivă, capabil de violenţe greu de imaginat. Ca la Odessa.

 Iar profitorii sunt cei pe care-i ştim: neoconii americani, gen Joe Biden, John mc Cain, Victoria Nuland, care în timpul sângeroaselor evenimente din Ucraina anului 2014se învârteau prin Kiev ca şacalii în jurul unei prăzi extenuate. Iar prada este Ucraina însăşi.

Read 2167 times