Miercuri, 27 Mai 2015 19:34

Moscova critică arestarea oficialilor FIFA cu aplicarea exteritorială a legislației SUA Featured

Written by
Rate this item
(2 votes)

MAE Rus MOSCOVA, 27 mai            ITAR TASS .

„Arestarea  funcționarilor FIFA în Elveția în baza unui un mandat emis de un tribunal american cu sopul de a fi extrădaţi şi judecaţi în SUA oferă o încă o dovadă a imixtiunii exteritoriale şi  ilegale a justiţiei SUA”, a declarat într-un comentariu Ministerul rus de Externe.


"Fără a intra în detalii cu privire la acuzatia introdusă  împotriva oficialilor, atragem atenția asupra caracterului abuziv şi ilegal al aplicării exteritoriale a legii americane", a mai spus Ministerul rus de Externe.

Departamentul de Justitie al SUA a declarat  că un total de 14 de persoane (nouă funcționari FIFA și cinci directori de companii) au fost puși sub acuzare pentru conspirație, înșelătorie și  corupție. Procurorul General al SUA Loretta Lynch a declarat că o serie de oficiali de rang înalt de la Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal (FIFA) s-au folosit de pozițiile lor pentru a solicita mită în schimbul drepturilor comerciale la turneele  de fotbal din 1991. În special, a fost subliniată corupţia la procesul de licitare pentru Cupa Mondială 2010, ce a avut loc în Africa de Sud – pentru proma dată pe continentul african.

Read 1746 times