Vineri, 12 Iunie 2015 07:28

La multi ani, Rusie dragã! С юбилеем, дорогая Россия! Featured

Written by Glasul / Голос
Rate this item
(5 votes)

Ziua Rusiei este una dintre cele mai noi sărbători de stat ale ţării. În această zi, pe 12 iunie 1990, primul Congres al Deputaţilor Populari ai RSFSR (Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

 

În 2002, 12 iunie a fost instituită drept sărbătoare oficială sub denumirea de Ziua Rusiei.

Sărbătoarea se marchează în mod tradiţional prin serbări populare, manifestări sportive şi concerte.

Încă o tradiţie a sărbătoririi Zilei Rusiei este ceremonia anuală de înmânare a Premiului de Stat al Rusiei în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, literaturii, artei şi activităţii umanitare, instituit în anul 1992.

Aleksei Muhin, directorul general al Centrului de Informaţii Politice, consideră că sărbătoarea devine tot mai populară în rândul populaţiei, deoarece spiritul patriotic este în creştere, fapt la care a contribuit desfăşurarea cu succes a Jocurilor Olimpice de la Soci şi reunificarea cu Crimeea.

La rândul său, politologul Aleksandr Konkov consideră că sărbătoarea se dezvoltă. Dacă înainte, când se numea Ziua Independenţei, nimeni nu o percepea, de când are denumirea de Ziua Rusiei a început să unească oamenii. Au apărut noi tradiţii, de exemplu înmânarea premiilor de stat în această zi, un mare concert în Piaţa Roşie şi alte manifestări.

С юбилеем, дорогая Россия!

Read 1326 times Last modified on Vineri, 12 Iunie 2015 13:19