Sâmbătă, 15 August 2015 08:38

Washingtonul ar fi văzut fantoma unui general iranian la Moscova Featured

Written by Glasul/Голос
Rate this item
(5 votes)

KerryMoscova, 15 -08-2015               Sputnik FR

  

Se pare că fantoma generalului de brigadă Quasem Al Suleimani, comandant al forţelor iraniene Al-Quods, a vizitat Moscova. Acestă fantomă are o singură particularitate:a fost văzută numai de la Washington, însă nimeni nu a văzut-o la Moscova. Washingtonul insistă pentru adoptarea unei rezoluţii la ONU care să condamne Rusia.

 

Washingtonul pare obsedat de ideea că toţi indivizii declaraţi „persona non-grata” se întâlnesc la Moscova.

Americanii sunt foarte preocupaţi de această situaţie. Ieri, secretarul de stat american John Kerry i-a telefonat ministrului rus de externe Serghei Lavrov pentru a exprima îngrijorarea Departamentului de Stat privind vizita generalului iranian Suleimani la Moscova. Generalul iranian se află pe listele de sancţiuni întocmite conform Rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU.Astfel, acesta n-ar avea voie să părăsească teritoriul ţării sale. Deplasarea sa la Moscova ar fi provocat violarea deciziei Consiliului de Securitate de către Iran şi Rusia.

Mark Toner, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane,a confirmat că autorităţile americane sunt îngrijorate de faptul că generalul iranian s-a deplasat la Moscova. Mark Toner a declarat unui jurnalist că SUA „caută să elucideze care a fost obiectivul acestei deplasări”.

Generalul de brigadă Quasem Suleimani este comandantul forţelor Quods, este unul din principalii lideri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei. El este consuderat ca făcând parte din anturajul liderului spiritual al revoluţiei islamice iraniene, ayatollahul Khomeini.

Emad Abshenass, redactorul-şef al Iran Press, a explicat într-un interviu pentru Sputnik Persian că generalul de brigadă Quasem Suleimani este un erou naţional chiar şi pentru opoziţia locală fiincă a contribuit decisiv la lupta împotriva terorismului internaţional şi a fost un genral curajos în timpul agresiunii lui Saddam Hussein. El adepus eforturi uriaşe pentru ca jihadiştii Statului Islamic să fie ţinuţi cât mai departe de graniţele iraniene. În concluzie, oricare ar fi decizia SUA referitoare la persoana generalului Suleimani, aceasta nu va avea nici o importanţă pentru Iran, a subliniat Emad Abshenass.

El a recunoscut că nu deţine informaţii precise dacă vizita a avut loc sau nu. După Emad Abshenass, generalul este îndreptăţit să o facă, pentru că reprezintă nu numai forţele armate ale republicii, ci şi ţara întreagă. Credibilitatea sa este sporită de o enormă experienţă în lupta contra terorismului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat: „Această întâlnire nu a fost înscrisă în agenda preşedintelui Vladimir Putin”.

Ministerul rus al Apărării a dezminţit de asemenea o presupusă întâlnire între Quasem Suleimani şi Serghei Şoigu. În plus, în cadrul cooperării bilaterale, era suficientă o convorbire telefonocă între militarii din cele două ţări.

Ambasadorul iranian la Moscova a refuzat să comenteze asupra acestui subiect.

De altfel, în caz că SUA iniţiază un proiect de rezoluţie care să condamne acţiunile Moscovei, cum Rusia este membru permanent al Consilului de Securitate, are dreptul să-şi exercite veto-ul.

 

Read 1329 times Last modified on Sâmbătă, 15 August 2015 09:01