Marți, 18 August 2015 20:26

Propaganda anti-rusă distruge jurnalismul occidental Featured

Written by Glasul/Голос
Rate this item
(5 votes)

Fursov    Moscova, 18-08-2015       PRAVDA

Campania anti-rusă în mass-media occidentală şi-a intensificat ritmul. Ce poate face Rusia pentru a rezista acestei campanii pe arena internațională și în interiorul țării? 

 

Redactor-șef  al Pravda RU, Inna Novikova a pus această întrebare directorului  Centrului pentru Studii Ruse de la Universitatea din Moscova pentru Umanistică și al Institutului de Analiză Strategică a Sistemelor, istoric, sociolog și publicist Andrei Fursov. Iată răspunsul domniei sale:


-În primul rând, trebuie să fim puternici, deoarece lumea respectă doar pe cei puternici. În general, actuala frenezia anti-rusă este departe de a fi o noutate.  Războiul informațional împotriva Rusiei, campania Russophobic, a început în anii 1820. Iniţiată de Imperiul Britanic, această campanie  a fost pregătită  pentru războiul din Crimeea. În general, campania împotriva Rusiei nu a încetat niciodată de atunci. În prezent, Rusia este perdanta războiului mass-media -. nu avem competențe mari în acest tip de război.Propaganda anti-rusă în Occident nu se oprește niciodată.

În același timp, avem progrese în interiorul țării în acest moment. Amintiți-vă ce comportament a avut mass-media rusă în timpul războiului din Cecenia, mai ales în prima parte? Mai mult, situația s-a schimbat dramatic atunci când Georgia a atacat Abhazia în august 2008. Schimbarea în bine ar putea  să fie văzut în mass-media pe timpul conflictului din Siria  și în conflictul dinUcraina în mod clar. În timpul crizei din Ucraina, mass-media rusă de stat a zdrobit „coloana a cincea” a Occidentului din interiorul țării. Acesta este un aspect foarte important, dar acest lucru nu este suficient.

 Începănd cu sfârșitul anilor 1970, am citit  60 de publicații occidentale regulat. Aceasta a făcut parte din serviciul meu. Din experienţa mea personală, pot  concluziona: conținutul acestor publicaţii era total diferit în perioada1970 – 1980. Totodată, mi s-a întărit convingerea că din  1990 încoace toate aceste publicații - italiene, germane, americane, franceze, etc -. au început să redea unul și aceeași mesaj în materialele lor. Jurnalismul occidental a ajuns la un impas(nemaifiind ceea ce a fost înainte –informare, investigaţie) și a fost înlocuit cu propaganda. Toată lumea scrie absolut la fel O mașină de propagandă foarte puternică a început să lucreze în Occident, iar Rusia trebuie să construiască propria mașină de propagandă împotriva Occidentului. Pentru a reuși, trebuie să excludă „a cincea coloană" a Occidentului din interiorul său.

-Astăzi, noțiunea de" coloana a cincea "a devenit vagă. Cine este  parte a acestei" coloane a cincea " ?

 
-A cincea coloană "este foarte ușor de definit Atunci când o persoană critică dezavantajele din ţara sa, avem deja un element. Iar dacă el sau ea exprimă persistent o anumită poziție care coincide cu poziția Departamentului de Stat al SUA, atunci această persoană nu este doar un activist de opoziție, ci este un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA pe teritoriul nostru . Această persoană este un membru al „coloanei a cincea”.

Noua doctrină militară a Statelor Unite spune că în lumea de astăzi nu există nici o limită între război și pace. Războiul psihologic şi  informațional nu se opreste niciodata, iar mașina de propagandă este o parte a mașinii militare. Prin urmare, ar trebui să acționeze în în această situaţie conform legilor războiului.

-Ce puteţi spune despre rețelele sociale și activitatea în tot acest context ?


-Facebook este un produs al Pentagonului și CIA.Toate discuțiile despre Facebook și alte rețele ca fiind invențiile  unor tineri geniali nu este altceva decât o minciună totală. Acești tineri au  Pentagonul, CIA și complexul militar-industrial în spatele lor. De fapt, Internetul a apărut ca un  produs al programelor militare.

Eu nu sunt un „arabist”de profesie, dar primăvara arabă mi-a interesat ca unul dintre procesele generale ale războiului informații. Nu aveţi idee câte grupuri mici au fost create pentru a studia blogosfera a țărilor arabe cu trei sau patru ani înainte de Primăvara arabă. Apropo, există un proiect american al cărui scop este de a studia blogosfera rusă.

-Este doar o întâmplare că  tinerii  se vor ridica în acest domeniu?. Credeţi că aceştia vor fi capabili să-i  reziste?"

-Predau la două universități, navighez pe internet și pot să spun că generația actuală , ruşii cu vârsta între 20-30 de ani, în ciuda  propagandei occidentale la care am făcut referire, este mult mai patriotică decât colegii lor dinainte de 1990. Schimbările vieţii, dar principiul prin care viața determină conștiința nu se schimbă. Mai avem multe de făcut pentru a fi în siguranţă.

Read 1750 times Last modified on Joi, 20 August 2015 05:48