Joi, 20 August 2015 18:44

Trupele ruse sosesc în China pentru o paradă fără precedent Featured

Written by Glasul/Голос
Rate this item
(5 votes)

Trupe Rusia  Moscova , 20-08-2015   SPUTNIK Internaţional

Regimentul  154 al Armatei Ruse a sosit  marţi la Beijing, pentru repetiţiile ce vor avea loc în vederea  paradei ce va avea loc la data de 3 septembrie in Piaţa Tienanmen, în cinstea celei de-a 70-a aniversări  de la victoria Chinei împotriva Japoniei, potrivit unor surse diplomatice.Parada este programată pentru a se comemora victoria  din1945 a poporului chinez în Războiul de rezistență împotriva agresiunii japoneze. Președintele rus Vladimir Putin a fost, de asemenea, invitat să participe.

"Acesta este un eveniment fără precedent pentru China. Sperăm că această paradă poate conecta trecutul cu viitorul, poate consolida relațiile Chinei cu comunitatea internațională și, de asemenea, poate răspândi ideea de pace și dezvoltare", a declarat generalul-maior Qu Rui, comandantul adjunct al paradei


"De îndată ce sosesc, militarii ruşi vor începe repetițiile comune. În fiecare zi se vor pregăti și apoi vor efectua repetiții comune în Piața Tienanmen ", a declarat o sursă diplomatică RIA Novosti.

 Garda de Onoare a Armatei Populare de Eliberare a Chinei a participat pe data de 9 Mai la Moscova la Parada de Comemorare a 70 de ani la sfârșitul Marelui Război Patriotic.

Ambasadorul Chinei în Rusia  a declarat că măsura va ajuta „ la intrarea într-o nouă fază de dezvoltare a cooperării inter-militare dintre cele două țări”


 Parada Victoriei din 3 septembrie 2015 este, de asemenea, unică prin faptul ca vor participa  nu numai trupe chineze și străine, ci şi veteranii  care au luptat pentru facțiunea naționalistă Gomindan în Războiul civil din China.

După încheierea Războiului civil din China în 1949, care a fost câștigat de comuniști, mulți ofițeri și soldați  naționalişti s-au refugiat în insula Taiwan (Formosa).

Potrivit lui Aleksandr Isaev (Academia Rusă de Științe, secţiunea Orientul Îndepărtat), ţelul Chinei  este de a arăta la această paradă puterea sa militară și de a demonstra că este una dintre puterile câștigătoare în al doilea război mondial.

"Ca și în Rusia, acesta este un moment de referinţă, atunci când se poate vorbi de unitatea națiunii, necesitatea de a consolida atitudinea patriotică", a declarat Isaev  pentru Nezavisimaia Gazeta.

Imperiul Japoniei a invadat China, apoi în mijlocul unui război civil, în 1937, a ocupat o mare parte din estul țării, precum și Manciuria, Taiwan și mari orașe de coastă.

Uniunea Sovietică a asistat China militar, prin înarmarea şi instruirea forţelor chineze, deși a trecut la sub acoperire sprijin când a semnat un pact de neagresiune cu Japonia în 1941. URSS a declarat război împotriva Japoniei la 8 august 1945 și trupele sovietice și mongole au eliberat Manciuria , care  apoi a revenit la China.


În afara cooperării celor două armate la realizarea celor două parade, Rusia și China au sporit efectivele care participă la exerciţii comune. Astfel,  Marina chineză a  participat la exerciții comune cu Marina rusă, inclusiv în Marea Mediterană.

Potrivit ministrul rus de externe Serghei Lavrov, aceste exerciţii nu înseamnă că Rusia susține ambițiile teritoriale ale Chinei în Marea Chinei de Sud.

"Noi nu considerăm încercări de a da acestor exerciţii un caracter internațional . Astfel de exercişii, ca regulă generală,  vizează apropierea țărilor, dar şi pentru afirmare  pe arena internațională", a declarat Lavrov pentru Canal News Asia la 5 august.

Cel mai recent, trupele chineze au participat la  Jocurile Internaţionale ale Armatei, care s-au încheiat pe 15 august. Rusia și China  vor efectua următoarele lor exerciții navale, în Marea Japoniei și Golful Petru cel Mare.

Read 1901 times Last modified on Joi, 20 August 2015 18:50