Vineri, 25 Septembrie 2015 21:05

Kiev, oraşul cel mai ieftin din lume Featured

Written by Glasul
Rate this item
(1 Vote)

Piaţă kiev  Moscova, 25-09-2015              Sputnik FR

Conform băncii elveţiene UBS, cheltuielile locuitorilor din Kiev sunt de 2,8 ori mai mici decât ale locuitorilor din Zurich. Cu alte cuvinte, kievenii câştigă de 21 de ori mai puţini bani.

 

Capitala ucraineană ocupă a 71-a şi ultima poziţie într-un clasament al celor mai scumpe oraşe din lume.De asemenea, Kiev ocupă ultima poziţie într-un clasament al oraşelor cu cele mai bune salarii, conform celui de-al 16-lea studiu „Preţuri şi salarii”, realizat de banca elveţiană UBS.

După UBS, costul vieţii în Kiev este cu 185% mai mic decât în Zurich, oraşul cel mai scump, conform acestei anchete. Hrana în Kiev este de 4,5 ori mai ieftină decât în Zurich.

Pe de altă parte, un salariat cu salariu mediu din Kiev are în cont de 23 de ori mai puţini bani decât omologul său din Zurich şi trebuie să muncească mai mult de 13 săptămâni  pentru a-şi putea procura un I Phone, comparativ cu mai puţin de trei zile de muncă pentru un salariat din Zurich sau din New York.

Salariul minim din Ucraina este mai mic decât cel din Zambia sau din Ciad.

Paris se află pe locul 20 în lume ca nivel al preţurilor şi pe locul 25 ca nivel al salariilor, iar Moscova se situează pe locul 57 la preţuri şi 52 la salarii.

Viaţa în Zurich şi în Geneva, care ocupă al doilea loc în clasament, a devenit mai scumpă faţă de 2012, data data studiului pecedent al UBS, motivul fiind creşterea accelerată a francului elveţian.

Oraşele din zona euro şi Tokio au devenit mai accesibie odată cu devalorizarea euro şi a yenului faţă de dolar. Reculul este încă mai pronunţat în oraşele aflate în plină dezvoltare, unde moneda a suferit o depreciere bruscă, adaugă UBS în raportul său.

A 16-a ediţie a clasamentului UBS compară nivelul preţurilor şi al salariilor în 71 de oraşe ale lumii şi analizează preţurile a mai bine de 122 bunuri şi servicii, precum şi salariile pentru 15 profesii.

 

 

 

Read 1588 times Last modified on Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 17:14