Luni, 01 Februarie 2016 20:01

Petrolul iranian va fi rafinat la Rafinăria Petrotel din Ploieşti, aparţinând de compania LUKOIL Featured

Written by Glasul
Rate this item
(4 votes)

petrotel

Pe data de 17 ianuarie, comunitatea internaţională a ridicat toate sancţiunile impuse Teheranului, conform acordului nuclear încheiat pe data de 14 iulie 2015.

 

    Ca urmare, Teheranul este decis să-şi atingă obiectivul de mărire a producţiei de petrol, cu cel puţin  500.000 de barili pe zi, după cum menţionează un comunicat al agenţiei Reuters. Se menţionează, de asemenea, că “există trei contracte finalizate cu clienţi europeni, de asemenea se negociază cu clienţii tradiţionali din Asia, în special India”.

     Dintre clienţii europeni, este menţionat numele companiei Litasco, divizia comercială a grupului rus Lukoil. “Litasco va fi prima companie care va cumpăra petrol iranian, după ridicarea sancţiunilor. Aceasta va livra un milion de barili de petrol cu destinaţia  Rafinăria  Petrotel Lukoil România (Ploieşti, n.n). Această cantitate de petrol va fi încărcată pe trei tancuri petroliere de la terminalul iranian Kharg, pe data de 5 februarie.

     Sputnik Internaţional a menţionat pe site-ul său că “şeful Lukoil, Vagit Alekperov a vizitat Iranul săptămâna trecută, unde a semnat un contract cu compania iraniană de stat National Iranian Oil Company (NIOC)”.

     Pentru rafinăria din Ploieşti a grupului Lukoil, sporirea producţiei este un lucru benefic, ca de altfel pentru economia oraşului Ploieşti.

 

Read 1607 times Last modified on Luni, 01 Februarie 2016 20:14