Luni, 11 Aprilie 2016 17:50

Osetia de Sud va organiza un referendum pentru aderarea la Rusia Featured

Written by Glasul
Rate this item
(1 Vote)

Leonid Tibilov  Moscova, 11-04-2016  Pravda

Autoritățile din Osetia de Sud intenționează să organizeze un referendum cu privire la aderarea Rusiei înainte de luna august a acestui an.
"Discutăm datele, dar nu avem o anumită dată stabilită încă. Aceasta se va întâmpla în viitorul apropiat, însă, înainte de august," a declarat președintele republicii Leonid Tibilov pentru TASS.

Potrivit lui Tibilov, locuitorii din Osetia de Sud vor merge la urne pentru a spune dacă sunt de acord să schimbe Constituția Osetiei de Sud. În cazul în care decizia este pozitivă, autoritățile republicii vor fi în măsură să facă apel la conducerea Rusiei pentru aderarea la Federația Rusă.

"În prezent, în funcție de situația pe plan mondial, nu ne-ar dori o expunere pentru partenerul nostru strategic - Rusia. Prin urmare, am ajuns la concluzia că trebuie să se modifice constituția existentă a republicii pentru a introduce modificările care ar permite președintelui, după consultări cu Parlamentul, să se adreseze administrației ruse cu privire la posibilitatea de a adera la Federația Rusă”, a declarat Tibilov.

La sfârșitul lunii martie, presedintele rus Vladimir Putin a anunțat că sprijinul Rusiei pentru Osetia de Sud in acest an s-ar ridica la mai mult de 8 miliarde de ruble. Banii vor fi distribuiţi pentru a sprijini construcția de locuințe, construirea unui teatru teatru și a unui complex  spitalicesc.

Mulți locuitori ai  Osetiei de Sud au deja pașapoarte rusești. In plus, imediat după prăbușirea Uniunii Sovietice, Osetia de Sud a decis să trăiască după legile din Federația Rusă. Moneda rusească a fost utilizată în Osetia de Sud din 1992.

Read 987 times Last modified on Luni, 11 Aprilie 2016 18:57