Luni, 11 Aprilie 2016 19:59

Palestina apreciază rolul Rusiei în Orientul Mijlociu Featured

Written by Glasul
Rate this item
(4 votes)

Întâlnire  "Rolul Rusiei în Orientul Mijlociu este extrem de important și util și noi, palestinienii, salutăm importanța crescândă a acestuia", a declarat presedintele palestinian Mahmoud Abbas  d-nei E.V. Suponina, consilier al directorului Institutului Rus pentru Studii Strategice, în cursul discuțiilor detaliate pe teme internaționale actuale. Reuniunea a avut loc în biroul președintelui palestinian din Ramallah.

E.V. Suponina, consilier al directorului Institutului Rus pentru Studii Strategice, a vizitat Palestina în cadrul delegației care a  participat la lucrările Comisiei interguvernamentale ruso-palestiniene pentru cooperare comercial-economică. Aceasta a fost înființată un an în urmă, iar acum, la jumătatea lunii martie 2016, a avut loc prima sa reuniune. Au participat, de asemenea, ambasadorii Rusiei și Palestinei, A.N. Rudakov respectiv A. Nofal.

Șeful delegației ruse, Maksim Topilin, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a purtat discuții la Ramallah cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, prim-ministrul Rami Hamdallah și alți oficiali. Ambele părți au ca scop dezvoltarea cooperării economice și comerciale și consolidarea legăturilor în domeniile culturii, turismului și educației.

Vizita a prilejuit, de asemenea, numeroase contacte între reprezentanți ai diferitelor ministere și departamente ale Rusiei cu omologii lor palestinieni. Miniștrii Muncii din Rusia și Palestina - Maksim Topilin și Mamoun Abu Shahla - au semnat un memorandum de înțelegere și cooperare în domeniul muncii și a ocupării forței de muncă. În special, Rusia este gata să ajute pe palestinieni în abordarea problemei șomajului și în dezvoltarea programelor de protecție socială.

E.V. Suponina, consilier al directorului  IRSS, a fost primită pentru un schimb de opinii de către reprezentanții conducerii palestiniene, inclusiv generalul Majid Faraj, șef al Serviciului de Informații palestinian, Ahmad Majdalani, consilier pe Siria al președintelui Palestinei, și Muhammad Mustafa, preşedintele Fondului de Investiții palestinian. Toate părțile au remarcat importanța rolului activ al Rusiei în rezolvarea crizei din Siria, precum și necesitatea de a continua eforturile de mediere ale Rusiei în soluționarea conflictului israeliano-palestinian.

Noile opțiuni de interacțiune au fost discutate cu Nabeel Kassis, director al Institutului de Cercetări Economice din Palestina, în special având în vedere că Acordul de cooperare a fost încheiat între IRSS și Institutul de Cercetări Economice din Palestina în 2014. La începutul lunii martie 2015, LP Reșetnicov , director al IRSS, care a vizitat Palestina, a vorbit înainte cu angajații Institutului din Ramallah.

În timpul șederii sale în Ramallah, E.V. Suponina s-a întâlnit cu reprezentanți ai creștinilor locali. La întâlnire au participat feţe bisericeşti atât ortodoxe cât şi catolice. Ei au remarcat un grad mare de sprijin din partea Administrației Președintelui Palestinei şi și-au exprimat dorința de a dezvolta legături mai strânse cu Rusia.

Sursa: Institutul Rus pentru Studii Strategice (IRSS)

Read 1453 times Last modified on Luni, 11 Aprilie 2016 20:09