Luni, 25 Aprilie 2016 19:51

Congresul SUA foloseşte incidentul „Donald Cook” pentru a mări de patru ori cheltuielile militare pentru campania anti-rusă Featured

Written by Glasul
Rate this item
(2 votes)

US Army  Washington, 25-04-2016   SPUTNIK INTERNATIONAL

Făcând referire la manevrele avioanelor de vânătoare ruseşti, care au alungat navele americane  lângă granița Rusiei la Marea Baltică, la începutul acestei luni, parlamentarii din cadrul Comitetului pentru Serviciile Armate  au declarat că  vor fi alocaţi foarte mulţi bani la bugetul apărării destinat anului 2017,"pentru a descuraja Rusia", scrie publicaţia The Hill.

 

Parlamentarii, scrie ziarul politic, sunt motivaţi cu privire la susținerea propunerii de buget militar a preşedintelui Barack Obama, în special în secțiunea dedicată cvadruplării cheltuielilor militare americane în Europa. Cheltuielile ar permite Pentagonului  staționarea de trupe și armament suplimentar în Europa Centrală și de Est.

O sesiune maraton a Comitetului Serviciilor Armate, menită să pregătească bugetul apărării pe anul  2017 este programată să înceapă miercuri.Aceasta este deja precedată  de un spectacol rarisim de unitate bipartizană în randul parlamentarilor. Atât  republicanii cât şi democraţii afirmă  că s-au angajat "măsuri de descurajare mai ferme" împotriva Rusiei. Oficialii din ambele părți au acuzat Rusia pentru criza din Ucraina, care a început în 2014, atunci când guvernul legitim această țară a fost răsturnat printr-o lovitură de stat finanțată de SUA şi UE.

Evenimentele din Marea Baltică în care vasul militar USS Donald Cook a fost survolat repetat şi la mică distanţă de două avioane de luptă rusești, precum şi  un incident ulterior în care un Su-27 multirol luptător a efectuat o manevră de barrell roll deasupra unui avion  spion american  care zbura în aceeași regiune, par să fi dat parlamentarilor motivaţia suplimentară de  care au nevoie, " punând reflectoarele pe Rusia."

„În fruntea măsurilor parlamentarilor împotriva Rusiei în Actul Național de Apărare de autorizare este Inițiativa de Reasigurare Europeană, care este concepută pentru a oferi un ajutor pentru militarii aliați europeni îngrijorați cu privire la noile mutări ale Moscovei ", a declarat The Hill." Proiectul de lege ar autoriza 3,4 miliarde USD pentru inițiativă, aceeași sumă pentru administrare  și cvadruplu pentru inițiativele lansate în acest an. "

"Proiectul de lege sprijină, de asemenea, Comisia Națională privind recomandarea  staționării permanente pentru o brigadă de blindate în Europa”,  a declarat staff-ul săptămâna aceasta. Armata intenționează deja să trimită o brigadă, în  rotație continuă. O brigadă permanent staționată, spun adepţii acestei măsuri, ar fi „o descurajare mai puternică. "

Anterior, NATO a avut mandat pentru a nu staţiona forțe semnificative în Europa de Est, aparent pentru a încerca să rămână în spiritul Tratatului NATO-Rusia din 1997, prin care s-a promis  Moscovei că nu vor fi noi baze in apropiere de frontierele Rusiei.

„Proiectul de lege ar autoriza, de asemenea, 150 milioane USD pentru Inițiativa de Asistență pentru Securitate în Ucraina, ceea ce ar contribui la formarea și echiparea militară a acestei țări ".

Finalmente, în plus față de fondurile direcționate în mod explicit împotriva Rusiei, membrii comisiei fac, de asemenea, presiuni pentru a simplifica procesul de achiziție al Pentagonului pentru „cantităţi suplimentare de aeronave, nave și alte echipamente după cum este necesar pentru a descuraja Rusia."

Randy Forbes, președintele subcomitetului Forţelor Navale și Forțelor de Proiecție, a declarat că porțiunea din proiectul de lege dedicată subcomisiei sale are în vedere sporirea cheltuielilor pentru construcții navale la cele mai înalte niveluri de la 1980 în prezent, ar contribui, de asemenea, "descurajarea agresiunii".

„Bugetul alocat ar permite Marinei să mărească flota de 272 de nave la 350, fapt care va fi  de o importanță vitală pentru a asigura  prezența de care avem nevoie, astfel încât să putem  descuraja  acest gen de agresiune care se întâmplă”, a declarat Randy Forbes.

Rusia, la rândul său, a susținut că "agresiunea"  vine dinspre partea care trimite trupe sale, navele şi avioanele la mii de mile peste mări şi oceane la granițele Rusiei, nu invers.

Read 1957 times