Luni, 02 Mai 2016 14:45

Oameni depun flori în Piaţa Kulikovo din Odesa drept omagiu adus victimelor tragediei din 2 mai 2014 Featured

Written by Glasul
Rate this item
(1 Vote)

Odesa  ODESA, 02-05-2016      ITAR TASS .

 Orașul ucrainean Odesa marchează cea de-a doua aniversare a tragediei care a curmat viața a 48 de oameni. Informaţiile corerspondenţilor TASS aflaţi la faţa locului arată că în prezent situația din oraș este stabilă.

Centrul orașului Odesa este aproape pustiu  Nici oamenii, nici mașinile nu sunt văzute pe străzi. Autoritățile orașului au avertizat anterior că multe străzi centrale au fost închise din motive de securitate. Există patrule pe carosabil. Acestea permit doar circulaţia mijloacelor de transport public. Unele rute de tramvai au fost anulate luni.
Încă de dimineață, forţele de ordine au început să se pregătească pentru a instala punctul de control din piaţa Kulikovo, unde mitingul de doliu va avea loc.

Poliția a primit mai devreme un apel anonim, cum că un dispozitiv exploziv a fost plantat  în zonă. Accesul este restricţionat în zonă. Geniştii lucreză în zonă pentru înlăturarea bombei.

Tragedia din Odesa

Orașul Odesa a fost teatrul unor revolte pe 2 mai 2014. Atunci, membrii unor galerii de suporteri din alte oraşe, militanți din Sectorul de Dreapta și așa-numitele grupări "auto-apărare Maidan" venite din Kiev au mărşăluit de-a lungul străzilor orașului. Altercații cu suporterii pro- federalizare au avut loc în timpul marşului.

Radicalii au incendiat Casa Sindicatelor , unde adversarii lor s-au ascuns, precum și o tabără de corturi unde activiştii colectau semnături pentru un referendum privind federalizarea Ucrainei și pentru statutul  limbii ruse ca limbă de stat. Atacatorii nu au lăsat pe nimeni să părăsească clădirea în flăcări a Casei Sindicatelor.

Cel puțin 48 de persoane au murit și 247 au fost răniți în ciocniri și în incendiul de la Casa Sindicatelor.

Read 1137 times Last modified on Luni, 02 Mai 2016 15:01