Joi, 05 Mai 2016 05:42

Șoigu a arătat ce surprize pregătește Rusia pentru NATO Featured

Written by Glasul
Rate this item
(5 votes)

rachetaMoscova, 05-05-2016       PRAVDA

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că până la sfârșitul anului Rusia va forma trei noi divizii pentru a răspunde la o consolidare agresivă  a NATO
Potrivit lui Serghei Șoigu, Rusia intenționează să contracareze întărirea NATO la frontierele sale.

"Ministerul Apărării a adoptat o serie de măsuri de contracarare a capacității forțelor NATO în vecinătatea graniței din Rusia până la sfârșitul anului, două noi divizii vor fi formate în Districtul Militar de Vest, iar cea de-a treia în Districtul Militar de Sud. În prezent pregătim terenul de desfăşurare pentru aceste unităţi", adeclarat Serghei Şoigu într-o conferinţă de presă.
După cum a scris anterior la Pravda în paginile sale, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că în urma acțiunilor SUA și NATO privind extinderea infrastructurii în apropierea frontierelor Rusiei, aceasta este nevoită să ia măsuri militare tehnice adecvate de retorsiune.
Potrivit șefului Departamentului de Științe Politice și Sociologie le REU, Plehanov și expert al Asociației Militare Andrei Koskin, ministrul apărării se referă la calitatea armelor și localizarea geografică.
„Astăzi, tehnologiile care sunt utilizate într-o confruntare armată, au fost substanţial îmbunătățite. Iar staţionarea în apropiere de granița noastră a unui număr important de trupe,  precum și efectuarea unor manevre militare ale trupelor statelor membre NATO, deşi este un element important, nu rezolvă problema ",  a declarat Andrei Koskin într-un interviu cu Pravda.
Potrivit expertului, există un armament de înaltă tehnologie, care este capabil să oprească o astfel de forţă armată, și nu doar să-i reziste.

"Suntem în stare, pe teritoriul nostru, să plasăm arme, care vor rezista în mod eficient la un atac violent. Noi am arătat lumii, în special în Siria, că avem arme moderne și echipamente militare, avem profesionişti excelenţi, care le pot folosi”, a adăugat Andrei Koskin.
 Nu de mult, Statele Unite au trimis două avioane de luptă F-22 Raptor de la o bază din Marea Britanie pe o baza aeriana de pe coasta românească a Mării Negre.
În conformitate cu partea americană, aeronava va participa la zborurile de antrenament.

RIA Novosti menţionează că mai devreme US Air Force au plasat avioane de luptă de a cincea generație F-22 Raptor, piloți și accesorii în Marea Britanie pentru exerciții.
După care  un avion american cisternă KC-135 și două avioane F-22 Raptor au zburat din Marea Britanie la baza aeriana română "Mihail Kogălniceanu", pentru a lua parte la exerciții. Scopul oficial al zborurilor de antrenament este de a uni aliații estici ai SUA cu NATO.

America a plasat în Europa avioane  multirol F-22 Raptor în conformitate cu o inițiativă de a consolida securitatea aliaților săi din NATO, a declarat ministrul apărării, Deborah Lee James.

După cum s-a menționat de către Tass, șeful de stat major al US Air Force Gen Mark Welsh  a adăugat că aviatorii americani vor participa la zborurile de instruire şi vor lucra cu departamente din alte țări membre ale NATO.

Read 3472 times