Miercuri, 11 Mai 2016 05:40

Arctica: platoul continental al SUA părăsit de marile societăţi petroliere Featured

Written by Glasul
Rate this item
(3 votes)

Platforma marina  Moscova, 11-05-2016      SPUTNIK FR

Giganţii petrolieri Royal Dutch Shell, Conoco Phillips, statoil şi Iona Energy au renunţat la aproximativ 80% din activele lor cumpărate guvernului american, pierzând astfel 9000 kmp de teritoriu.

 

Mai multe mari societăţi petroliere au renunţat la dreptul lor de prospecţiuni pe platoul continental al SUA din Arctica, Agenţia Bloomberg evocă în acest sens o serie de documente emise de către departamentul american de interne.

Este vorba de corporaţiile muntinaţionale Royal Dutch Shell, Conoco Phillips, Statoil şi societatea canadiană Iona Energy. Conform documentelor citate, aceste corporaţii au renunţat la licenţele lor pentru o zonă de exploatare de aproximativ 9000 kmp în Marea Chuckhi. Este vorba de aproape 80% din active ale companii lor sus-menţionate, achiziţionate de la guvernul american printr-o licitaţie ce a avut loc în 2008.

Conform Bloomberg, această decizie este în primul rând urmarea căderii preşului mondial al petrolului.

Purtătorul de cuvânt al Royal Dutch Shell, Curtis Smith, a făcut cunoscut cu această ocazie că noua abordare „corespunde deciziei luate anterior de a nu mai face prospecţiuni pe platoul continental al Alaskăi în viitorul apropiat”

Read 1264 times