Marți, 07 Iunie 2016 18:16

Navele NATO ar supraviețui maxim zece minute, în cazul în care acestea atacă Rusia Featured

Written by Glasul
Rate this item
(10 votes)

NATO  Moscova, 07-06-2016     PRAVDA

Oficialii militari ruși au declarat că sistemele de apărare și Flota Mării Negre a marinei ruse vor  urmări un alt distrugător de rachete al  Flotei a 6-a a SUA în Marea Neagră. Americanii au fost, de asemenea,  avertizați că aeronavele militare rusești ar putea „ vizita” nava de razboi a SUA, în apele Mării Negre.

Site-ul  web  al Flotei a 6-a americane a postat informații ce arată că distrugătorul de rachete Porter a intrat în Marea Neagră pentru operațiuni de rutină, ca parte a desfășurării normale a forțelor.Distrugătorul american dotat cu rachete se va opri în porturile ucrainene și georgiene și să ia parte la exercițiile Atlantic Resolve.
 Statele Unite au continuat să declare că își demonstreză  angajamentul față de securitatea colectivă a NATO și a aliaților europeni.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO a discutat o oportunitate de a crește activitatea în Marea Neagră. "El a recunoscut că Statele Unite au crescut deja prezența în Marea Neagră după ce Turcia a cerut NATO să nu se transforme Marea Neagră într-un" lac rusesc ".

Reprezentantul oficial al Rusiei la NATO, Alexandr Glușko, a răspuns spunând că NATO a încercat să transfere planurile sale de confruntare în apele Mării Negre. "NATO este conștient de faptul că Marea Neagră nu va deveni un" lac NATO ", și vom lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza posibile amenințări și încercări de a pune presiune asupra Rusiei dinspre sud", a adăugat el.

În martie 2015, un grup de șase nave NATO au intrat în Marea Neagră pentru a efectua  exerciții cu Turcia și România. În luna mai 2015,  distrugătorul USS  Ross a efectuat de asemenea o vizită la Marea Neagră. Distrugătorul  USS  Jason Dunham a fost alături, să nu mai vorbim de USS Donald Cook , al cărui echipaj nu va uita niciodată survolul avioanelor de luptă  rusești în 2014 și 2016.
Oficialii Ministerului rus al Apărării au declarat că navele de război ale NATO care intră în Marea Neagră sunt automat în raza de acțiune a radarelor rusești (sisteme Bastion), precum și a navelor  Flotei Mării Negre și a navelor de luptă. Oficialii ruși au menționat că aceasta nu este o amenințare, ci este o practică normală pentru toate țările să urmărească nave militare, în special într-o situație de tensiuni militare și politice.

"Mulți sunt familiarizați cu cazuri când avioanele sovietice zburau  în apropierea portavioanelor americane în timpul exercițiilor  navale, de exemplu. Acesta este un joc de război, o demonstrație „de pavilion”, un semnal care spune" noi suntem aici si suntem cu ochii pe tine. "Cu ani în urmă, Pentagonul nu ar fi avut o atitudine  isterică  în fața întregii lumi, iar ambele superputeri știa ce se face în asemenea cazuri ", a declarat un oficial rus.

Stratfor, o companie care este adesea menționată ca umbra CIA, a efectuat recent o analiză a incidentelor recente care au implicat avioanele rusești  și NATO. Analiștii Stratfor au concluzionat că Rusia  protejează teritoriilor sale de frontieră și demonstrează că dețin  controlul asupra situației.
Conform unui alt ofițer superior al marinei ruse, flota NATO nu reprezintă o amenințare reală pentru Rusia. Potrivit lui, navele de război americane intră în Marea Neagră pentru a arăta sprijinul pentru Ucraina și pentru a pune  presiune asupra Rusiei. "Acele nave care stau în prezent în Marea Neagră nu va fi niciodată în măsură să provoace pagube considerabile, fie Flotei Mării Negre fie  teritoriului Rusiei, chiar dacă ar fi vrut. Ele ar avea doar 5-10 minute pentru a trăi, în cazul că vor declanșa o agresiune împotriva Rusiei ", a adăugat oficialul.

Read 6055 times